spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΤα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία οδική συμπεριφορά

Τα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία οδική συμπεριφορά

Τα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία οδική συμπεριφορά

 

  • H οδηγοκεντρική συμπεριφορά και η κορυφαία ασφάλεια αποτελούν δύο άρρηκτα στοιχεία συνυφασμένα με το DNA της Ford
  • Οι τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού σε όλα τα μοντέλα Ford συνεργάζονται αποτελεσματικά για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων ενός ατυχήματος
  • Ακόμη και στην περίπτωση ενός ατυχήματος, η Ford παρέχει κορυφαία ασφάλεια όχι μόνο σε οδηγό, επιβαίνοντες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αλλά και στους πρώτους ανταποκριτές ενός ατυχήματος
  • Με γνώμονα την αποτελεσματικότητα του έργου τους και την προάσπιση της ασφάλειας των μελών τους, η Ford Motor Ελλάς στέκεται στο πλευρό των αρχών παρέχοντας τις Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης καθώς και τα Φύλλα Διάσωσης όλων των οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια

Η κορυφαία οδική συμπεριφορά αποτελεί βασικό στοιχείο του κατασκευαστικού DNA κάθε μοντέλου Ford. Ως απόρροια του αδιαπραγμάτευτου αυτού «συστατικού», αλλά και της διαχρονικά ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας της μάρκας, όλα τα μοντέλα Ford προσφέρουν οδηγικά χαρακτηριστικά που εμπνέουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον οδηγό, αλλά ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού τελευταίας γενιάς, που συμβάλουν καθοριστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

Ωστόσο, ακόμα και στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, όλα τα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία ασφάλεια χάρη στην ανθεκτική και άκαμπτη δομή του αμαξώματος τους, τις ειδικά σχεδιασμένες ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και τα προηγμένα συστήματα παθητικής ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζονται.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο οι βαθμολογίες που έχουν αποσπάσει τα μοντέλα Ford στις ολοένα και πιο αυστηρές δοκιμές αξιολόγησης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP – με πιο πρόσφατο μάλιστα παράδειγμα την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων για το εξηλεκτρισμένο Kuga PHEV και την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E.

FORD_MUSTANG_MACH-E_08-LOW crop_resize-min

Εκτός όμως από την ασφάλεια των επιβατών και των ευάλωτων χρηστών του δρόμου σε περίπτωση ατυχήματος, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες, η Ford καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανάλογα υψηλά στάνταρ ασφαλείας να απολαμβάνει χωρίς συμβιβασμούς μία ακόμα ομάδα ανθρώπων, και πιο συγκεκριμένα, οι «πρώτοι ανταποκριτές» –  όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που θα σπεύσουν πρώτοι στο σημείο ενός ατυχήματος. Όλοι τους πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα συστήματα ασφαλείας που φέρει ένα αυτοκίνητο, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογίες τις οποίες διαθέτει ένα plug-in υβριδικό ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η εναρμόνισή τους σε νέα δεδομένα

Μία Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους ανταποκριτές είναι το Πυροσβεστικό Σώμα που πολλές φορές φέρει την ευθύνη ενός ασφαλούς απεγκλωβισμού. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της εναρμόνισης των πρακτικών του με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του αυτοκινήτου, το Πυροσβεστικό Σώμα προχωρά σήμερα στη χώρα μας στην επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων επέμβασης σε οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η παροχή τόσο των Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης όσο και των Φύλλων Διάσωσης των οχημάτων που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια – όπως είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά (PHEV) και τα υβριδικά (HEV) οχήματα – κρίνεται καθοριστική και αναγκαία ώστε σε περίπτωση ατυχήματος οι αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις εκάστοτε ανάγκες διάσωσης.

Η Ford Motor Ελλάς, στα πλαίσια του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης που την διέπει, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των αρχών της χώρας μας για μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους διαθέτοντας σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα την πλήρη σειρά των Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης καθώς και των Φύλλων Διάσωσης όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα, προκειμένου οι Διευθύνσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να αναμορφώσουν και να επικαιροποιήσουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα ενεργειών επέμβασης και να ενσωματώσουν σ’ αυτά όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

Τι είναι τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης

Σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ομάδες διάσωσης να αποφασίσουν ποια είναι τα ασφαλή βήματα που πρέπει να κάνουν κατά την επέμβασή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών και στατιστικών, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης ενός οχήματος βοηθούν τους πυροσβέστες στον γρήγορο προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί μία διάσωση σε πάνω από το 60% των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Mach_E Resc1_resize-min

Οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford περιέχουν λεπτομερείς οδηγίες που βοηθούν στην γενικότερη εκπαίδευση των πρώτων ανταποκριτών.

Mach_E Resc2_resize-min

Την ίδια στιγμή, τα Φύλλα Διάσωσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford περιέχουν συνοπτικές, αλλά πολύτιμες και σαφείς πληροφορίες τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Π.Σ. μπορούν να χρησιμοποιούν για γρήγορη, ασφαλή και πιο αποτελεσματική διάσωση – όπως τη θέση των εξαρτημάτων και των ηλεκτρικών καλωδίων και μπαταριών υψηλής τάσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους διασώστες.

Mach_E Resc3_resize

Για την Ford Motor Ελλάς, η ασφάλεια ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας και να μοιράζεται μαζί τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο έργο τους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO