spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Alexa της Amazon συναντά το Νέο Fiat 500

Η Alexa της Amazon συναντά το Νέο Fiat 500

Η Alexa της Amazon συναντά το Νέο Fiat 500

H Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και η Amazon συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατηγική τους συμμαχία, εφαρμόζοντας τις κορυφαίες δυνατότητες της Alexa στο νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Αποτελώντας μια εξαιρετικά προηγμένη πλατφόρμα τεχνολογιών, το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 προσφέρει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο πόλης αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με συνδεσιμότητα 5G και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Στην τεχνολογική φαρέτρα του νέου μοντέλου έρχεται να προστεθεί και η εφαρμογή Alexa, με την οποία οι χρήστες του αυτοκινήτου μπορούν μέσω φωνητικών εντολών να ζητούν πληροφορίες για τον καιρό, να ακούνε μουσική ή ειδήσεις, ακόμα και να ελέγχουν ασύρματα τις «έξυπνες» ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού τους. Η ενσωμάτωση των λειτουργιών της Alexa γίνεται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων της FCA, Uconnect 5, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Fiat Alexa_03

Η νέα αυτή τεχνολογική εξέλιξη, αποτελεί το επόμενο βήμα στη στενή συνεργασία μεταξύ των FCA και Amazon και θα συνδυαστεί με τις εφαρμογές που ήδη συνοδεύουν τα μοντέλα του Ομίλου, όπως τα MyJeep και MyAlfa. Η ενσωμάτωση των φωνητικών λειτουργιών μέσω του Alexa αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης της Fiat Chrysler Automobiles για το μέλλον της συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα, η οποία θα επιτρέπει την ευκολότερη και ασφαλέστερη χρήση  τους. Με την Alexa, οι χρήστες του νέου ηλεκτρικού 500 θα απολαμβάνουν μια πρακτική και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης όλων των συσκευών τους, τόσο στο σπίτι, όσο και όταν βρίσκονται εν κινήσει.

Fiat Alexa_04

Ο Επικεφαλής των Fiat, Lancia και Abarth, για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. Luca Napolitano, δήλωσε σχετικά: «Το νέο 500 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της FCA που δημιουργήθηκε 100% εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό. Εκτός από ένα σύμβολο της αυτοκίνησης από το 1957, σήμερα, με την 3η  γενιά του αποτελεί το σημείο αναφοράς για την επόμενη δεκαετία, χάρη στο μοναδικό του στιλ, την υψηλή τεχνολογία και την κορυφαία συνδεσιμότητα. Το νέο ηλεκτρικό 500 είναι τόσο απλό και εύχρηστο, με τη νέα εξέλιξη του «εικονικού» συνοδηγού να έρχεται να επισφραγίσει αυτά τα χαρακτηριστικά του. Απλά λέγοντας “Hey Fiat”, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με τα συστήματα αυτοματοποίησης, να οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και να είναι πάντα συνδεδεμένος. Η συνεργασία με την Amazon και η εφαρμογή της Alexa, αποτελούν μια φυσική επιλογή για την Fiat

Fiat Alexa_05

Από την πλευρά του ο κ. Ned Curic, Αντιπρόεδρος της Alexa Automotive της Amazon, σχολίασε: «Το νέο Fiat 500 εντυπωσιάζει προσφέροντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και παράλληλα διατηρώντας το θρυλικό του στιλ. Οι πελάτες της FCA ήδη λατρεύουν να χρησιμοποιούν την Alexa στο σπίτι τους και τώρα μπορούν να την έχουν μαζί τους και στις μετακινήσεις του, κάνοντας πιο εύκολες και ασφαλείς τις διαδρομές τους.»

Η Alexa είναι μια διαδικτυακή φωνητική υπηρεσία, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δίνει απλές φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα απλά ζητώντας από την Alexa να παίξει μουσική, ή να διαβάσει τις κυριότερες ειδήσεις. Παράλληλα μέσω του συστήματος ο οδηγός και οι επιβάτες του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα μπορούν να ελέγχουν τις συνδεδεμένες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού τους, για παράδειγμα ενεργοποιώντας το κλιματιστικό πριν καν φτάσουν στο σπίτι, ώστε να το βρουν στην ιδανική για αυτούς θερμοκρασία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO