spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα μιλάμε...

Τώρα μιλάμε…

Hey BMW The perfect co-driver 10Τα μοντέλα BMW αποκτούν προσωπικότητα με το σύστημα Intelligent Personal Assistant, αφού το BMW Group προτίθεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία της οδηγικής απόλαυσης με το σύστημα BMW Intelligent Personal Assistant. Από το Μάρτιο του 2019, ένας έξυπνος, ψηφιακός βοηθός στο αυτοκίνητο θα απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”. Αυτό θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις Hey BMW The perfect co-driver 11λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο.

Στο μέλλον, ο προσωπικός βοηθός θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του οδηγού και εκτός αυτοκινήτου, είτε στο σπίτι μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή σε εξωτερικό χώρο μέσω smartphone. Επιπλέον, θα είναι πιο συμβατός με άλλους φωνητικά ελεγχόμενους ψηφιακούς βοηθούς στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σημείο σύνδεσης με τα ραγδαία Hey BMW The perfect co-driver 12αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα. Χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων.

Hey BMW The perfect co-driver 13Μαθαίνει τις προτιμήσεις του οδηγού
Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW μαθαίνει ‘ρουτίνες’ και συνήθειες, κάτι που αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες. Βοηθάει τον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του και είναι πλήρως κατατοπισμένο για τις επιθυμητές ρυθμίσεις π.χ. τη θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτονται συχνότερα (“Πήγαινέ με στο σπίτι”).

Hey BMW The perfect co-driver 14Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, συγκριτικά με άλλους ψηφιακούς βοηθούς του είδους, είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και όνομα (για παράδειγμα, “Charlie” ή “Joy”), εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του. Ο βοηθός, όχι μόνο περιμένει την κάθε εντολή του οδηγού, αλλά είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει η να συνομιλήσει μαζί του για θέματα γενικού ενδιαφέροντος (“Hey BMW, ποιο είναι το νόημα της ζωής;”).

“Hey BMW, κρυώνω”
Είναι εξοικειωμένος με τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειριστεί ανάHey BMW The perfect co-driver 15λογα με τις απαιτήσεις. Με τη φράση “Hey BMW, κρυώνω”, το BMW Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα. Ενώ η υπάρχουσα έκδοση ήδη μπορεί να απομνημονεύσει τις επιθυμητές ρυθμίσεις, η συνεχής τεχνολογική πρόοδος θα του επιτρέπει να μαθαίνει όλο και περισσότερες προτιμήσεις και αγαπημένες ρυθμίσεις στο μέλλον. Ο βοηθός βελτιώνεται συνεχώς με κάθε νέα εντολή, ερώτηση ή ρύθμιση. Τη βάση όλου αυτού θα αποτελεί το φορητό, ψηφιακό προφίλ του πελάτη – το BMW ID – που συνδέει το αυτοκίνητο με τον πελάτη και τον ψηφιακό του κόσμο.

Hey BMW The perfect co-driver 16“Hey BMW, νιώθω κουρασμένος”
Το BMW Intelligent Personal Assistant θα βρίσκεται στο πλευρό του οδηγού, σαν ένας επαγγελματίας βοηθός, που μπορεί να εξηγεί κάθε είδους λειτουργία (“Πώς λειτουργεί η Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων;”), να παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση (“Είναι η στάθμη λαδιού εντάξει;”) και να απαντά σε ερωτήσεις όπως (“Τι προειδοποιητικά μηνύματα έχω;”). Γνωρίζει τις αγαπημένες ρυθμίσεις του οδηγού, και μπορεί ακόμα και να ενεργοποιεί συνδυασμό τους για μεγαλύτερη ευεξία.

Hey BMW The perfect co-driver 17Για παράδειγμα, το “Hey BMW, νιώθω κουρασμένος” ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης που προσαρμόζει το φωτισμό, τη μουσική και τη θερμοκρασία, μεταξύ άλλων, ώστε ο οδηγός να νιώθει μεγαλύτερη ζωντάνια. Στο μέλλον, ο βοηθός θα μπορεί να δίνει συμβουλές οδήγησης για οικονομία καυσίμου ή να σκέπτεται και να προειδοποιεί τους οδηγούς εάν κρίνεται αναγκαίο. Θα προειδοποιεί τον οδηγό για προβλήματα όπως “Η πίεση ελαστικού είναι χαμηλή”, θα του υπενθυμίζει τα ραντεβού για σέρβις, ή ακόμα και να τα κλείνει με το συνεργείο.

Ο τέλειος συνοδηγός
Με λίγα λόγια, είναι ο ιδανικός συνοδηγός και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος στην καθημερινότητα (“Hey BMW, ψάξε το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμου στη διαδρομή μας”). Για εύκολη πλοήγηση, θα επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού και τις επαφές του οδηγού, οπότε θα βρίσκει χώρο στάθμευσης στον προορισμό, θα προσφέρει πληροφορίες της κυκλοφορίας κατά Hey BMW The perfect co-driver 18μήκος της διαδρομής και θα υπενθυμίζει στον οδηγό την ώρα αναχώρησης. Ο βοηθός κρατά στη μνήμη τους συχνότερους προορισμούς. Με την ένταξή του στο Microsoft Office 365 και το Skype for Business θα συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις κατόπιν εντολής, ή θα διαβάζει emails, μετατρέποντας έτσι κάθε όχημα BMW σε ένα φωνητικά ελεγχόμενο κινητό γραφείο. Πέραν αυτών, το Intelligent Personal Assistant είναι ειδικό και σε θέματα ψυχαγωγίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αμέσως να αναγνωρίζει το τραγούδι που παίζεται εκείνη τη στιγμή στο ραδιόφωνο ή να αναζητά σταθμούς για τον επιθυμητό είδος μουσικής (“Παίξε κλασική μουσική, παρακαλώ”).

Από το Μάρτιο του 2019
Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control (φωνητικό έλεγχο) σε 23 γλώσσες και αγορές από το Μάρτιο του 2019. Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Hey BMW The perfect co-driver 19Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιαπωνία και (από τον Μάιο του 2019) Κίνα, το BMW Intelligent Personal Assistant θα έχει επιπλέον πιο ‘φυσικό’ φωνητικό έλεγχο με πιο έξυπνες λειτουργίες όπως Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος (POIs), Καιρός και Μουσική, για παράδειγμα. Ο προσωπικός βοηθός θα προσφέρεται για μοντέλα με το νέο Λειτουργικό Σύστημα BMW 7.0 και στο πλαίσιο του Live Cockpit Professional (6U3). Το φάσμα λειτουργιών θα επεκταθεί με το Connected Package Professional. Αυτός ο προσωπικός βοηθός ήδη θα διατίθεται για παραγγελία με τη νέα BMW Σειρά 3 από το Νοέμβριο του 2018. Στην περίπτωση των νέων μοντέλων BMW X5, Z4 και Σειράς 8 με BMW Operating System 7.0, η δυνατότητα Remote Software Upgrade θα επιτρέπει στους πελάτες να εγκαταστήσουν οι ίδιοι την πλήρη έκδοση του BMW Intelligent Personal Assistant από το Μάρτιο του 2019, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα εμπόρου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO