spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAutonomus vs anonymus

Autonomus vs anonymus

Με την τεχνολογία να καλπάζει σήμερα, όλα στην αυτοκίνηση αλλάζουν ραγδαία. Έρχονται σενάρια τα Autonomus vs Anonymous 10οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν από τη φαντασία μας πριν από λίγα χρόνια. Η εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων μας οδηγεί σε μια άλλη διάσταση. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μόνον επιβάτες στα ίδια μας τα αυτοκίνητα. Θα χαθεί η χαρά της οδήγησης, τα “παιχνίδι’ στο δρόμο, η ένταση και η χαρά που μόνο η οδήγηση μπορεί να προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κι ενώ η εξέλιξη καλπάζει και έρχεται νωρίτερα απ΄ ότι φανταζόμαστε, σειρά σοβαρών ερωτημάτων βασανίζουν τη σκέψη μας. Κάποια από αυτά είναι εφιαλτικά, ενώ κάποια άλλα θα αλλάξουν τελείως τη ζωή μας.

Τα εφιαλτικά σενάρια που έρχονται
Τα μικρά παιδιά του σήμερα ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης όταν μεγαλώσουν, αφού τα αυτόνομα προγράμματα θα αντικαταστήσουν τον ενεργό οδηγό.

Autonomus vs Anonymous 11Τα παιδιά του αύριο θα μπορούν να πηγαίνουν με αυτοκίνητο στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό, με ασφάλεια και δίχως συνοδό. Το αυτόνομο αυτοκίνητο θα κάνει με μεγαλύτερη ασφάλεια ότι θα έκαναν οι γονείς τους.

Για τους μεγαλύτερους δεν θα χρειάζεται πλέον η ανανέωση της αδείας οδήγησης, αφού τα αυτοκίνητα θα μας πηγαίνουν μόνα τους.

Θα πίνουμε όσο θέλουμε κατά τις εξόδους μας και θα μπαίνουμε στο αυτόνομο αυτοκίνητο να μας μεταφέρει πίσω στο σπίτι με ασφάλεια.

Δεν θα χρειάζεται να ξέρουμε τους δρόμους και τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου Autonomus vs Anonymous 13να φτάσουμε σε έναν άγνωστο προορισμό. Θα μας πηγαίνουν όπου θέλουμε τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, το 94% των οδικών λαθών προέρχονται πάντα από τον οδηγό. Τα αυτόνομα ενδεχομένως θα εξαλείψουν, όσο γίνεται, αυτόν τον παράγοντα.

Όπως φαίνονται σήμερα τα πράγματα, η ζώνη ασφαλείας θα παραμένει πάντα απαραίτητη για τη δική μας ασφάλεια.

Πόσο ασφαλής θα είναι αυτή η τεχνολογία?
Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, άλλο τόσο εξελίσσεται και η εγκληματικότητα. Τι θα μπορούσε να συμβεί αν κAutonomus vs Anonymous 12άποια κακοποιά στοιχεία, κάποιοι χάκερς, ακόμη και οι Anonymous αποφασίσουν να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προγραμμάτων autonomous?

Και μη βιαστεί να δηλώσει κανείς ότι αυτά θα είναι απαραβίαστα. Όλα παραβιάζονται και πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια γινόμαστε θιασώτες ανάλογων περιστατικών. Σήμερα παραβιάζονται συστήματα ασφαλείας οργανισμών, τραπεζών ακόμη και κυβερνήσεων.

Autonomus vs anonymus
Ένα νέο σενάριο “επιστημονικής” φαντασίας ξεκινά να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Τι θα μπορούσε να Autonomus vs Anonymous 15συμβεί κατά την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων, αν κάποια ομάδα χάκερς αποφάσιζε να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους?

Νέοι κίνδυνοι θα “ξεφυτρώσουν” από το πουθενά. Και πως θα υπάρξει προστασία?

Θα εξελιχθούν νέα antivirus για αυτοκίνητα?
Και σε τι ποσοστό θα τα προστατεύουν?

Σε τι θέση είναι σήμερα οι κατασκευαστές να αντιμετωπίσουν το “τσουνάμι” που έρχεται?

Όλα “τρέχουν σαν τρελά”
Ακόμη και σήμερα, προβληματισμοί σαν και αυτούς που μόλις διαβάσατε, ακούγονται σαν σενάριο Autonomus vs Anonymous 16επιστημονικής φαντασίας. Όμως δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι η πραγματικότητα η οποία έρχεται και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ΄ ότι την περιμένουμε.

Όχι μόνο “τρέχει” η αυτόνομη τεχνολογία, αλλά ήδη την παρουσιάζουν στα σαλόνια αυτοκινήτου. Σήμερα που διαβάζεται αυτά, στο Σαλόνι της Γενεύης παρουσιάζονται αυτόνομα αυτοκίνητα δίχως τιμόνι. Και δεν αποτελούν προτάσεις για το απώτερο μέλλον. Αποτελούν εφαρμογές μετακίνησης οι οποίες είναι έτοιμες να περάσουν στην παραγωγή.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήδη εξελίσσουν και αυτόνομα αυτοκίνητα για delivery.

Το δίπλωμα οδήγησης στα κάδρα
Η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης φέρνει τρομακτικές αλλαγές στο Κ.Ο.Κ. Διότι πλέον την ευθύνη της Autonomus vs Anonymous 17ασφάλειας και των οδηγικών λαθών θα την φέρουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα και οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν.

Θα αλλάξει και ο τρόπος ασφάλισης των οχημάτων αυτών.

Και μιας δεν θα απαιτείται να οδηγούμε, τα διπλώματα οδήγησης θα τα βάλουμε στα κάδρα σαν ένα ιστορικό ντοκουμέντο πως κάποτε τα αυτοκίνητα τα οδηγούσαν άνθρωποι…

Δεν θα υπάρχουν παραβάσεις
Ένα καλό στοιχείο της τεχνολογίας αυτής είναι το γεγονός ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένα να μην κάνουν παραβάσεις. Πάντα ακολουθούν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, όλες τις πινακίδες ενημέρωσης και αναγγελίας κινδύνου, ακολουθούν πιστά όλα τα άρθρα του Κ.Ο.Κ. δεν παρκάρουν όπου βρουν, συνεπώς δεν θα υπάρχει διπλοπαρκάρισμα. Θα πάψουν να υπάρχουν πολλά κακά, αλλά μάλλον χιλιάδες άλλα θα έρχονται…

Σήμερα είναι μόνο σκέψεις
Σήμερα που διαβάζετε το θέμα αυτό μπορεί να πει κάποιος: έχουμε ακόμη λίγο χρόνο. Ο χρόνος αυτό σήμερα “μεταφράζεται” σε μήνες ή σε πολύ λίγα χρόνια. Και οι σκέψεις αυτές είναι οι πρώτες από μια Autonomus vs Anonymous 18σειρά σοβαρών προβληματισμών.

Κοντά σε αυτές που διαβάσατε, σεις μπορείτε να προσθέσετε εκατοντάδες ακόμη. Το θέμα είναι ποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν, ποιες δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε και τι θα μπορούσε να συμβεί όταν κάποιοι “ταλαντούχοι” χάκερς αποφασίσουν να παραβιάσουν τα πρωτόκολλά ασφαλείας της αυτόνομης οδήγησης.

Προς το παρόν απάντηση δεν μπορεί να υπάρχει, αλλά μάλλον την εξέλιξη του “έργου” αυτού θα αρχίσουμε να τη βλέπουμε σε παραγωγές του Χόλιγουντ με την υποσημείωση “επιστημονικής φαντασίας”.

Μια επιστημονική φαντασία του σήμερα!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO