spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nissan αναπτύσσει τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού

Η Nissan αναπτύσσει τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού

Η Nissan αναπτύσσει τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού

Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα θεμελιώδους σημασίας για τη μελλοντική αυτόνομη οδήγηση που θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

220425-01-j_018

Η Nissan παρουσιάζει μια, υπό εξέλιξη, νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, η οποία χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει δραματικά την αποφυγή σύγκρουσης.

220425-01-j_015

Η τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» της Nissan, συνδυάζει πληροφορίες από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, σε πραγματικό χρόνο και  με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι δυνατό να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύσει βεβαρυμμένη κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο σε απόσταση και να εκτελέσει αναλόγως αλλαγές στην λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία μπορεί να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στους οδηγούς σε περιοχές όπου δεν είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες χάρτη.

220425-01-j_022

Ο Takao Asami, ανώτερος αντιπρόεδρος, που ηγείται παγκοσμίως της έρευνας και ανάπτυξης, λέει: “Η Nissan ήταν η πρώτη που λάνσαρε μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού. Όταν εξετάζουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας για τους οδηγούς  να αισθάνονται πολύ σίγουροι για την ασφάλεια του οχήματός τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η υπό ανάπτυξη τεχνολογία της αληθινής εδαφικής αντίληψης θα συμβάλει σημαντικά στο μέλλον στην αυτοπεποίθηση του οδηγού, στα μειωμένα τροχαία ατυχήματα και στην αυτόνομη οδήγηση.”

220425-01-j_024

Η Nissan έχει συνεργαστεί με εταιρείες αιχμής για την έρευνα και την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Το LIDAR επόμενης γενιάς, ένα κρίσιμο στοιχείο, ενσωματώνεται στο σύστημα της Nissan σε συνεργασία με την Luminar1, χρησιμοποιώντας κορυφαίες τεχνολογίες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον τομέα του προηγμένου ελέγχου αποφυγής σύγκρουσης, είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί τεχνολογία επαλήθευσης υψηλής ακρίβειας,  σε ψηφιακό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, η Nissan συνεργάζεται με το Applied Intuition2, το οποίο διαθέτει τεχνολογία προσομοίωσης αιχμής.

220425-01-j_026

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου οράματός της, Nissan Ambition 2030, η Nissan εργάζεται για την ανάπτυξη τεχνολογίας ελέγχου οχημάτων με στόχο τη σημαντική μείωση των ατυχημάτων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς. Η Nissan πιστεύει ότι στην επερχόμενη εποχή της αυτόνομης οδήγησης, η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, που μπορεί να αποφύγει εξαιρετικά περίπλοκα ατυχήματα, θα είναι απαραίτητη. Η Nissan στοχεύει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας αληθινής εδαφικής αντίληψης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα και σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το οικονομικό έτος 2030.

220425-01-j_025

Βίντεο με την λειτουργία της τεχνολογίας αληθινής εδαφικής αντίληψης της Nissan, είναι διαθέσιμα ΕΔΩ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω, κάντε κλικ για μεγένθυση

220425-01-j_021 220425-01-j_008 220425-01-j_010220425-01-j_008220425-01-j_021

 1 Μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων. Την τελευταία δεκαετία, η Luminar έχει δημιουργήσει μια προηγμένη πλατφόρμα υλικού και λογισμικού για να δώσει τη δυνατότητα στους περισσότερους από 50 συνεργάτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας των παγκόσμιων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

2 Το Applied Intuition εξοπλίζει τις ομάδες μηχανικής και ανάπτυξης προϊόντων με λογισμικό που καθιστά ταχύτερη, ασφαλέστερη και ευκολότερη την αυτόνομη οδήγηση, σε εμπορική κλίμακα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO