spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge

Νέο πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge

Νέο πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge

Σημαντικές ανατροπές και στην τεχνολογία των ελαστικών. Τώρα η Goodyear με το reCharge ανακοίνωσε ότι η πατέντα της αποτελεί ένα καινοτόμο αυτό-ανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό που μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μετακίνησης.

 “H Goodyear, στοχεύει το συγκεκριμένο ελαστικό να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο που θα απαντήσει στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της μετακίνησης” δήλωσε ο Mike Rytokoski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Marketing της Goodyear Ευρώπης. “Έχοντας αυτή τη φιλοδοξία ως γνώμονα, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο ελαστικό που θα συντελέσει στο μέλλον της προσωποποιημένης και της άνετης ηλεκτροκίνησης.”

goodyear-recharge_03

To πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge, συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό καινοτόμων χαρακτηριστικών που στηρίζονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

Εξατομίκευση

Στον πυρήνα του πρωτότυπου ελαστικού Goodyear reCharge, βρίσκεται ένα επαναφορτιζόμενο και βιοδιασπώμενο μείγμα που μπορεί να επαναφορτιστεί με μεμονωμένες κάψουλες, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών.

Ενσωματώνοντας μια εξατομικευμένη ποσότητα υγρού, οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στο πέλμα του ελαστικού να ανανεωθεί και στο ελαστικό να προσαρμοστεί στις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, στα διάφορα εδάφη ή απλά στον τρόπο που επιλέγετε να ταξιδέψετε.  Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη, δημιουργείται ένα προφίλ οδηγού γύρω από το οποίο θα εξατομικεύεται το υγρό αυτό, δημιουργώντας μια σύνθετη χημική ένωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οδηγού.

goodyear-recharge_04

Βιωσιμότητα

Η συγκεκριμένη αυτή ένωση είναι κατασκευασμένη από βιολογικό υλικό και θα ενισχυθεί με μικρο-ίνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως- το μετάξι αράχνης. Αυτό το υλικό το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

goodyear-recharge_05

Δίχως Κόπο

Εκτός από τη δραστική απλοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασης των ελαστικών σας με αυτοανενεούμενες κάψουλες, το πέλμα του ελαστικού υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ πλαίσιο χωρίς αεροθάλαμο και με ένα ψηλό και στενό σχήμα.

Πρόκειται για μια λεπτή αλλά ανθεκτική κατασκευή χαμηλής συντήρησης που θα μειώνει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης ή τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάτρηση του ελαστικού.

goodyear-recharge_06

“Το Goodyear reCharge αποτελεί ένα πρωτότυπο ελαστικό δίχως συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας την εξατομικευμένη, βιώσιμη και δίχως κόπο, ηλεκτροκίνηση” δήλωσε με τη σειρά του ο Sebastien Fontaine, Επικεφαλής Σχεδίασης στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear, στο Λουξεμβούργο”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO