spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο Opel Insignia GSi AWD

Νέο Opel Insignia GSi AWD

Νέο Opel Insignia GSi AWD

Οι παραγγελίες για τις εκδόσεις sedan και station wagon του Insignia GSi ξεκινούν το Μάρτιο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών. Πρόκειται για το νέο κορυφαίο  Opel Insignia GSi, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις sedan και station wagon.

Ανεβάζει τον πήχη, με έναν ακόμα πιο εξελιγμένο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0L 169kW (230hp), νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Twinster με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) (κατανάλωση καυσίμου NEDC: στην πόλη 8,9 l/100 km, εκτός πόλης 5,9-5,8 l/100 km, μικτός κύκλος 7,0-6,9 l/100 km, 163-161 g/km CO2, κατανάλωση καυσίμου WLTP: μικτός κύκλος 8,8-8,3 l/100 km, 205-193 g/km CO2).

Opel-Insignia-GSi_03

Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης ελέγχει την κατανομή ροπής σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο ακολουθεί τις εντολές του οδηγού για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στο χιόνι και τον πάγο.

Σε συνδυασμό με το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης και την ανάρτηση FlexRide mechatronic, το σύστημα κίνησης καθιστά το Insignia GSi ένα από τα πιο δυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του – δύσκολα βρίσκεις κάτι πιο ασφαλές, πιο ακριβές και πιο απολαυστικό.

Opel-Insignia-GSi_04

Για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο

Το νέο Insignia GSi διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με πίσω μονάδα κίνησης που χρησιμοποιεί ένα σύστημα με δύο συμπλέκτες χωρίς διαφορικό. Αυτοί κατανέμουν την ιδανική ποσότητα ροπής σε κάθε τροχό χωριστά, ανάλογα με τις απαιτήσεις, σε όλα τα σενάρια οδήγησης. Όταν το όχημα στρίβει, περισσότερη ροπή κατανέμεται στον εξωτερικό πίσω τροχό. Οι μηχανικοί εξέλιξαν περαιτέρω το σύστημα – επομένως, το νέο GSi στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, αντιδρώντας πιο αυθόρμητα στις εντολές του οδηγού. Επίσης, οι μηχανικοί βελτίωσαν τον τρόπο με τον οποίο το νέο Insignia GSi εκκινεί από στάση σε βρεγμένους ή ολισθηρούς δρόμους.

Opel-Insignia-GSi_05

Με τέσσερα προγράμματα οδήγησης drive modes

Το Insignia GSi διατίθεται στάνταρ με ανάρτηση FlexRide mechatronic, που προσαρμόζει τα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης σε κλάσματα δευτερολέπτου. Επιπλέον, το FlexRide μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών σχέσεων του 9-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης “Standard”, “Tour”, “Sport” και – αποκλειστικά για το GSi – “Competition”.

Με διπλό πάτημα του διακόπτη “ESP off”, οι πολύ ικανοί οδηγοί μπορούν να εξερευνούν τα όρια των δυνατοτήτων της δυναμικής συμπεριφοράς του Insignia GSi, χωρίς την υποστήριξη του ESP. Για ακόμα μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις, το νέο 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο μπορεί να ελέγχεται από χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι.

Opel-Insignia-GSi_06

Με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης

Με το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης, μία τεχνολογία απαραίτητη για την αυτόνομη οδήγηση του μέλλοντος, το Insignia GSi γίνεται πρωτοπόρος της βιομηχανίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Το ενσωματωμένο σύστημα “eBoost” είναι ένα στοιχείο του ηλεκτρονικού συστήματος πέδησης (“braking by wire”), το οποίο καταργεί την ανάγκη για ανεξάρτητες μονάδες ABS/ESP, σωληνώσεις, αντλίες υποπίεσης κλπ.

Opel-Insignia-GSi_07

Η πίεση παράγεται ταχύτερα και η αίσθηση του φρένου είναι σταθερή σε όλες τις συνθήκες. Χάρη στην αυτοματοποιημένη παραγωγή πίεσης, το σύστημα πέδησης λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, κυρίως όταν το  Adaptive Cruise Control είναι ενεργό και σε συχνά ‘σταμάτα-ξεκίνα’ (stop-and-go).

Με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Twinster, το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης και την προσαρμοζόμενη ανάρτηση FlexRide adaptive, το νέο Insignia GSi κινείται με την ίδια άνεση στη θρυλική πίστα του Nürburgring “Nordschleife”, σε ορεινούς δρόμους καλυμμένους με χιόνι, στην κυκλοφορία της πόλης και σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO