fbpx

Τεχνολογία

τεχνολογία φωτισμού IntelliLux LED Matrix Light

Τώρα οδηγείτε άφοβα στο σκοτάδι με τεχνολογία φωτισμού IntelliLux LED Matrix Light

Μπορεί τα ρολόγια να γύρισαν μία ώρα πίσω με την αλλαγή στη χειμερινή ώρα, αλλά η πιο σκοτεινή εποχή του έτους δεν εμπνέει κανένα φόβο στους οδηγούς της Opel – από το Corsa και το Astra μέχρι το κορυφαίο Insignia, τα αυτοκίνητα της μάρκας είναι άριστα εξοπλισμένα για οδήγηση στο σκοτάδι με σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix.

Opel-Headlights_03

Μεταξύ των νέων μοντέλων που υιοθετούν αυτή την τεχνολογία είναι το νέο Mokka και το πλήρως ηλεκτρικό Mokka-e, τα οποία διατίθενται με προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό, σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix.

Opel-Headlights_04

Προβολείς full LED με πολυάριθμες αυτόματες λειτουργίες διατίθενται επίσης στην πλειοψηφία των επιβατικών αυτοκινήτων Opel, όπως το Opel Grandland X και το νέο Opel Crossland. Συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα, τα φώτα LED είναι όχι μόνο πιο λαμπερά, αλλά και πιο ανθεκτικά και ενεργειακά αποδοτικά, κάτι που συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2.

Opel-Headlights_05

Ο φωτισμός IntelliLux LED® matrix είναι μακράν ανώτερος των φώτων xenon και των συμβατικών συστημάτων, λόγω της ακριβέστερης και ισχυρότερης φωτεινής δέσμης του. Με τους έξυπνους προβολείς, η οδήγηση στο σκοτάδι είναι ασφαλέστερη και πιο άνετη. Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνεται από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς την εμβέλεια και την κατανομή της φωτεινής δέσμης, ανεξάρτητα εάν το όχημα κινείται στον αυτοκινητόδρομο, σε επαρχιακό δρόμο ή σε μία στροφή. Τα στοιχεία LED άμεσα και αυτόματα προσαρμόζονται στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε να μην ενοχλούν τους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Opel-Headlights_06

Το σύστημα adaptive IntelliLux LED® Pixel Light του Insignia περιλαμβάνει 168 στοιχεία LED, 84 ανά προβολέα. Ο μεγάλος αριθμός συνεχώς αντιδρώντων στοιχείων LED έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή προσαρμογή της φωτεινής δέσμης. Η μερική συσκότιση για τα προπορευόμενα ή/και αντίθετα διερχόμενα οχήματα γίνεται με ακρίβεια.

Opel-Headlights_07

Ειδικότερα, το Pixel Light προσφέρει περαιτέρω βελτιωμένο φωτισμό στον αυτοκινητόδρομο. Στις αριστερές στροφές, η φωτεινή δέσμη έχει μεγαλύτερη εμβέλεια  προς τα αριστερά, βελτιώνοντας την ορατότητα του οδηγού στη λωρίδα κίνησης, ενώ επαρκής φωτισμός δεξιά, του επιτρέπει την άμεση αναγνώριση των πινακίδων οδοσήμανσης. Σε δεξιές στροφές, η δέσμη είναι πιο φωτεινή προς τα δεξιά, ώστε να μη θαμπώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Opel-Headlights_08

Η Opel προσφέρει προηγμένο φωτισμό σε πολλά ακόμα μοντέλα της. Το νέο Opel Mokka, για παράδειγμα, φέρει στο βασικό εξοπλισμό ένα σύστημα full LED που υποστηρίζει τους προβολείς, τα φώτα ημέρας, τα φλας και τα πίσω φώτα LED. Το νέο Opel Crossland διατίθεται με προαιρετικούς προβολείς adaptive full LED, με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση ύψους, όλα ενσωματωμένα στο Opel Vizor, όπως στο νέο Mokka.

Opel-Headlights_09

Αντί των στάνταρ προβολέων LED, το Grandland X διατίθεται προαιρετικά με τεχνολογία adaptive AFL LED με την υποστήριξη κάμερας. Χάρη στην αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων, ο οδηγός δεν χρειάζεται να την ενεργοποιεί/απενεργοποιεί ο ίδιος για να μην θαμπώνει τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Opel-Headlights_10

Οι προβολείς AFL LED διαθέτουν μέχρι οκτώ διαφορετικές λειτουργίες – φωτισμός πόλης, επαρχιακών δρόμων, αυτοκινητοδρόμων, στροφής, διασταυρώσεων και στάθμευσης, και επιπλέον υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη αλλαγή σε μεσαία σκάλα.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.