spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ τεχνολογία 5G μειώνει το 68% των ατυχημάτων

Η τεχνολογία 5G μειώνει το 68% των ατυχημάτων

Η σύγχρονη τεχνολογία συνεχώς βρίσκει τρόπους προκειμένου να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με μελέτες το 68% των ατυχημάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί με τεχνολογία 5G στο αυτοκίνητο. Η SEAT και η Telefónica εφαρμόζοντας τις τελευταίες 5G εξελίξεις, διαπιστώνουν ότι η συνδεσιμότητα 5G μπορεί να παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες για την ταχύτερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Driving with a sixth sense_ 03

Φανταστείτε να είστε σε θέση να δείτε στο μέλλον για να αποφύγετε πιθανό  τροχαίο ατύχημα, πριν καν αυτό εμφανιστεί. Και το 5G συνδεδεμένο αυτοκίνητο θα μπορεί να επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν ακριβώς αυτό.

Συγκέντρωση στοιχείων από την πόλη.

Το 5G συνδεδεμένο αυτοκίνητο μπορεί να εντοπίσει πεζούς, ποδηλάτες και στατικά εμπόδια. Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν προγνωστικές πληροφορίες προκειμένου να πάρουν ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις.

Driving with a sixth sense_ 04

Κάμερες, αισθητήρες και φάροι.

Υλικά όπως οι υπέρυθρες κάμερες, οι αισθητήρες και οι φάροι ενσωματώνονται στην υποδομή για να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο. Στην περίπτωση των πεζών, οι κάμερες που συνδέονται με τα φανάρια εντοπίζουν τους πεζούς. Οι πληροφορίες αποστέλλονται στο δίκτυο 5G και στη συνέχεια πίσω στο όχημα για την προειδοποίηση του οδηγού. Στους ποδηλάτες, χρησιμοποιήθηκαν πρόσθετες τεχνικές επειδή κινούνται λίγο πιο γρήγορα.

Driving with a sixth sense_ 05

Ταχύτερη από την ανθρώπινη δυνατότητα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας 5G είναι η χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση ή ο χρόνος που χρειάζεται ένα δίκτυο για να ανταποκριθεί στις εντολές. Οι άνθρωποι, για παράδειγμα, αποκρίνονται με την επαφή, την όραση ή την οσμή σε περίπου 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Με τη συνδεσιμότητα 5G, ο χρόνος αντίδρασης από το πότε το αυτοκίνητο ανιχνεύει ένα εμπόδιο όταν μεταδίδεται θα ήταν περίπου 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Driving with a sixth sense_ 06

Δίκτυα, διακομιστές και μεγάλα δεδομένα

Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τεχνολογία 5G είναι τόσο επιτυχημένα όσο το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν. Οι τοπικές διοικήσεις και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει πρώτα να τοποθετήσουν την υποδομή.

Τεχνολογία που εξοικονομεί

Οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι οδηγοί μοτοποδηλάτων αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ όλων των θανάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία στην Ισπανία. Τώρα, με την τεχνολογία 5G στον ορίζοντα, τα ατυχήματα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 68%, σύμφωνα με διεθνείς ομοσπονδίες αυτοκινήτων 5G.

Driving with a sixth sense_ 07

Τι είναι το 5G;

Πρόκειται για την 5η γενιά διασύνδεσης στο δίκτυο. Στην περίπτωση του 3G, οι χρήστες είχαν ένα εύρος ζώνης υψηλής ταχύτητας για να συνδεθούν στο διαδίκτυο για πρώτη φορά από τα κινητά τους τηλέφωνα. Όταν εμφανίστηκε το 4G, ήταν 500 φορές ταχύτερο και επέτρεψε την χρήση βίντεο σε απευθείας σύνδεση και μεγαλύτερα αρχεία. Τώρα, το 5G αναμένεται να είναι περίπου 1.000 φορές ταχύτερο από το 4G.

Driving with a sixth sense_ 08

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO