spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑναπνεύστε πιο καθαρό αέρα στο εσωτερικό των Volvo

Αναπνεύστε πιο καθαρό αέρα στο εσωτερικό των Volvo

Αναπνεύστε πιο καθαρό αέρα στο εσωτερικό των Volvo

Οι αλλεργίες, το άσθμα και η ατμοσφαιρική μόλυνση επηρεάζουν αρνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργίας.

Για αυτό τον λόγο, η Volvo Cars εργάζεται συνεχώς ώστε να προσφέρει στους πελάτες της όλο και πιο βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των πρόσφατων μοντέλων της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία φίλτρων καθαρισμού αέρα, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα.

Η Volvo Cars πιστεύει ότι ο καθαρός αέρας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την ατομική υγεία και την ασφάλεια και θα συνεχίσει να κάνει βελτιώσεις σε αυτό το πεδίο καθώς εξελίσσει τα αυτοκίνητά της.

Το σύστημα Advanced Air Cleaner, τμήμα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας για το φιλτράρισμα του αέρα, που διατίθεται στις νέες σειρές μοντέλων 60 και 90 έχει πιστοποιηθεί ως φιλικό για το άσθμα και την αλλεργία, από την Allergy Standards Limited (ASL), καθώς αφαιρεί από τον εισερχόμενο αέρα έως και 99,9% των αλλεργιογόνων που προέρχονται από το γρασίδι, τα δέντρα, τους θάμνους και τα βότανα.

Το Allergy Standards Limited (ASL) είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης που βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν προϊόντα που είναι κατάλληλα για ανθρώπους με άσθμα και αλλεργίες.

«Βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του Volvo τους, θα συμβάλουμε στη μείωση των αρνητικών συνεπειών για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση του αέρα, τις αλλεργίες και τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια», δήλωσε η Dr. Maria Bernander (Μαρία Μπερνάντερ), Ειδική για την Υγεία των Επιβατών στη Volvo Cars. «Εκτός από τα ατομικά οφέλη που προκύπτουν για την υγεία, οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθαρός αέρας μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, κάτι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο προσηλωμένοι κατά την οδήγηση.»

Επιπλέον, οι οδηγοί των πιο πρόσφατων μοντέλων Volvo* θα μπορούν να αξιολογήσουν εάν θέλουν να φιλτράρουν τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους με τη βοήθεια live δεδομένων που δείχνουν τα πραγματικά επίπεδα γύρης και ατμοσφαιρικής ποιότητας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτή η εφαρμογή που αναπτύχθηκε in-house καθιστά τη Volvo Cars τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που παρέχει στους οδηγούς δεδομένα για τα εξωτερικά επίπεδα μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο.

«Δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας σε τακτική βάση τις λειτουργίες φιλτραρίσματος του αέρα στα αυτοκίνητά μας, μπορούμε να αυξήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, προσφέροντας μία πιο άνετη και πιο υγιή οδηγική εμπειρία», δήλωσε ο Anders Löfvendahl (Άντερς Λόβενταλ), Ειδικός Ποιότητας Αέρα στην Καμπίνα.

Τα αυτοκίνητα της εταιρείας που εξοπλίζονται με την πιο πρόσφατη τεχνολογία καθαρισμού αέρα εφοδιάζονται επίσης με έναν αισθητήρα, που λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο το 2020 ως παγκόσμια πρωτιά στα μοντέλα Volvo, ο οποίος μέτρα τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 μέσα στην καμπίνα και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα επίπεδα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 στην ατμόσφαιρα αποτελούν μία μέτρηση που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της ποιότητας του αέρα. Σε όλο τον κόσμο, πολλές αστικές περιοχές υποφέρουν από αυξημένες συγκεντρώσεις PM 2.5 οι οποίες υπερβαίνουν τα επίπεδα που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί η επίπτωση των PM 2.5 στην ατμόσφαιρα.

Χάρη στον συνδυασμό ενός φίλτρου με βάση συνθετικές ίνες και ιονισμού, το Advanced Air Cleaner, κρατά έξω από την καμπίνα το 95% όλων των σωματιδίων PM 2.5 στις σειρές των μοντέλων 60 και 90. Επιπλέον, μέσω του φίλτρου αέρα, το Advanced Air Cleaner μπορεί να αφαιρέσει πάνω από 97% των ανθρωπογενών ιών που προσπαθούν να εισέλθουν στην καμπίνα και να ελαττώσει τα υφιστάμενα επίπεδα των ιών μέσα στο αυτοκίνητο έως και κατά 95%. Αποτελέσματα από πρόσφατες δοκιμές που έγιναν από το ανεξάρτητο αυστριακό ινστιτούτο έρευνας και δοκιμών OFI δείχνουν ότι το φιλτράρισμα των ιών και ο ιονιστής καθιστούν την τεχνολογία ιδιαίτερα αποτελεσματική εναντίον των ανθρωπογενών ιών.

Σημειώσεις για τους συντάκτες

  • Τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται μπορεί να είναι προαιρετικά. Οι προδιαγραφές του οχήματος και η ακριβής προσφορά για τον πελάτη μπορεί να διαφέρουν από τη μία χώρα στην άλλη ή να μην είναι ακόμη διαθέσιμες σε όλες τις αγορές.
  • Η προσφορά της Volvo Cars στα συστήματα καθαρισμού του αέρα περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το Advanced Air Cleaner, ο αισθητήρας PM 2.5 και ένα προηγμένο φίλτρο καθαρισμού, σε συνδυασμό με λειτουργίες φιλτραρίσματος αέρα και εμφάνιση στοιχείων για την ποιότητα του αέρα στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.
  • Το Advanced Air Cleaner έχει δοκιμαστεί για τριφύλλι, σημύδα και γύρη αμβροσίας από την ASL και για τους ιούς Phi6 και MS2 από το OFI.
  • *Αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και δεν περιλαμβάνουν όλες τις εκδόσεις του XC40.

Σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω

Facebook Volvo Car Greece

Instagram Volvo Car Greece 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO