spot_img
HomeΝΕΑΑΓΟΡΑΣDucati Streetfighter V4 Lamborghini:

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini:

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini:
  • Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini είναι μια αριθμημένη και περιορισμένη έκδοση 630 + 63 μονάδων, εμπνευσμένη από το υπεραυτοκίνητο επιδόσεων Lamborghini Huracán STO και κατασκευασμένη πάνω στα μηχανικά μέρη της Panigale V4 S του 2023.
  • Με κύρια χαρακτηριστικά τα εξαιρετικά επιθετικά σχήματα και τις δυναμικές γραμμές, τα ειδικά ελαφριά εξαρτήματα και έναν αποκλειστικό χρωματικό συνδυασμό, η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini αντιπροσωπεύει το δεύτερο κεφάλαιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες είναι πρεσβευτές της φιλοσοφίας «Made in Italy» σε όλο τον κόσμο.
  • Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti: Μια περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση 63 μονάδων που προορίζεται για αποκλειστικούς πελάτες της Lamborghini, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν τα χρώματα της μοτοσυκλέτας και των ζαντών στην ίδια απόχρωση με το αυτοκίνητό τους. Μπορούν επίσης να ταιριάξουν τα χρώματα της σέλας και τις δαγκάνες των εμπρός φρένων.
  • Οι λάτρεις των δύο εταιρειών έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με περιορισμένης έκδοσης κράνος και μπουφάν, αλλά και ειδικό δερμάτινο εξοπλισμό, όλα στα χρώματα της μοτοσυκλέτας.

Κατευθείαν από την καρδιά της Motor Valley, στο περίφημο σύμπλεγμα του Γκραν Πρι του San Marino and Rimini Riviera, η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο διεθνές κοινό (link).

Το πιο ελκυστικό και ξεχωριστό Ducati Streetfighter που κατασκευάστηκε ποτέ είναι μία μοτοσυκλέτα που ενσωματώνει ιδανικά τις αξίες των ακραίων επιδόσεων, του σπορ οδηγικού χαρακτήρα και της κατασκευαστικής αποκλειστικότητας. Αξίες που μοιράζονται η Ducati και η Lamborghini, δύο κορυφαίες μάρκες που συνέβαλαν με τις δημιουργίες τους στη φήμη και την ιστορία της Motor Valley. Με αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα, ανανεώνουν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους. Το αποτέλεσμα είναι ένας μαγικός συνδυασμός τεχνολογίας, απόδοσης και ομορφιάς, ικανός να κάνει τους φανατικούς θαυμαστές να ονειρεύονται από την πρώτη κιόλας ματιά.

Διατηρώντας ως βάση την Panigale V4 S του 2023 και ενσωματώνοντας στοιχεία που χαρακτηρίζουν το DNA της Lamborghini, η Ducati δημιούργησε ένα σούπερ αποκλειστικό μοντέλο μειωμένης παραγωγής. Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μια αριθμημένη σειρά που περιορίζεται στις 630 + 63 μονάδες και επαναδιατυπώνει τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές ιδέες που εμφανίστηκαν και εντυπωσίασαν στη Lamborghini Huracán STO.

Η Huracán STO είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες επιδόσεις που κατασκευάστηκε ποτέ για την οικογένεια Huracán. Ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει την απόλυτη αίσθηση της σπορ οδήγησης και την τεχνολογία ενός πραγματικού αγωνιστικού αυτοκινήτου σε ένα μοντέλο το οποίο είναι εγκεκριμένο για να κυκλοφορεί ελεύθερα σε δημόσιους δρόμους. Η προσέγγιση της Lamborghini εστιάζει στη χρήση ελαφρών υλικών και στη λειτουργική σχεδίαση, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν συνδυασμό που θα εκφράζει τις απόλυτες επιδόσεις και τη μοναδική οδηγική απόλαυση.

Τα χαρακτηριστικά του στιλ της Lamborghini έχουν μεταφερθεί στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, ξεκινώντας από τους σφυρήλατους τροχούς που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτή τη μοτοσυκλέτα με εμφανή τα δάνεια στη σχεδίαση από την Huracán STO. Για παράδειγμα, η πίσω ζάντα διαθέτει πλέον ένα κεντρικό μπουλόνι ασφάλισης κατασκευασμένο από τιτάνιο, σε σχέδιο που βασίζεται σε μοτίβο της Lamborghini.

Το Centro Stile Ducati έχει επανασχεδιάσει όλο το αεροδυναμικό πακέτο αυτής της ειδικής μοτοσυκλέτας, αντλώντας έμπνευση από την Huracán STO. Ο μπροστινός λασπωτήρας, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το κάτω μέρος του κινητήρα και η ουρά, όλα τα νέα εξαρτήματα, οι γρίλιες, οι αεραγωγοί και οι εισαγωγές αέρα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν αντίστοιχα αεροδυναμικά στοιχεία που υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, ο λασπωτήρας είναι εμπνευσμένος από τους ενσωματωμένους αεραγωγούς στο μεγάλο ενιαίο εμπρός καπό της Lamborghini (με την ονομασία «cofango»), οι απαγωγείς θερμότητας του κινητήρα θυμίζουν τις εισαγωγές ψύξης για τα πίσω φρένα της Huracán STO, ενώ οι αντίστοιχοι που υπάρχουν στα πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ, αλλά και στο πίσω μέρος της μονοθέσιας σέλας θυμίζουν τους αεραγωγούς που εμφανίζονται στα μπροστινά φτερά και στο καπό του αυτοκινήτου.

Μία ακόμα ένδειξη της εμμονικής προσοχής στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι το γεγονός ότι όλα τα εξαρτήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα (συμπεριλαμβανομένου του εμπρός λασπωτήρα, του προστατευτικού του κινητήρα, του καλύμματος του ψυγείου, των φτερών, του καλύμματος του ρεζερβουάρ και της ουράς) είναι φτιαγμένα με την ίδια υφή με εκείνη που υπάρχει στα αυτοκίνητα από την εταιρεία της Sant’Agata Bolognese. Η σέλα της Streetfighter V4 Lamborghini είναι επίσης εμπνευσμένη από το φινίρισμα των καθισμάτων της Huracán STO, καθώς διαθέτει ανταύγειες στο ίδιο χρώμα με αυτό που έχουν τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας.

Το Ducati Streetfighter V4 Lamborghini διαθέτει πολλά ακόμα ακριβά εξαρτήματα: ρυθμιζόμενα μαρσπιέ για τον αναβάτη κατασκευασμένα από γυαλισμένο αλουμίνιο billet, ελαφρύ μοχλό για τα φρένα και τον συμπλέκτη από αλουμίνιο, ενώ υπάρχουν προστατευτικά φτέρνας, βάσεις σέλας, καλύμματα για το ταμπλό και τον διακόπτη ανάφλεξης, καθώς και προστασία γραναζιού, όλα κατασκευασμένα από ειδικό ανθρακόνημα το οποίο χρησιμοποιείται στο υπόλοιπο αεροδυναμικό πακέτο της μοτοσυκλέτας.

Το ίδιο υλικό από ανθρακονήματα χρησιμοποιείται σε επιφάνειες όπως τα καλύμματα για τη θερμική προστασία στην πίσω κεφαλή του κινητήρα και στην πολλαπλή εξαγωγής των αντίστοιχων κυλίνδρων, στο στήριγμα των προβολέων, στον πίσω λασπωτήρα και στα προστατευτικά του πίσω υποπλαισίου.

Η πλάγια όψη της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την εξάτμιση της Akrapovič η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, ενώ το τελικό της είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Το όνομα και ο σειριακός αριθμός της μοτοσυκλέτας φαίνονται σε μία ειδική μεταλλική πλάκα, η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω στο κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ. Ο αύξων αριθμός της κάθε μοτοσυκλέτας είναι ενσωματωμένος σε ένα συμπαγές αλουμινένιο ένθετο πάνω στο κλειδί της ανάφλεξης. Παράλληλα, ο αριθμός αυτός εμφανίζεται και στον TFT πίνακα οργάνων κατά την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, μαζί με ένα εορταστικό κινούμενο γραφικό που δείχνει τα σήματα της Ducati και της Lamborghini σε συνδυασμό με τη σιλουέτα του μοντέλου.

Θα κατασκευαστούν 630 μονάδες από την του Ducati Streetfighter V4 Lamborghini σε χρώμα Verde Citrea και Arancio Dac, ένας αποκλειστικός συνδυασμός που έχει δημιουργηθεί για την Huracán STO. Τα φτερά και οι δαγκάνες των φρένων της Brembo είναι επίσης χρωματισμένα σε Arancio Dac, με το όνομα της Brembo σε μαύρο χρώμα ώστε να κάνει έντονη αντίθεση. Η εξωτερική επικάλυψη του πηρουνιού της Öhlins είναι επίσης μαύρη.

DUCATI_STREETFIGHTER_V4_LAMBORGHINI _photo_2

Εκτός από τις 630 μονάδες σε απόχρωση Verde Citrea/Arancio Dac, η Ducati προσφέρει μια ακόμη πιο αποκλειστική σειρά 63 μοτοσυκλετών, που ονομάζεται Speciale Clienti και η οποία είναι θα διαθέσιμη αποκλειστικά σε 63 πελάτες της Lamborghini. Οι πελάτες αυτοί, σε άμεση συνεργασία με το Centro Stile Ducati, θα μπορούν να διαμορφώσουν τη Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti με τα πλαστικά και τις ζάντες ακριβώς στις ίδιες αποχρώσεις που έχει και η Lamborghini τους. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής των χρωμάτων στις δαγκάνες των φρένων ανάμεσα σε αυτές που περιλαμβάνονται στην παλέτα (Κίτρινο, Κόκκινο, Μαύρο και California Orange, μαζί με το στάνταρ χρώμα) και των λεπτομερειών της σέλας ανάμεσα στις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές.

Στην καρδιά της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini βρίσκεται ο κινητήρας Desmosedici Stradale 1.103 cc με ισχύ 208 ίππων (πιστοποίηση Euro5), ο οποίος διαθέτει αντίθετα περιστρεφόμενο εκκεντροφόρο, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο με δεσμοδρομικό σύστημα και ανάφλεξη TwinPulse, η οποία προέρχεται από το MotoGP. Στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, ο κινητήρας συνοδεύεται από ξηρό συμπλέκτη, όπως στα Ducati MotoGP και Superbike.

Το αλουμινένιο μπροστινό πλαίσιο χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως δομικό στοιχείο. Οι αναρτήσεις είναι ημιενεργές Öhlins Smart EC 2.0, ενώ το σύστημα πέδησης Brembo εφοδιάζεται με δαγκάνες Stylema και δίσκους 330 mm. Το αεροδυναμικό πακέτο, που βασίζεται σε φτερά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα τα οποία είναι ενσωματωμένα στα πλαϊνά καπάκια του ρεζερβουάρ, σταθεροποιεί τη μοτοσυκλέτα σε υψηλές ταχύτητες χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία και την ευκολία στον χειρισμό. Το βάρος είναι 197,5 kg.

HDucatiStreetfighterV4 Lamborghini συνοδεύεται από μια σειρά αξεσουάρ που αυξάνουν την ελκυστικότητά της και την ευκολία με την οποία αλλάζουν οι ρυθμίσεις για χρήση σε πίστα. Διατίθενται μεταξύ άλλων ανοιχτό κάλυμμα από ανθρακονήματα για τον ξηρό συμπλέκτη, καπάκια για την αφαίρεση της πινακίδας κυκλοφορίας και των καθρεπτών, μια τάπα καυσίμου αγωνιστικού τύπου και ένα κάλυμμα μοτοσυκλέτας στο ίδιο χρώμα με τα πλαστικά της. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από μία αλουμινένια πλακέτα που λειτουργεί ως πιστοποιητικό γνησιότητας, πάνω στην οποία αναγράφονται οι αριθμοί πλαισίου και κινητήρα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αυθεντικότητα της μοτοσυκλέτας και να υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο η αποκλειστικότητά της.

Αυτή η μοναδική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ενισχύεται από τη δυνατότητα που παρέχεται στους κατόχους μιας Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με ένα κράνος περιορισμένης έκδοσης, μπουφάν και δερμάτινο εξοπλισμό αναβάτη, όλα στον χρωματικό συνδυασμό αντίστοιχο με αυτόν της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, για τους αγοραστές της ειδικής έκδοσης για πελάτες της Lamborghini, η δερμάτινη φόρμα μπορεί να προσαρμοστεί στα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διαμόρφωση του αυτοκινήτου, με μόνο περιορισμό αυτά να περιλαμβάνονται στην παλέτα που προσφέρει η Dainese.

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini παρουσιάστηκε με την ευκαιρία του San Marino and Rimini Rivier Grand Prix, στο Marco Simoncelli World Circuit. Η συνεργασία μεταξύ Ducati και Lamborghini, έχει ήδη δώσει το πρώτο δείγμα γραφής το 2021 με την Diavel 1260 Lamborghini, η οποία βασιζόταν στην Lamborghini Siàn (και υπήρξε τόσο επιτυχημένη ώστε εξαντλήθηκε σε λίγες μέρες), θα συνεχιστεί και στις πίστες MotoGP. Μάλιστα, ξεκινώντας από το Grand Prix του San Marino and Rimini Riviera, η συμμετοχή της εταιρείας από την Sant’Agata Bolognese δίνει το παρών και στο Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team.

Οι παραδόσεις της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2023.

Ενα πολύ όμορφο video με τη νέα Ducati Streetfighter V4 Lamborghini μαζί με τη Lamborghini Huracán 

Ducati World Première 2023 Episode 1 | The Unexpected

#DucatiStreetfighterV4Lamborghini #TheUnexpectedFormula

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO