Sherif Marakby, Ford Vice President

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 264

Και τώρα αυτόνομα οχήματα για delivery

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται πλέον οι τελικές δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της Ford ειδικευμένα Autonomus delivery Ford 10για delivery . Όπως δηλώνει ο Sherif Marakby, Ford Vice President "Έχουμε αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα και εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, μελετώντας τις αλλαγές στην συμπεριφορά των πελατών, εξυπηρετώντας μερικούς από τους μεγαλύτερους στόλους της χώρας. Και τώρα ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να φτάσουμε στη γραμμή τερματισμού. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγαμε στη Florida για να δοκιμάσουμε και να αποδείξουμε την αξιοπιστία του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Μέσω της επαρχίας Miami-Dade, φέρνουμε την υπηρεσία μας στους δρόμους του Miami και του Miami Beach."

Η 10η πιο συνωστισμένη πόλη στον κόσμοAutonomus delivery Ford 14
Υπάρχει εμφανώς ανάγκη για καινοτομία. Το Miami πρόσφατα καταγράφηκε ως η 10η πιο συνωστισμένη πόλη στον κόσμο σύμφωνα, και η πέμπτη πιο πολυπληθής στις ΗΠΑ. Οι κάτοικοι του Miami περνούν κατά μέσο όρο 64 ώρες στην κίνηση το χρόνο σε ώρες αιχμής – ή σχεδόν το 10% του συνολικού τους χρόνου οδήγησης. Αυτό μας υπενθυμίζει ότι το σχέδιό μας πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικό, όπως και οι λύσεις στα προβλήματα έχουν ως κριτήριο τον άνθρωπο.


Autonomus delivery Ford 15Το 2021 το πλήρως delivery αυτόνομο όχημα
Για να καταλάβουμε τι θα βιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής Miami-Dade με την υπηρεσία αυτοοδηγούμενων οχημάτων, το πρώτο μέρος της παρουσίας μας θα περιλαμβάνει πιλοτικά προγράμματα συνεργασίας, ξεκινώντας με τις Domino’s και Postmates. Τα ευρήματα από αυτή την έρευνα στην εμπειρία των πελατών θα συμπεριληφθούν στη σχεδίαση του ειδικού, αυτόνομου οχήματος που προγραμματίζουμε να λανσάρουμε το 2021 για να υποστηρίξουμε την επέκταση της υπηρεσίας μας

Επιλύοντας τα προβλήματα της παράδοσηςAutonomus delivery Ford 19
Προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση σε ερωτήσεις όπως:
Πριν ένα αυτόνομο όχημα κάνει μία παράδοση, πώς θα γίνεται η φόρτωση και θα αποστέλλεται σε αποστολή;
Στο τέλος της διαδρομής, πώς οι πελάτες θα συνεργάζονται με το όχημα για να παραλαμβάνουν το φαγητό ή τα τρόφιμα και πόσο μακριά από τα σπίτια τους θα είναι διατεθειμένοι να περπατήσουν για να τα πάρουν;
Πώς θα ωφελούνται οι άνθρωποι από μία τέτοια εμπειρία αυτοοδηγούμενων οχημάτων;

Το αυτόνομο δεν παρκάρει παράνομα
Κάτι που πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη είναι το κόστος της άνεσης. Σήμερα, οι παραδόσεις μπορούν Autonomus delivery Ford 21να γίνονται στην πόρτα κάποιου, συνήθως με μία έξτρα επιβάρυνση. Συχνά, οι οδηγοί διπλοπαρκάρουν παράνομα όταν δεν μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στάθμευσης, με μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ένα αυτοοδηγούμενο όχημα δεν θα θέλει φιλοδώρημα και δεν θα παρκάρει παράνομα. Επομένως, από την αρχή καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν εμπόδια και οφέλη για την υπηρεσία παραδόσεων με αυτοοδηγούμενα οχήματα στις πόλεις και σκοπεύουμε να μάθουμε όλα τα υπέρ και τα κατά, για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο με τρόπο διαισθητικό και βολικό. Το πιλοτικό μας όχημα στη Domino’s ήδη λειτουργεί στο Miami και οριστικοποιούμε το πρόγραμμα λανσαρίσματος ενός ακόμα οχήματος με την Postmates τον Μάρτιο.

Η γνώση των κυκλοφοριακών συνθηκών
Autonomus delivery Ford 22Παράλληλα με τη δημιουργία της βέλτιστης εμπειρίας πελατών, θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για τα οχήματά μας επεκτείνοντας τις δοκιμές σε συνεργασία με την Argo AI. Η λειτουργία μας επιχείρησης αυτοοδηγούμενων οχημάτων σε οποιαδήποτε πόλη απαιτεί πλήρη γνώση της τοπικής νομοθεσίας και των οδηγικών συνηθειών των κατοίκων, κάτι στο οποίο ειδικεύεται η Argo. Ένας νέος στόλος οχημάτων Argo βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία, χαρτογραφώντας τους δρόμους και γράφοντας χιλιόμετρα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον τρόπο που κινούνται στις πόλεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά καθώς προσθέτουμε οχήματα και επεκτείνουμε τις περιοχές δοκιμών.

Υπάρχει και το service
Με όλα αυτά τα οχήματα στο δρόμο, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μερικά πραγματικά πρακτικά Autonomus delivery Ford 13θέματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δημιουργήσουμε πλήρως αυτοοδηγούμενα οχήματα, αλλά κάτι για το οποίο δεν μιλάμε πολύ είναι η ανάγκη της φροντίδας του στόλου, μετά από μία ολόκληρη μέρα ή νύχτα στο δρόμο. Τα οχήματα αυτά θα πρέπει να συντηρούνται, να επισκευάζονται και να καθαρίζονται, ακόμα και να απομακρύνονται οι τσίχλες από τα καθίσματα. Η φροντίδα ενός οχήματος - αυτόνομου ή μη – απαιτεί χώρο και ανθρώπινο δυναμικό.
Και συνεχίζει ο Sherif Marakby, Ford Vice President . Γι’ αυτό εγκαινιάζουμε το πρώτο μας σταθμό αυτόνομων οχημάτων στο Miami. Καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο, θα αποτελέσει τη βάση από την οποία θα εξελίξουμε διαδικασίες διαχείρισης οχημάτων μας και θα στεγάσει το δοκιμαστικό στόλο μας. Εδώ θα πλένονται τα οχήματα και θα καθαρίζονται οι αισθητήρες τους. Autonomus delivery Ford 17Θα εκτελούνται οι συνήθεις εργασίες συντήρησης και θα επιλύονται προβλήματα που θα προκύπτουν.

Η διαχείριση των high-tech στόλων
Επιπλέον, θα συνεργαστούμε στενά με το εκτενές Δίκτυο Εμπόρων μας στην περιοχή, αναζητώντας τρόπους ενσωμάτωσης των εργασιών και των δυνατοτήτων τους στο σταθμό μας. Ένα υγιές Δίκτυο Εμπόρων είναι πρωταρχικής σημασίας για υποστήριξη, καθώς οι έμποροι μπορούν να βοηθήσουν με τις επισκευές και να κάνουν παραδόσεις ανταλλακτικών και λοιπές υπηρεσίες. Πριν λοιπόν χιλιάδες αυτόνομα οχήματα κατακλύσουν τους δρόμους, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριζόμαστε μεγάλους, high-tech στόλους αποδοτικά, και τα βήματα που κάνουμε στο Miami αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση.

 • Autonomus delivery Ford 10
 • Autonomus delivery Ford 11
 • Autonomus delivery Ford 12
 • Autonomus delivery Ford 13
 • Autonomus delivery Ford 14
 • Autonomus delivery Ford 15
 • Autonomus delivery Ford 16
 • Autonomus delivery Ford 17
 • Autonomus delivery Ford 18
 • Autonomus delivery Ford 19
 • Autonomus delivery Ford 20
 • Autonomus delivery Ford 21
 • Autonomus delivery Ford 22