spot_img
HomeAUTOΤΑΞΙΔΙΑMission: Go Atlas

Mission: Go Atlas

Mission: Go Atlas

Υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Οργανισμού Τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης

Ένα ταξίδι non stop οδήγησης από το Νοτιότερο, στο Βορειότερο Ακρωτήριο της Ευρώπης ξεκινάει την Πέμπτη 9 Ιουνίου, με πλήρωμα, μια ομάδα 11 φίλων του Jeep Club Hellas η οποία εδώ και αρκετό διάστημα προετοιμάζεται με προσανατολισμό τον απίστευτο κόσμο της τετρακίνητης περιπέτειας, που φτάνει.. μέχρι τις εσχατιές του κόσμου!

Όχι δεν είναι οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν έναν τέτοιο άθλο, όμως θα είναι οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν να καλύψουν την απόσταση των 10.000 χλμ. σε διάστημα 100 ωρών!! Οι μόνες προγραμματισμένες στάσεις της ομάδας, «go atlas» όπως ονομάζεται η αποστολή των 11 φίλων, επικεντρώνεται μόνο κατά την διάρκεια ανεφοδιασμών των οχημάτων και κατά την στιγμή διέλευσης των συνοριακών σταθμών της Ευρώπης!  Η ομάδα κάλυψε την απόσταση από και προς το ακρωτήριο Ταίναρο που βρίσκεται στην Λακωνική Μάνη και είναι και το νοτιότερο χερσαίο σημείο της Ευρώπης με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιώντας ένα μίνι τεστ αντοχής αυτοκινήτων, και ανθρώπων. Κατά την επιστροφή από το Ταίναρο τα πληρώματα των 5 αυτοκινήτων έκαναν στάση στον Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, όπου συνάντησαν την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία έχει θέσει την Αποστολή «Go Atlas» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ειδικότερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η κ. Ζαχαράκη μεταξύ άλλων τόνισε: « Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που θα μεταφέρει το μήνυμα της πανέμορφης χώρας μας παντού! Greece is exactly all you need,αυτό είναι και το μήνυμα που θα μεταφέρουν τα πληρώματα της αποστολής, η Ελλάδα είναι αυτό που θέλεις, και θα πρέπει να το ακούσουνε όλοι στην Ευρώπη και να έρθουν φέτος στην Ελλάδα το 2022, μια χρονιά με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τον Τουρισμό».

Δείτε εδώ το σχετικό video:  

Η διαδρομή των 10.000 km

 Η διαδρομή σχεδιάστηκε με βάσει τις αναφορές ορισμένων μελών της ομάδας, οι οποίοι λόγο επαγγελματικής ιδιότητας, γνωρίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου  Εθνικών οδών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η διάσχιση των 10.000 km σηματοδοτεί την Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών τους, καθώς και την Επανέναρξη των Μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ( COVID-19 ), και κυρίως να προωθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό, την εποχή αυτή που οι «βόρειο ευρωπαίοι» σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές! Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν εφικτά χάρις τις ικανότητες των τετρακίνητων οχημάτων Jeep, τα οποία εδώ και χρόνια σχεδιάζονται με γνώμονα την άνεση και την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Η κάλυψη των 10.000χλμ αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές τόσο των αυτοκινήτων όσο και των οδηγών, οι οποίοι καλούνται να ολοκληρώσουν την Αποστολή  Go Atlas, τηρώντας  κατά γράμμα τα όρια ταχύτητας και όλες τις διατάξεις που προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό του κ.ο.κ. Το πλήρωμα του κάθε αυτοκινήτου αποτελείται από 3 άτομα, τα οποία θα εναλλάσσονται ανά 2 ώρες. Στόχος των 12 φίλων δεν είναι άλλως από την κάλυψη των 10.000 χλμ σε διάστημα 100 ωρών, ασταμάτητης οδήγησης!

Η ομάδα αποτελείται από τους : Καλακίδη Δημήτριο, Χρήστο και Κώστα Τσικούρα, Δεσύρης Κλέαρχος, Αβραάμ Τερκενλής, Λάζαρος Σαββίδης, Ανδρέας Χατζηιωακειμίδης, Γιώργος Μιχαλιάς, Στέλιος Μπεσλίδης, Λυκίδης Νότης, Χατζησταύρος Φώτης και Τζερτζεβέλης Παντέλης.

IMG_1638

Η επιστροφή θα γίνει από άλλη διαδρομή κατά τα 2/3 της διασχίζοντας  10 Ευρωπαϊκές χώρες και περίπου 4.700 χλμ. με σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη!

Για την Αποστολή  Go Atlas

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO