spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Renault οδηγεί τις εξελίξεις

H Renault οδηγεί τις εξελίξεις

Safety of electric vehicles 10Ο καιρός της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει για τις πολιτισμένες χώρες. Οργασμός τεχνολογιών εφαρμόζεται, προκειμένου να γίνουν ασφαλέστερες οι νέες τεχνολογίες που “αποβιβάστηκαν” στη ζωή μας. Και ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων και ηγέτης στην αντίστοιχη αγορά στην Ευρώπη, η Renault, δεν θα μπορούσε παρά να οδηγεί τις εξελίξεις και όσον αφορά στην ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η δέσμευση της εταιρείας για το σχεδιασμό και παραγωγή οχημάτων που προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες και τους πεζούς μετρά ήδη Safety of electric vehicles 1160 χρόνια ιστορίας, όταν ο Dr. Claude Tarrière εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας δημιουργώντας το Εργαστήριο Έρευνας Ατυχημάτων και Βιομηχανικής. Με το πέρασμα των χρόνων τα αυτοκίνητα έγιναν πιο περίπλοκα, ενώ η σημαντική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων δημιούργησε νέες προκλήσεις. Η Renault, η 1η εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ώστε να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια που παρέχουν τα οχήματά της, αλλά και να κάνει πιο αποτελεσματική τη δράση των σωστικών συνεργείων σε περίπτωση ατυχήματος.

Ασφάλεια τριών πυλώνων
Η στρατηγική της Renault για την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων έχει τρεις πυλώνες.
Safety of electric vehicles 12Ο πρώτος αφορά στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική των οχημάτων. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά οχήματα της Renault είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η πυροσβεστική να μπορεί να ρίξει απ’ ευθείας νερό στις μπαταρίες αντιμετωπίζοντας τη φωτιά σε λιγότερο από 1 λεπτό αντί για 45 λεπτά που θα απαιτούσε αυτή η διαδικασία αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός. Το σύστημα εξελίχθηκε από τη Renault σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας, όπως άλλωστε και το σύστημα που επιτρέπει την άμεση απομόνωση των μπαταριών από το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου.

Safety of electric vehicles 14Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στη δημιουργία ειδικών οδηγιών για τα σωστικά συνεργεία έτσι ώστε να μπορούν αν λειτουργήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Η Renault για αυτό το σκοπό δημιούργησε και ένα σχετικό application, το οποίο μπορούν να έχουν τα σωστικά συνεργεία ώστε εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Safety of electric vehicles 15Ο τρίτος πυλώνας εστιάζει στην εκπαίδευση, με τη Renault να προσφέρει οχήματα και υλικά για την εκπαίδευση των σωστικών συνεργείων έτσι ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις προκλήσεις που φέρνει η νέα τεχνολογία στη δουλειά τους.
Με έμφαση στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Renault δείχνει το δρόμο και στον τομέα της ασφάλειας, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια για όλους.
Ο Αντιπύραρχος Christophe Lenglos, ειδικός σύμβουλος του GROUPE RENAULT, εξηγεί στο παρακάτω video τη συνεργασία της πυροσβεστικής με τη Renault.

Δείτε το σχετικό video:

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO