Τεχνολογία

Tώρα τα Plug-in Hybrid της Jeep με 4xe HydrO

Θα παράγουν ρεύμα από την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας

Με έναν πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η Jeep με τα νέα Plug-in Hybrid Renegade και Compass θα παρουσιάσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής ενέργειας με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρισμού από την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας.

Jeep_Hydro_GR_03

Η παρουσίαση των νέων Plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass δεν θα σηματοδοτήσει απλά τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας, αλλά και την εφαρμογή μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Jeep_Hydro_GR_04

Το σύστημα 4xe HydrO θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη μετάβαση του αυτοκινήτου μέσα από νερό με ελάχιστο ύψος τα 15εκ., όπως π.χ. σε εκτός δρόμου διαδρομές ή κατά τη διάσχιση ποταμών.  Με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ενέργειας μέσω της κίνησης των κυμάτων, το 4xe HydrO θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια του νερού σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα φορτίζει την μπαταρία του υβριδικού συστήματος.

Jeep_Hydro_GR_05

Μια ειδικά σχεδιασμένη φτερωτή από ένα νέο εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό θα μεταφέρει την κίνηση του νερού στη γεννήτρια μέσω ενός άξονα κατασκευασμένου από ίνες άνθρακα. Το σύστημα θα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα επηρεάζει τη συνολική απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Εκμεταλλευόμενη τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της και παράλληλα την προηγμένη τετρακίνηση 4xe που θα εφοδιάζει τα Plug-in Hybrid μοντέλα της, η Jeep καταφέρνει να επαναφορτίζει με έναν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τις μπαταρίες των οχημάτων.

Jeep_Hydro_GR_06

Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται ότι θα δίνει απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ σε 2η φάση θα εξελιχθεί και το σύστημα  4xe HydrY που θα παράγει ενέργεια μέσω της μετάβασης του αυτοκινήτου από αμμώδεις περιοχές (π.χ. έρημος). Θυμίζουμε ότι τα μοντέλα της Jeep που έχουν την πιστοποίηση Trail Rated (όλα τα Trailhawk και όλα τα Wrangler) μπορούν να διαπεράσουν υδάτινα περάσματα βάθους έως και 75εκ. (χωρίς τη χρήση συσκευής “snorkel”).

Jeep_Hydro_GR_07

Το σύστημα 4xe HydrO βρίσκεται ήδη στις τελικές φάσεις δοκιμών και πιστοποίησης, ενώ καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αξιοποίησαν στο παρελθόν ακόμα και τις ακτές νησιού στο Β. Ιόνιο για την πραγματοποίηση ρυθμίσεων.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok