spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑVolvo 28 χρόνια μετά

Volvo 28 χρόνια μετά

VOLVO safety 10Φέτος συμπληρώνονται 28 χρόνια για μια από τις πολλές τεχνολογικές πρωτοπορίες της Volvo που σχετίζονται με την ασφάλεια, ιδιαίτερα αυτήν των παιδιών: την παρουσίαση το 1990 του πρώτου ενσωματωμένου παιδικού καθίσματος, σε ένα Volvo 850. Το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα ήταν ουσιαστικά ένα αναδιαμορφωμένο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί ώστε να ανυψώνει την επιφάνεια στην οποία καθόταν το παιδί.

VOLVO safety 11Το αποτέλεσμα ήταν η υπάρχουσα κεντρική ζώνη ασφαλείας 3 σημείων του αυτοκινήτου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας σωστά στο παιδικό σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν χρειαζόταν πρόσθετο σύστημα πρόσδεσης για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ μπορούσαν επιπλέον να κάθονται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το σαφές πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης επέτρεπε, επίσης, στο κάθισμα να είναι πάντα διαθέσιμο, χωρίς προβλήματα κακής χρήσης. Ακόμα και σήμερα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που προσφέρουν ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα στη γκάμα τους.

VOLVO safety 12Η Volvo επέτυχε μία ακόμα πρωτιά στην παιδική ασφάλεια το 2007, όταν παρουσίασε το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων, για την επιλογή της ακόμα πιο ασφαλούς και άνετης θέσης για το παιδί, ανάλογα με το ύψος του. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της μεγαλύτερης άνεσης και ασφάλειας, το ενσωματωμένο κάθισμα δύο σταδίων επιτρέπει επίσης στο παιδί να κάθεται σε μια θέση από όπου μπορεί να βλέπει καλύτερα έξω από τα παράθυρα. Έτσι, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο VOLVO safety 16να βαρεθούν ή να ζαλιστούν, κάτι που μπορεί, επίσης, να επηρεάσει αρνητικά την άνεση και τη συγκέντρωση του οδηγού.

Η Volvo είναι πρωτοπόρος σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στο αυτοκίνητο:

Η ζώνη ασφαλείας 3 σημείων εφευρέθηκε από τη Volvo και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής το 1959.

VOLVO safety 13Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων προστέθηκαν στις εξωτερικές πίσω θέσεις των Volvo από το 1969.

Η ζώνη ασφαλείας 2 σημείων στην κεντρική θέση πίσω αντικαταστάθηκε με ζώνη ασφαλείας 3 σημείων το 1986, ενώ από το 1991 προστέθηκε και ρυθμιζόμενου ύψους προσκέφαλο.

Η Volvo Cars συνιστά τα μικρά παιδιά να κάθονται σε παιδικό κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO