Μετακινήσεις με ρομπο-όχημα

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 197

Easy Ride από Nissan και DeNA

Nissan Easy Ride 10Το εμπορικό σήμα Easy Ride για τη νέα υπηρεσία κινητικότητας με ρομποτικά οχήματα, που αναπτύσσουν από κοινού η Nissan Motor Co. και η DeNA Co., Ltd., παρουσίασαν οι δύο εταιρείες. Ανακοίνωσαν επίσης τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός πεδίου δοκιμών με συμμετοχή του κοινού.

Το δημόσιο πεδίο δοκιμών θα λάβει χώρα στην περιοχή Minatomirai της Yokohama, στην περιφέρεια της Kanagawa στην Ιαπωνία, από τις 5 Μαρτίου έως τις 18 Μαρτίου του 2018.

Ανάπτυξη νέας υπηρεσίας με τεχνητή νοημοσύνηNissan Easy Ride 13
Η Nissan και η DeNA άρχισαν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη της νέας αυτής υπηρεσίας κινητικότητας που χρησιμοποιεί την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, από τον Ιανουάριο του 2017. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να συνδυάσουν το όραμα της Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan (Nissan Intelligent Mobility) με τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας των οχημάτων, όπως και με την εμπειρία της DeNA στις υπηρεσίες κινητικότητας χωρίς οδηγό και χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Nissan Easy Ride 12Μετακινήσεις με ρομπο-όχημα
Με την έννοια της "περισσότερης ελευθερίας στην κινητικότητα”, το Easy Ride οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους, μέσα σε ένα ρομπο-όχημα. Ο στόχος είναι να επιτρέπεται στους πελάτες της υπηρεσίας να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας από τον καθορισμό των προορισμών και την κλήση των οχημάτων, μέχρι την πληρωμή του κομίστρου.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τους συνιστώμενους τοπικούς προορισμούς και τις διαδρομές με αξιοθέατα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η Nissan Nissan Easy Ride 14και η DeNA σκοπεύουν να υποστηρίξουν ένα πολύγλωσσο σύστημα, όπως και να χρησιμοποιήσουν ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν ήδη μέσα στο 2017, μια πρώτη τεχνική δοκιμή της υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας ένα αυτόνομο όχημα. Οι δύο εταιρείες θα προσελκύσουν τους συμμετέχοντες για την περίοδο δοκιμών του Μαρτίου, από τώρα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, μέσω του ιστότοπου Easy Ride, https://easy-ride.com.

  • Nissan Easy Ride 10
  • Nissan Easy Ride 11
  • Nissan Easy Ride 12
  • Nissan Easy Ride 13
  • Nissan Easy Ride 14