spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα οδική ασφάλεια και στα super market

Τώρα οδική ασφάλεια και στα super market

Αυτό μας ξεπερνά! Με τεχνολογία Pre-Collision Assist εμπνευσμένη από το νέο Focus, η Ford δημιούργησε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ που φρενάρει μόνο του.

Υπάρχουν πολλές στιγμές στην καθημερινότητα στις οποίες οι γονείς νιώθουν το αίμα ν’ ανεβαίνει στο κεφάλι τους. Όπως, για παράδειγμα, όταν οι μπόμπιρες τους τρέχουν ασταμάτητα στους διαδρόμους ενός σούπερ μάρκετ ή όταν αρνούνται να φάνε ή να πάνε για ύπνο. Και ενώ τα πείσματα και οι «επιδρομές» τους στο ράφι με τα γλυκά θέτουν σε δοκιμασία την υπομονή των γονιών, εκεί που η ανησυχία «χτυπάει κόκκινο» είναι όταν οι τελευταίοι βλέπουν τα παιδιά τους να οδηγούν ανεξέλεγκτα ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ.

Self-Braking Trolley_ 03

Προκειμένου να απαλλάξει τους γονείς από το στρες τέτοιων καταστάσεων, η Ford επινόησε το “Self-Braking Trolley” αντλώντας έμπνευση από προηγμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων της – όπως εκείνες που συναντά κανείς σήμερα στη γκάμα του νέου Focus – που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τα ατυχήματα στο δρόμο.

Δείτε  το βίντεο του “SelfBraking Trolley

Η τεχνολογία Pre-Collison Assist που διατίθεται στα περισσότερα μοντέλα Ford και είναι στάνταρ στα νέα Focus και Focus Active, χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα σε συνδυασμό με ραντάρ, προκειμένου να ανιχνεύει αυτοκίνητα, πεζούς και δικυκλιστές στο δρόμο ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Το πρωτοποριακό “Self-Braking Trolley” χρησιμοποιεί με τη σειρά του έναν αισθητήρα για να πετύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα έχοντας την ικανότητα όχι μόνο να ανιχνεύει ανθρώπους και αντικείμενα, αλλά και να φρενάρει αυτόματα, εάν διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση.

«Οι γονείς συχνά τρέμουν στη σκέψη μιας επίσκεψης στο σούπερ μάρκετ, καθώς οι ίδιοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και τα παιδιά απλά θέλουν να παίξουν», δήλωσε η ειδικός σε θέματα ανατροφής, Tanith Carey, συγγραφέας του βιβλίου What’s My Child Thinking? Practical Child Psychology for Modern Parents. «Τα παιδιά αγαπούν να αντιγράφουν τους ενήλικες και να πειραματίζονται νιώθοντας ότι ελέγχουν την κατάσταση. Όταν σπρώχνουν ένα καροτσάκι, στο μυαλό τους είναι σαν να οδηγούν αυτοκίνητο, με τους μεγάλους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ να λειτουργούν ως αγωνιστική πίστα.»

Self-Braking Trolley_ 04

Σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, το επαναστατικό “Self-Braking Trolley” αποτελεί μία εφεύρεση της σειράς Ford Interventions επιστρατεύοντας για την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τα αυτοκίνητα παραγωγής της Ford.

«Η τεχνολογία Pre-Collision Assist μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να αποφύγουν ατυχήματα ή να μετριάσει τις επιπλοκές μιας σύγκρουσης. Εφαρμόζοντας μία παρόμοια φιλοσοφία σε ένα καροτσάκι, αναδεικνύεται ποια τεχνολογία μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη για τους οδηγούς», δήλωσε ο Anthony Ireson, director, Marketing Communications, Ford Ευρώπης. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO