spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρωτοποριακό έργο ανταλλαγής δεδομένων ασφάλειας

Πρωτοποριακό έργο ανταλλαγής δεδομένων ασφάλειας

Η Volvo Cars ενώνει τις δυνάμεις της με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, παρόχους υπηρεσιών και εθνικές κυβερνήσεις σε ένα πρωτοποριακό, πανευρωπαϊκό πιλοτικό έργο για την ανταλλαγή δεδομένων ασφάλειας της κυκλοφορίας που παράγονται από τα αυτοκίνητα και την υποδομή, προς όφελος ασφαλέστερων δρόμων για όλους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα μιας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Δύναμη Δεδομένων, συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων στην Ευρώπη, τους παρόχους υπηρεσιών καθώς και από ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι εταίροι θα μοιράζονται τα δεδομένα ασφαλείας ή υπηρεσίες ασφαλείας με βάση τα δεδομένα αυτά με τον πιλότο μέσω μιας πλατφόρμας που βασίζεται στο cloud. Η Volvo Cars θα συνεισφέρει στο πιλοτικό έργο, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τις τεχνολογίες ασφάλειας που σχετίζονται με την προειδοποίηση για το Hazard Lights Alert και την Slippery Road Alert.

Volvo safety_ 03

Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για πιθανούς κινδύνους στο δρόμο, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να παραδώσουν αυτά τα δεδομένα μέσω των υπηρεσιών on line κυκλοφορίας και των υπηρεσιών κυκλοφορίας που εκτελούν οι εθνικές οδικές αρχές.

Το πιλοτικό έργο έχει τον πρωταρχικό στόχο της βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας για όλους. Η Ευρωπαϊκή Ομάδα Δραστηριοτήτων Δεδομένων ιδρύθηκε το 2017 για ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να καταστήσει την οδήγηση ασφαλέστερη για όλους τους χρήστες των οδών.

Η Volvo Cars ζήτησε την ανοιχτή και αμοιβαία ανταλλαγή ανώνυμων δεδομένων ασφαλείας εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2017, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της, Håkan Samuelsson, δήλωσε σε μια διάσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ότι η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ κυβερνήσεων και κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι η σωστή απόφαση.

Volvo safety_ 04

Τα συστήματα αυτά της Volvo Cars επιτρέπουν στα αυτοκίνητα της να επικοινωνούν μεταξύ τους και να προειδοποιούν τους οδηγούς των κοντινών ολισθηρών οδών και κινδύνων μέσω ενός δικτύου που βασίζεται στο cloud. Και τα δύο χαρακτηριστικά εισήχθησαν για πρώτη φορά το 2016 και είναι διαθέσιμα σε όλα τα νέα μοντέλα Volvo σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κοινή χρήση δεδομένων κίνησης σε πραγματικό χρόνο μπορεί να προσφέρει ισχυρή ώθηση στη συνολική ασφάλεια της κυκλοφορίας και να ενημερώνει όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα που είναι συνδεδεμένα. Από πέρυσι, η Volvo Cars και η Volvo Trucks μοιράζονται στοιχεία για να προειδοποιούν τους οδηγούς σε δρόμους στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO