spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ υψηλών επιδόσεων γκάμα CUPRA, μαζί για πρώτη φορά

Η υψηλών επιδόσεων γκάμα CUPRA, μαζί για πρώτη φορά

Η υψηλών επιδόσεων γκάμα CUPRA, μαζί για πρώτη φορά

Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και σπoρ απόδοση:

CUPRA Ateca,

το SUV υψηλής απόδοσης,

CUPRA Leon 5-θυρο και

Sportstourer και CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, ένα CUV με τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και με τις ιδιότητες ενός SUV.

Η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης:

CUPRA Formentor,

CUPRA Leon και

CUPRA Leon Sportstourer

Cupra_03

Το 2021, η μάρκα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα: το CUPRA el-Born. Το CUPRA DNA διανθίζεται σε όλη τη γκάμα Τα μοντέλα της CUPRA μοιράζονται ποικιλία τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες τους και να αποδώσουν σε υψηλότερα πρότυπα. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και διεύθυνσης για να προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό δυναμισμού και οδήγησης σε όλα τα οχήματα. Σημείο εκκίνησης οι αξιόπιστες και φημισμένες τεχνολογίες πλαισίου, το αυτόματο κιβώτιο DSG άμεσης μετατόπισης (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που θέτει τους οδηγούς απευθείας υπό έλεγχο.

Το DCC Adaptive Chassis Control παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αίσθηση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων του CUPRA mode, διαφορικού κλειδώματος, 18΄΄ φρένα Brembo και κάθε δυναμικό χαρακτηριστικό CUPRA, έτσι όπως απαιτείται από την κατηγορία. Η γκάμα CUPRA ξεχωρίζει από άποψη αισθητικής αλλά και απόδοσης. Κάθε μοντέλο έχει τη χαρακτηριστική του εμφάνιση αλλά περιλαμβάνει και κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που το συνδέουν με την οικογένεια.

Cupra_04

Η εξωτερική σχεδίαση ενισχύεται από τεχνολογία φωτισμού Full LED, προσδίδοντας μία αποφασιστική και δυναμική όψη, ενώ οι πίσω δυναμικοί δείκτες προειδοποίησης δίνουν μία ζωντανή εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, τα σπορ bucket καθίσματα αγκαλίζουν το σώμα των επιβατών και δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Η εξατομίκευση είναι το κλειδί και με τη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων και υλικών όπως το δέρμα, κάθε εσωτερικό αντικατοπτρίζει με επιμέλεια την προσωπικότητα του πελάτη.

Μόλις ο οδηγός μπει στην καμπίνα βλέπει το νέο τιμόνι CUPRA με μπουτόν εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode και μεγαλύτερα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Μπροστά του βλέπει το Digital Cockpit, με αποκλειστική και πιο εστιασμένη οθόνη που δημιουργήθηκε ειδικά για μοντέλα CUPRA που επιτρέπει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην ταχύτητα και τις στροφές. Καθώς ζούμε σε έναν πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, οι λύσεις infotainment και σύνδεσιμότητας καθίσταται απαραίτητες. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει συστήματα που διατηρούν τους πελάτες σε επαφή.

Το Full Link φέρνει στην καμπίνα ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ εισάγει επίσης χειριστήρια φωνής και αφής ώστε να κάνει την αλληλεπίδραση πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής. Η ασφάλεια είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση και η γκάμα CUPRA περιλαμβάνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist. CUPRA Formentor Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της CUPRA ήταν η παρουσίαση του CUV Formentor, του πρώτου μοντέλου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo, το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει πολυπλοκότητα, καινοτομία καθώς και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Cupra_05

To CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες To αμάξωμα θυμίζει ένα ισχυρό όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του CUPRA Formentor χρησιμοποιεί την αισθητική τεχνική για να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος. Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος παντός εδάφους με τα συμπαγή στοιχεία ενός hatchback. Μία σειρά από επιλογές χρωματισμών αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt, προσθέτουν οπτική κομψότητα και προσωπικότητα στο όχημα, συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών ενώ επιτρέπουν την εξατομίκευση σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών. Δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων εξασφαλίζουν την τέλεια προσωπικότητα που συνοδεύει την εμφάνιση και προσφέρουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI 310PS (228kW)/400Nm 4Drive 2.0lt TSI παρέχει την παραδοσιακή απόδοση, ενώ η υβριδική τεχνολογία plug-in – βενζινοκινητήρας 150PS TSI (110Kw) συνδυασμένος με ηλεκτρικό κινητήρα 115PS (85kW) – για συνολική απόδοση 245PS (180kW) -, και μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh – επιτρέπει στο CUPRA Formentor να παρέχει την απόλυτη ηλεκτρική απόδοση ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το Formentor μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία με αυτονομία έως και 60km (WLTP). Με την προηγμένη ρύθμιση πλαισίου DCC και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το όχημα αποδίδει μεγαλοπρεπώς, ανεξάρτητα από τις οδηγικές συνθήκες ή το στυλ οδήγησης: με το ρυθμιστή ολίσθησης DCC, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια τη ρύθμιση που θέλει, ειδικά σε εξατομικευμένη λειτουργία. Μέσα στην καμπίνα βρίσκεται η οθόνη infotainment Panoramic 12″, ενισχύοντας την ψηφιακή προσέγγιση της εσωτερικής σχεδίασης και προσφέροντας μια σειρά λειτουργιών που προσθέτουν μια νέα διάσταση στην εμπειρία, είτε είστε οδηγός είτε επιβάτης.

Το CUPRA Formentor έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και είναι το πρώτο 100% μοντέλο CUPRA που θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Martorell ενώ θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους το φθινόπωρο. CUPRA Leon Το πεντάθυρο CUPRA Leon και το CUPRA Leon Sportstourer επεκτείνουν την ελκυστικότητα της μάρκας ακόμη περισσότερο, επιτρέποντας στους πελάτες να επιλέξουν το όχημα που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής τους, χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστούν στην απόδοση, την άνεση ή την πρακτικότητα.

Η εξαιρετικά προηγμένη γκάμα κινητήρων, οι δυναμικές τεχνολογίες πλαισίου και ο κομψός συνδυασμός σπορ και εκλεπτυσμένης σχεδίασης στo εξωτερικό και εσωτερικό, δημιουργούν έναν ξεχωριστό παίκτη στην κατηγορία του. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει 245PS (180kW), 300PS (221kW) και 310PS (228kW) (διατίθεται αποκλειστικά για το Sportstourer με 4Drive) 2.0 λίτρων βενζινοκινητήρες TSI που παρέχουν εύρος απόδοσης που ταιριάζει σε κάθε γούστο.

Cupra_06

Και σε έναν κόσμο που στοχεύει συνεχώς να μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το νέο CUPRA Leon φέρνει επίσης τον εξηλεκτρισμό στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων με έναν 245PS (180kW) plug-in υβριδικό κινητήρα. Το νέο CUPRA Leon θα προσφέρει το απόλυτο στη δυναμική οδηγική συμπεριφορά χάρη στα χαρακτηριστικά που προσφέρει η πλατφόρμα MQB Evo. Με ένα πιο άκαμπτο αμάξωμα και ένα πλαίσιο που είναι πιο συντονισμένο χάρη στο σύστημα ελέγχου DCC Dynamic Chassis, το οποίο περιλαμβάνει ειδική λειτουργία CUPRA, επιλέξιμη με τη χρήση ρυθμιστικού αφής DCC, το CUPRA Leon είναι ένα όχημα έτοιμο για ανοιχτό δρόμο. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά υποβοηθούνται από την επιλογή των τροχών. Οι ζάντες αλουμινίου 19” διατίθενται με φινίρισμα χαλκού.

Το νέο CUPRA Leon αναπτύχθηκε, σχεδιάστηκε και θα παραχθεί στο εργοστάσιο στο Martorell. CUPRA Ateca 2020 Το CUPRA Ateca ήταν το πρώτο όχημα που κυκλοφόρησε από την μάρκα και προσέφερε μία μοναδική πρόταση στην αγορά. Ο συνδυασμός ακρίβειας, sportiness, πρακτικότητας και ελκυστικής σχεδίασης συνέβαλαν στο να γίνει μία τεράσται εμπορική επιτυχία. Το SUV υψηλής απόδοσης ήταν ο βασικός μοχλός της CUPRA, επιτυγχάνοντας 72% αύξηση σε ετήσια βάση και προετοιμάζοντας την αγορά για τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν.

Cupra_07

Το νέο CUPRA Ateca 2020 διατηρεί τα επίπεδα απόδοσής με τον ισχυρό κινητήρα 2.0 λίτρων TSI συνδεδεμένο με κιβώτιο επτά ταχυτήτων DSG. Η υπερτροφοδοτούμενη τετρακύλινδρη μονάδα παράγει 300PS ισχύ (221kW) και 400Nm ροπή, αρκετή για να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση. Η απόδοση που παρέχεται από τον κινητήρα μπορεί να συνδυαστεί με την απίστευτη ακουστική του συστήματος εξάτμισης Akrapovi, το οποίο παρέχει μια ακόμα πιο μοναδική εμπειρία ήχου. Το νέο CUPRA Ateca έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Martorell και θα παραχθεί στο Kvasiny (Τσεχία).

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO