Τεχνολογία

Δείχνει  το δρόμο για την  μελλοντική κινητικότητα

Οι τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility συνδυάζουν πραγματικούς και εικονικούς κόσμους, αξιοποιώντας τα σήματα του εγκεφάλου για να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Η Nissan θα μοιραστεί το όραμά της για το μέλλον της κινητικότητας στην έκθεση CES Asia 2019, παρουσιάζοντας τεχνολογίες που έχουν πρόσβαση σε εγκεφαλικά κύματα και συνδυάζουν τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο για να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Nissan θα παρουσιάσει τις πρωτοποριακές της τεχνολογίες Invisible-to-Visible και Brain-to-Vehicle, καθώς και το πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο και τετρακίνητο IMs.  Όλα τα παραπάνω,  θα δώσουν στους  επισκέπτες μια “γεύση” από το  Nissan Intelligent Mobility, το όραμα της μάρκας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Nissan CESAsia-CES_ 03

"Στη Nissan, έχουμε πάντα ως στόχο να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις", δήλωσε ο Roel De Vries, ανώτερος αντιπρόεδρος για το μάρκετινγκ στη Nissan. “Δεν προβλέπουμε μόνο μελλοντικές τάσεις και τεχνολογίες, τις καθορίζουμε. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου και να ωφελήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Nissan Intelligent Mobility, το όραμά μας για τη μετακίνηση των ανθρώπων σε έναν καλύτερο κόσμο ».

Δείτε το βίντεο με την συναρπαστική τεχνολογία 

Invisible-toVisible

Το Invisible-to-Visible, ή εν συντομία το I2V, είναι μια μελλοντική τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility που συνδυάζει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο. Το I2V έρχεται για  να υποστηρίξει τους οδηγούς,  συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το “σύννεφο” (cloud). Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται  τι είναι μπροστά,  ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο,  μέσω των “avatars” που εμφανίζονται εντός του αυτοκινήτου.

Nissan CESAsia-CES_ 04

Το I2V τροφοδοτείται από την τεχνολογία Omni-Sensing της Nissan, η οποία λειτουργεί ως κόμβος, συγκεντρώνοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το περιβάλλον κυκλοφορίας, έξω και μέσα από το όχημα. Η τεχνολογία SAM (Seamless Autonomous Mobility) της Nissan, αναλύει το οδικό περιβάλλον, μέσω σχετικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και το ημιαυτόνομο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

Nissan CESAsia-CES_ 05

Η τεχνολογία χαρτογραφεί  ένα εικονικό χώρο 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο, παρέχοντας πληροφορίες  για θέματα  όπως οι  κυκλοφοριακές συνθήκες , η ορατότητα, η  σήμανση ή παρακείμενους  πεζούς. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους επιβάτες εντός του  οχήματος,  χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην καμπίνα, προκειμένου να προβλέψει καλύτερα πότε μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να βρουν κάτι, ή για να κάνουν μια στάση για ξεκούραση, ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Το I2V μπορεί επίσης να συνδέσει τους οδηγούς και τους επιβάτες με άλλους  ανθρώπους, μέσω του εικονικού κόσμου του Metaverse. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια, σε φίλους και συνεργάτες,  να “εμφανίζονται” μέσα στο αυτοκίνητο ως τρισδιάστατα  είδωλα σε περιβάλλον augmented –reality, για την παροχή βοήθειας ή  συντροφιάς.

Το σύστημα δοκιμάστηκε πρόσφατα στο πεδίο δοκιμών της Nissan στην Yokosuka της Ιαπωνίας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5G.

Nissan CESAsia-CES_ 06

Brain-to-Vehicle

Η τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan, η πρώτη του είδους της  στον κόσμο, ερμηνεύει τα εγκεφαλικά σήματα του οδηγού για να βοηθήσει στην οδήγηση.

Συγκεκριμένα, το B2V ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού για να βελτιώσει την οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος για να “μάθουν” από την συμπεριφορά του οδηγού. Η τεχνολογία υπόσχεται μικρότερους χρόνους αντίδρασης, με συστήματα που προσαρμόζονται για να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση.

Nissan CESAsia-CES_ 07

Nissan IMs concept

Το  Nissan IMs, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά  στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, είναι ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα “ψηλό” σπορ σεντάν, βασισμένο στην τεχνολογία πλαισίου, πλατφόρμας και μετάδοσης κίνησης, που αναπτύχθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility. Παράλληλα, είναι το πρώτο πρωτότυπο της Nissan που ενσωματώνει την τεχνολογία I2V.

"Η Κίνα είναι η πιο συναρπαστική αγορά στον κόσμο, ειδικά όσον αφορά την τεχνολογία. Επομένως είναι λογικό να παρουσιάσουμε αυτές τις εξελίξεις του Nissan Intelligent Mobility στην CES Asia", δήλωσε ο Makoto Uchida, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Nissan για την Κίνα. "Με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών, θα βελτιώσουμε τη ζωή των πελατών μας και θα εξασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη για τις  επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.”

Nissan CESAsia-CES_ 09

H έκθεση CES Asia 2019, θα είναι ανοικτή από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, στο νέο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Σαγκάης  (SNIEC).

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok