Οδική Ασφάλεια

Μα πόσο ανόητοι μπορεί να είμαστε...!!!  

 Υπάρχουν συνήθειες κατά τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν από ανόητες, έως εξαιρετικά επικίνδυνες. Αυτές τις ημέρες λιγότερο ή περισσότερο όλοι μας θα μετακινηθούμε και θα ταξιδέψουμε.

Feet on Dashboard Warning_ 03

Κάποιοι - ες φροντίζουν έτσι ώστε αυτές οι μετακινήσεις να είναι...εξαιρετικά άνετες και ξεκούραστες...

Μάλιστα, πολλοί - ες από εμάς τις θεωρούμε πολύ "καθώς πρέπει" και φροντίζουμε με τον τρόπο μας να το επιδεικνύουμε.

Τα πόδια πάνω στο ταμπλό...

Τι πιο φυσιολογικό...

Το πιο ασφαλές...

Δείτε που μπορεί να φτάσει αυτή η ανοησία

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βάζουν οι συνοδηγοί τα πόδια τους πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Έτσι πιστεύουν ότι ξεκουράζονται, εντυπωσιάζουν και δεν διστάζουν να το διακινδυνεύουν!

Υπέροχες καταστάσεις, για απόλυτα ασφαλείς μετακινήσεις...

Μα πόσο ανόητος- η πρέπει να είναι αυτός ή αυτή που τολμούν, δίχως να το σκεφτούν, να απλώνουν τα πόδια τους μπροστά από τον αερόσακο! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Και οι οδηγοί αν δεν καμαρώνουν, σίγουρα δεν κάνουν κάτι για να το απαγορεύσουν...

Τεράστια η άγνοια ή δε βαριέσαι... 

Ακόμη και αν δεν υπάρχει αερόσακος μπροστά από τον συνοδηγό, η στάση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης της οδικής ασφάλειας για να καταλάβει το πόσο ανόητη και επικίνδυνη - ταυτόχρονα- είναι αυτή η συνήθεια. Ακόμη και το παραμικρό απότομο φρενάρισμα, μπορεί να "κάψει στα δύο" τον - την ξεκούραση... συνοδηγό.

Δεν είναι μαγκιά. Κινδυνεύετε συνοδηγοί να χάσετε τα πόδια σας κυριολεκτικά για πλάκα. Και δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς.

Ακόμη και η μέση μπορεί να διαλυθεί.

Φυσικά και τα χέρια. όλα κάπου θα σφηνωθούν όταν συμβεί τα απρόοπτο και το αναπάντεχο.

Feet on Dashboard Warning_ 05

Χέρια, πόδια και μέση μπορεί να διαλυθούν! Και δεν απαιτούνται βαθιές γνώσεις ασφάλειας προκειμένου να το αντιληφθεί κανείς.  Δεν είναι λεπτά γράμματα της οδικής ασφάλειας. Είναι κοινή λογική η οποία δυστυχώς λείπει στις μέρες μας από την ασφαλή οδήγηση.

Είναι εντελώς ανόητο!

Είναι προκλητικό!

Είναι ακόμη και σιχαμερό!

Αλλά κάποιοι και κάποιες εξακολουθούν να ζουν στον κόσμο τους!

Ίσως να πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί σε αυτούς.

ίσως να έχουν παντελή άγνοια των κινδύνων.

Διώξτε, επιτέλους,  αυτή την τόσο επικίνδυνη συνήθεια. 

Αν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μας πίστευε ότι τα πόδια κουράζονται, μπορεί να είχε προβλέψει μια θέση στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Αλλά ποτέ, κανένας κατασκευαστής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι παραμένει άπειρη η ανθρώπινη ανοησία!!!

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok