spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑContinental: Μηδενικό άγχος από την έξυπνη συνδεσιμότητα

Continental: Μηδενικό άγχος από την έξυπνη συνδεσιμότητα

Continental: Τώρα μηδενικά ατυχήματα και μηδενικές εκπομπές  ρύπων

Η τεχνολογική εταιρία Continental αναμφίβολα διαθέτει πολυάριθμες καινοτομίες που αντικατοπτρίζουν τις κύριες τάσεις της σύγχρονης  αυτοκινητοβιομηχανίας, όλες κάτω από το slogan: «Η αυτοκίνηση στην καρδιά της ζωής μας”. Μηδενικά ατυχήματα, μηδενικές εκπομπές  ρύπων και μηδενικό άγχος χάρη στην έξυπνη συνδεσιμότητα και την ευκολία: αυτό προσπαθούν να υλοποιήσουν οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της Continental. «Η τεχνολογία είναι η δύναμή μας και είναι ένας χώρος στον οποίο η Continental διαθέτει ένα εξαιρετικό επίπεδο εξειδίκευσης», λέει ο Δρ Elmar Degenhart, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Continental.

«Μόνο το περασμένο έτος, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στην έρευνα και την ανάπτυξη για την επόμενη γενιά αυτοκίνησης. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτού του ποσού θα κατευθυνθεί σε τεχνολογίες για νέες λειτουργίες εντός του οχήματος. Με τις επενδύσεις μας στην έρευνα και την ανάπτυξη, διαμορφώνουμε σημαντικά τη μεγαλύτερη ανακατάξη στην αυτοκινητοβιομηχανία από τη γέννησή της και το κάνουμε από μια ηγετική θέση», συνεχίζει ο Degenhart, προσθέτοντας: «Τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης και οι  τεχνολογίες μας για αυτοματοποιημένη και αυτόνομη οδήγηση, καθώς και για το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο, είναι τα βασικά συστατικά για ένα υγιές οικοσύστημα αυτοκίνησης. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες που θα είναι, τόσο περιβαλλοντικά αποδοτικές όσο και κοινωνικά αποδεκτές. Με αυτό τον τρόπο σκοπεύουμε να προστατέψουμε όχι μόνο το οικολογικό κλίμα, αλλά και το οικονομικό και κοινωνικό παγκόσμιο περιβάλλον».

Continental_03

Ο πρώτος πλήρως ενσωματωμένος ηλεκτρικός άξονας κίνησης στην  παραγωγή

Εκατομμύρια οχήματα ήδη κυκλοφορούν σήμερα με τεχνολογίες Continental. Φέτος, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες, που σχετίζονται με μεγάλες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες θα βγουν σε παραγωγή για πρώτη φορά. Η Continental κατάφερε να πείσει τους κατασκευαστές οχημάτων στην Κίνα και την Ευρώπη, σχετικά με τις επιδόσεις του νέου ηλεκτρικού άξονα κίνησης που κατασκεύασε. Η μονάδα αυτή ζυγίζει λιγότερο από 80 κιλά και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρονικά ισχύος και έλεγχο κινητήρα. Χάρη στην πλήρη ενσωμάτωση των εξαρτημάτων, πολλές συνδέσεις καλωδίων και βύσματα έχουν εξοικονομηθεί. Ο πλήρως ενσωματωμένος άξονας κίνησης μειώνει έτσι το βάρος των ηλεκτρικών οχημάτων κατά περίπου 20 κιλά.

Continental_04

Αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα 5G

Ένα άλλο λανσάρισμα αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης. Το αυτόνομο λεωφορείο EZ10 της γαλλικής εταιρείας EasyMile είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί ένα σύστημα ραντάρ της Continental, ειδικά σχεδιασμένο για οχήματα χωρίς οδηγό και είναι έτοιμο για παραγωγή. Συνολικά επτά αισθητήρες ραντάρ, ο καθένας με εμβέλεια μέχρι 200 ​​μέτρα, παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον του οχήματος. Με αυτά τα δεδομένα, το σύστημα προσαρμόζει την στρατηγική οδήγησης του, αποφεύγει τα εμπόδια και κατά συνέπεια αποφεύγει επικείμενες επικίνδυνες καταστάσεις κυκλοφορίας στη διαδρομή  έγκαιρα. Δεδομένου ότι αυτά τα αυτόνομα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε αστικό περιβάλλον στο μέλλον, το σύστημα αυτό προστατεύει ιδιαίτερα τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της πρώτης παγκοσμίως λύσης επικοινωνίας 5G της Continental, για έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή οχημάτων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σε αυτή τη νέα πλατφόρμα, οι ειδικοί συνδεσιμότητας της Continental συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των κυψελοειδών επικοινωνιών πέμπτης γενιάς με τεχνολογίες για μικρής ακτίνας απόστασης, για την άμεση ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των διαφόρων οχημάτων και των σταθερών υποδομών του δρόμου. Τα οχήματα μιλούν μεταξύ τους ταχύτερα από ποτέ, με λιγότερες διακοπές. Μπορούν να προειδοποιήσουν το ένα το άλλο, για παράδειγμα, για ατυχήματα πίσω από μια στροφή ή μια κυκλοφοριακή συμφόρηση μπροστά. Και εδώ, η Continental ενσωματώνει προηγουμένως ξεχωριστές λειτουργίες, μειώνοντας το βάρος του οχήματος. Αυτό αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην περιβαλλοντική απόδοση των οχημάτων και στην αυξημένη οδική ασφάλεια

Continental_05

Βοηθοί ομιλίας με φυσικό λόγο στο αυτοκίνητο

Ένα αποτέλεσμα της έρευνας της Continental  είναι τα διαισθητικά σχεδιασμένα λειτουργικά συστήματα. Η απλή επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και του οχήματος, με τη βοήθεια ενός έξυπνου ψηφιακού συνοδού, που ενεργοποιείται με τη φωνή και τρισδιάστατων οθονών αυξάνει την αποδοχή αυτών των νέων τεχνολογιών. Η Continental εργάζεται σε ένα προσαρμοστικό φωνητικά ενεργοποιούμενο ψηφιακό σύντροφο που αντιδρά στη φυσική ομιλία και προσαρμόζεται με ακρίβεια στις συνθήκες του οχήματος. Αυτό διευκολύνει την λειτουργία και οι οδηγοί δεν αποσπούν την προσοχή τους από το δρόμο. Αυτό αυξάνει την προσοχή στην κυκλοφορία, μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και επιτρέπει στον οδηγό να χαλαρώσει.

Μια άλλη πρωτοποριακή ιδέα σχετίζεται με τα παράθυρα στο αυτοκίνητο. Αυτά μπορούν να σκουρύνουν κατά βούληση, για παράδειγμα για να αποφευχθεί η αντανάκλαση που προκαλείται από τον ήλιο όταν είναι χαμηλά. Επιπλέον, μειώνουν την ενέργεια που απαιτείται για την ψύξη του εσωτερικού του οχήματος και απλά ενισχύουν την ιδιωτικότητα των επιβατών.

Continental_06

Έξυπνες διασταυρώσεις στην έξυπνη πόλη

Σε πιλοτικές πόλεις της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, η Continental διερευνά σήμερα τις δυνατότητες που παρουσιάζει η μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, μεταξύ όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Στο project αυτό, οι συνήθεις διασταυρώσεις κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε πολύ ευφυή πεδία δοκιμών, εξοπλισμένα με έξυπνη τεχνολογία αισθητήρων. Τα φώτα πορείας και τα φώτα του δρόμου εξοπλισμένα με αισθητήρες ανταλλάσσουν δεδομένα με τα οχήματα που βρίσκονται κοντά, για να προστατεύσουν τους πεζούς και τους ποδηλάτες ειδικότερα. Αυτή η τεχνολογία μπορεί, για παράδειγμα, να προειδοποιήσει έναν οδηγό για την ύπαρξη πεζών που δεν βλέπει ή άλλων πιο ευάλωτων χρηστών του δρόμου, σε αριστερές στροφές. Τα δεδομένα κυκλοφορίας από τους λαμπτήρες δρόμου μπορούν τελικά να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων: οι αλλαγές σήματος στα φανάρια μπορούν να ελεγχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφοριακή ροή και να μειωθεί ο χρόνος ακινησίας στις διασταυρώσεις.

Continental_07

Προσαρμοσμένοι ηλεκτρικοί κινητήρες, για κάθε ανάγκη

Η Continental  παρουσίασε την εξαιρετική τεχνογνωσία της στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων, προβάλλοντας κάποιες συναρπαστικές καινοτομίες. Εκτός από τον πλήρως ενσωματωμένο  άξονα κίνησης υψηλής τάσης για μεγάλης κλίμακας παραγωγή, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για τα υβριδικά οχήματα. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλής ισχύος 48 volt, με 30 κιλοβάτ απόδοσης σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, είναι πλέον δυνατή η οδήγηση, ακόμη και μεγάλων αποστάσεων, καθαρά με ηλεκτρική ενέργεια. Στο παρελθόν, αυτό ήταν δυνατό μόνο με τη χρήση συστημάτων υψηλής τάσης – όχι όμως με τεχνολογία 48 volt. Συνεπώς, οι κατασκευαστές οχημάτων μπορούν τώρα να προσφέρουν νέα, υβριδικά οχήματα σε τιμές ελκυστικές, σε όλο τον κόσμο.

Continental_08

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Η Continental θέτει τεχνολογικά ορόσημα όχι μόνο στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων, αλλά και στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, μια δεύτερη σημαντική τάση. Αυτό συμβαδίζει με τη σταδιακή υλοποίηση του “Vision Zero” – τον στόχος για αυτοκίνηση με μηδενικά ατυχήματα. Ισχυροί αισθητήρες εντός του οχήματος αποτελούν τη βάση αυτής της τεχνολογίας. Η Continental συνδυάζει νέους αισθητήρες ραντάρ και κάμερας με έξυπνη επεξεργασία δεδομένων στο cloud, οι οποίοι υποστηρίζουν βελτιωμένες λειτουργίες για συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.  Για παράδειγμα, η Continental παρουσιάζει ένα σύστημα πρόβλεψης ελέγχου ευστάθειας που προειδοποιεί τον οδηγό πριν από μια στροφή στο δρόμο, όταν το όχημα ταξιδεύει πολύ γρήγορα για τις τρέχουσες συνθήκες και αυτόματα φρενάρει, αν είναι απαραίτητο, για να ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματος. Αυτό εξασφαλίζει επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO