Τεχνολογία

το σύστημα Infotainment

Το νέο Golf εισάγει την ψηφιακή εποχή στα 5θυρα hatchback

Ζούμε στην εοχή που αλλάζουν τα πάντα στην αυτοκίνηση. Πέραν της ηλεκτροκίνησης, η υψηλή ψηφιακή τεχνολογία εισέρχεται στα καθημερινά αυτοκίνητα, δίπλα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών.

Τώρα, το νέο Golf εισάγει την κατηγορία των πεντάθυρων χάτσμπακ στην πλήρως ψηφιακή εποχή. Το σύστημα Infotainment είναι στο επίκεντρο του στάνταρ Innovision Cockpit στο νέο Golf.

VW Golf_03

Η αρχική οθόνη του συστήματος Infotainment είναι παραμετροποιήσιμη από το οδηγό, σύμφωνα με το γούστο και τις επιθυμίες του. Η αλλαγή ανάμεσα στις οθόνες γίνεται είτε μέσω αφής είτε με ανέπαφο χειρισμό, με απλή κίνηση του χεριού μπροστά στην οθόνη. Η ρύθμιση της έντασης ήχου του Infotainment γίνεται διαισθητικά, είτε στην οθόνη αφής είτε με συρόμενο διακόπτη αφής (touchslider) να αντικαθιστά τους παραδοσιακούς διακόπτες.

Δείτε το βίντεο του Infotainment στο νέο Golf:

Η Volkswagen προσφέρει πάντα αυτοκίνητα που λειτουργούν διαισθητικά. Το νέο Golf, ως αυτοκίνητο αναπτύσσει την πιο στενή σχέση με τον οδηγό από ποτέ. Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου, το Innovision Cockpit, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα ελέγχου (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών και το σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών. Η συγχώνευση του Digital Cockpit με το σύστημα Infotainment δημιουργεί μια νέα, πλήρως ψηφιακή αρχιτεκτονική στον ίδιο οπτικό άξονα, με το Infotainment στο επίκεντρο του Innovision Cockpit του Golf.

VW Golf_04

Η αρχική οθόνη του Infotainment, στη λειτουργία της μοιάζει με οθόνη smartphone και στην έκδοση Discover Pro είναι παραμετροποιήσιμη. Ο οδηγός μπορεί να την διαμορφώσει σύμφωνα με το γούστο, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, ώστε σε αυτήν να εμφανίζονται οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η αλλαγή από τη μία οθόνη στην άλλη μπορεί να γίνει είτε με την αφή είτε με ανέπαφο χειρισμό, με απλή κίνηση του χεριού μπροστά από την οθόνη.

VW Golf_05

Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τα πάντα διαισθητικά. Ο έλεγχος της έντασης ήχου του Infotainment, γίνεται είτε με την αφή, επί της οθόνης, είτε με συρόμενο διακόπτη αφής (touchslider), αντί των παραδοσιακών διακοπτών, στην έκδοση Discover Pro. Εκτός του Infotainment, με τον ίδιο συρόμενο διακόπτη αφής γίνεται ο έλεγχος του συστήματος πλοήγησης και του συστήματος κλιματισμού ενώ με συρόμενο διακόπτη αφής, στην κονσόλα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ελέγχεται και η πανοραμική ηλιοροφή.

VW Golf_06

Η λέξη κλειδί στο χειρισμό του νέου Golf είναι η «εξατομίκευση». Οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις του οδηγού αποθηκεύονται απευθείας στο αυτοκίνητο ή προαιρετικά αποθηκεύονται στο cloud, γεγονός που σημαίνει ότι είναι και πάλι διαθέσιμες ακόμα και μετά την αλλαγή του οδηγού ή του οχήματος. Ανάλογα με τον εξοπλισμό του μοντέλου, συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμίσεις του Innovision Cockpit, η θέση των καθισμάτων, η θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το σύστημα κλιματισμού, ο φωτισμός ambient και ο φωτισμός coming/leaving home.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok