spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFiat Chrysler Automobiles ImMErsive Technology Room

Fiat Chrysler Automobiles ImMErsive Technology Room

Fiat Chrysler Automobiles ImMErsive Technology Room

Το ImMErsive Technology Room αποτελεί τη νέα εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών που σαν στόχο έχουν τη βέλτιστη απόδοση, την ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος. Η νέα εγκατάσταση βρίσκεται στην καρδιά του βιομηχανικού συγκροτήματος του Mirafiori στο Τορίνο και υποστηρίζει το σύνολο των μονάδων του Ομίλου FCA σε παγκόσμιο επίπεδο. Επί σειρά ετών, η FCA αποτελεί πρωτοπόρο στο συγκεκριμένο τομέα έχοντας αναπτύξει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, τόσο στον τομέα του σχεδιασμού και εξέλιξης νέων οχημάτων, όσο και σε εκείνον που αφορά στις διαδικασίες παραγωγής.

FCA_PAcademy_03

Η είσοδος στη νέο ImMErsive Technology room θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας με κυρίαρχο στοιχείο την 6μετρη οθόνη εικονικής πραγματικότητας, η οποία υποστηρίζεται από υπολογιστές υψηλής απόδοσης, κάμερες με αισθητήρες κίνησης των ματιών καθώς και ένα σύνολο συσκευών υψηλής τεχνολογίας που μετατρέπουν το χώρο σε ένα προηγμένο εργαστήριο έρευνας πολλαπλών ρόλων.

FCA_PAcademy_04

Ο χώρος επιτρέπει την αξιολόγηση του σχεδιασμού και της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής πριν καν αυτές δημιουργηθούν. Αυτή η δυνατότητα μεταφράζεται σε ταχύτερες και σωστότερες επιλογές, μειωμένο κόστος, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό. Στο ImMErsive Technology room οι ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγική διαδικασία έχουν απόλυτη ελευθερία να διαμορφώσουν σε ελάχιστο χρόνο το χώρο ώστε να δοκιμάσουν τις ιδέες τους και να καταλήξουν στις βέλτιστες λύσεις. Το επίπεδο ρεαλισμού που προσφέρει η εγκατάσταση επιτρέπει στους εργαζόμενους να αξιολογήσουν τη σχεδιαστική πρόταση της παραγωγής αναγνωρίζοντας σε αρχικό στάδιο και με απόλυτη ασφάλεια τα όποια πιθανά προβλήματα. Ο χώρος είναι αρκετός για να φιλοξενήσει ταυτόχρονα αρκετές ομάδες, ενώ ακόμα και οι μηχανικοί που ασχολούνται με τον προγραμματισμό των ρομπότ των μονάδων παραγωγής μπορούν να κάνουν εξομοίωση της λειτουργίας τους και της διάδρασης τους με τους ανθρώπους σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες.

FCA_PAcademy_05

Η παραπάνω διαδικασία εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας και πόρους που θα απαιτούνταν στην περίπτωση που όλες αυτές οι βελτιώσεις γίνονταν επί τόπου στη γραμμή παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το συνολικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της παραγωγής ενός αυτοκινήτου, ενώ διασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια για το προσωπικό και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια μεταξύ της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού ενός μοντέλου και της έναρξης της παραγωγής του, η εικονική πραγματικότητα επιτρέπει την ταχύτερη επιλογή της βέλτιστης λύσης και την εξασφάλιση από την 1η ημέρα λειτουργίας της γραμμής παραγωγής υψηλών επιπέδων ποιότητας.

FCA_PAcademy_06

«Είμαστε πρωτοπόροι στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στην αξιοποίηση της εικονικής πραγματικότητας για το σχεδιασμό και αξιολόγηση των γραμμών παραγωγής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μας επιτρέπει από τα αρχικά στάδια εξέλιξης ενός οχήματος να ακολουθούμε την πορεία του και να βελτιστοποιούμε παράλληλα τη γραμμή παραγωγής που θα το φιλοξενήσει. Το ImMErsive Technology room μας επιτρέπει ακριβέστατη τρισδιάστατη αναπαράσταση κάθε μονάδας παραγωγής του Ομίλου μας και έτσι είμαστε πάντα σε άμεση επαφή με όλους τους συναδέλφους μας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO