spot_img

Aprilia

Aprilia

Η APRILIA RS 125, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΠΟΡ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ RS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ RSV4 ΚΑΙ RS 660.

02 Aprilia RS 125

Η TUONO 125 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ TUONO, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ V4 HYPERNAKED ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. TUONO 125: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ TUONO ΣΕ ΜΟΛΙΣ 125 Κ.ΕΚ.

03 Aprilia Tuono 125

ΓΙΑ ΤΟ 2021, ΟΙ RS 125 ΚΑΙ TUONO 125, ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ 125 Κ.ΕΚ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ: ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΝΕΟΣ, ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ECU ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ APRILIA, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

rs125_34dx_blue

Οι νέες RS 125 και Tuono 125 είναι οι νεότερες κληρονόμοι της παράδοσης της Aprilia στη δημιουργία κορυφαίων μοτοσυκλετών 125 κ.εκ., τις οποίες κατασκευάζει εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Οι μοτοσυκλέτες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν την απόλυτη διασκέδαση σε νεαρής ηλικίας αναβάτες. Για την κατασκευή τους έχει αξιοποιηθεί η τεράστια εμπειρία που έχει αποκομίσει η Aprilia Racing, έχοντας κατακτήσει μόνο στην κατηγορία των 125 κ.εκ. 10 παγκόσμια πρωταθλήματα αναβατών, 10 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και 151 νίκες.

tuono125_34dx_bianco

Με μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν διαχρονικά, για την εκπληκτική αρχιτεκτονική του πλαισίου τους, την επιθετική σχεδίαση και τους πανίσχυρους κινητήρες τους, η Aprilia φημίζεται για την κατασκευή μοτοσυκλετών 125 κ.εκ. που έχουν βοηθήσει νεαρούς αγωνιζόμενους από το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν, να εκτοξεύσουν την καριέρα τους και να γίνουν πρωταθλητές.

rs125_34dx_cavalletto

Η γκάμα των σπορ μοτοσυκλετών 125 κ.εκ. της Aprilia έχει δεχτεί ριζική ανανέωση. Σημαντικές επεμβάσεις έχουν γίνει στις RS 125 και Tuono 125 για να βελτιωθούν η απόδοση, η εμφάνιση, η ασφάλεια, η ποιότητα και ο βασικός εξοπλισμός τους.

tuono125_34dx_rosso_cav

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους των Aprilia RS 125 και Tuono 125 αντλεί έμπνευση από τις ολοκαίνουριες RS 660 και Tuono 660, τις δημοφιλείς, επιθετικές και αυθεντικές μοτοσυκλέτες που χαρακτηρίζονται από τον εμβληματικό τριπλό προβολέα. Και για τα δύο μοντέλα, όλα τα φώτα είναι LED με τα εμπρός φλας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στους προβολείς.

rs125_frontale

Οι διαστάσεις του εμπρός μέρους της Tuono 125 έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, παρέχοντας ένα σύνολο που αν και μικρότερο, εξασφαλίζει την προστασία από τον αέρα που παραδοσιακά, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων Tuono. Τα ίδιο ισχύει και για την καρίνα που πλέον έχει μικρότερες διαστάσεις και κωνικό σχήμα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν νέα πλήρως ψηφιακά όργανα με πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών (περιλαμβάνονται μετρητής στάθμης καυσίμου, στιγμιαία και μέση κατανάλωση καυσίμου, καθώς και ένδειξη αυτονομίας). Ο πίνακας οργάνων διαθέτει οπίσθιο φωτισμό και προσφέρει στον αναβάτη, δύο χρωματικές επιλογές (λευκό ή γαλάζιο). Είναι έτοιμος για εγκατάσταση της πλατφόρμας πολυμέσων Aprilia MIA, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση του οχήματος με smartphone μέσω Bluetooth, μετατρέποντας το τηλέφωνο σε έναν πλήρως ενσωματωμένο, ηλεκτρονικό υπολογιστή.

tuono125_frontale_rosso

Οι RS 125 και Tuono 125 ξεχωρίζουν επίσης, από το νέο, προηγμένο 2-κάναλο σύστημα ABS, το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Bosch και διαθέτει λειτουργία που αποτρέπει πιθανή ανατροπή σε συνθήκες δυνατού φρεναρίσματος. Η ευστάθεια και η πρόσφυση στις στροφές έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στα νέα ελαστικά Michelin, με το πίσω να έχει φαρδύνει στα 140 χιλιοστά. Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει για βελτίωση της ποιότητας είναι εμφανείς. Το πλαίσιο αλουμινίου της RS 125 πλέον διαθέτει υψηλότερης ποιότητας βαφή. Το ίδιο ισχύει για τον κινητήρα, τα μαρσπιέ και την τιμονόπλακα και των δύο μοντέλων.

rs125_latsx

Οι RS 125 και Tuono 125 είναι οι μόνες μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. που έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία και διαθέτουν αλουμινένιο πλαίσιο με χυτές δοκούς αλουμινίου και χιαστί ενισχύσεις. Αυτό το πλαίσιο είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας της Aprilia στην κατασκευή κορυφαίων πλαισίων που εξασφαλίζουν μέγιστη σταθερότητα και υψηλά επίπεδα κρατήματος στον δρόμο και την πίστα αγώνων. Το κορυφαίας αρχιτεκτονικής πλαίσιο συμπληρώνουν το ανεστραμμένο πιρούνι και το μονό αμορτισέρ που έχει τοποθετηθεί στο ασύμμετρο ψαλίδι.

tuono125_latdx_grigio

Αλλά και το σύστημα πέδησης προέρχεται από μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες. Βασίζεται σε μια ακτινική δαγκάνα (συνδεδεμένη με την αντλία με μεταλλικό σωληνάκι υψηλής πίεσης), η οποία συνεργάζεται τέλεια με ατσάλινο δίσκο διαμέτρου 300 χιλ. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνικών επιλογών με το νέο σύστημα ABS κυριαρχεί στην κατηγορία των δύο μοτοσυκλετών.

rs125_postoguida1

Οι RS 125 και Tuono 125 διαθέτουν ρεζερβουάρ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία τους (14,5 λίτρα) και μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, στον οποίο μπορεί να χωρέσει ένα 8″ tablet (με προαιρετική πρίζα USB). Είναι οι μοναδικές μοτοσυκλέτες στην κατηγορία που διαθέτουν στον προαιρετικό εξοπλισμό ηλεκτρονικό κιβώτιο με λειτουργία γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quick shift).

tuono125_postoguida1

Τα clip-on της RS 125 έχουν τοποθετηθεί σε υψηλότερη κατά 18 χιλιοστά θέση, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση, χωρίς κανένα συμβιβασμό στη φημισμένη ποιότητα της μοτοσυκλέτας σε σπορ συνθήκες οδήγησης.

rs125_latdx_blue

Ο νέος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας με 4 βαλβίδες κάνει το ντεμπούτο του και στα δύο μοντέλα. Είναι πλήρως αναθεωρημένος στον τομέα της θερμοδυναμικής, με νέας σχεδίασης θάλαμο καύσης, νέα εισαγωγή και εξαγωγή και νέο μπουζί ιριδίου. Οι εκκεντροφόροι παρέχουν πιο επιθετικό έλεγχο των βαλβίδων και είναι επίσης νέας σχεδίασης. Ολόκληρη η εισαγωγή έχει επανασχεδιαστεί και πλέον περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο φίλτρο αέρα. Το σώμα του γκαζιού έχει μεταφερθεί σε υψηλότερη θέση ώστε να επιτευχθεί πιο άμεση ροή του αέρα από την εισαγωγή στην κεφαλή. Το σύστημα εξάτμισης έχει επίσης ανασχεδιαστεί πλήρως. Περιλαμβάνει νέα εξάτμιση με επίσης νέο και πιο αποδοτικό καταλυτικό μετατροπέα. Η καμπύλη της ροπής είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και η μέγιστη ισχύς αποδίδεται από πιο χαμηλές στροφές, γεγονός που επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, εν μέρει χάρη στη βελτιωμένη ηλεκτρονική διαχείριση που εξασφαλίζει η νέα μονάδα ECU Marelli MIUG4.

tuono125_latsx_bianco

Για να αξιοποιηθεί η μέγιστη δυνατή ισχύς, η αναλογία της τελικής μετάδοσης (περιλαμβάνεται αλυσίδα O-ring) αυξήθηκε με την προσαρμογή ενός γραναζιού με 58 δόντια. Στον δρόμο, αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση και άφθονη διασκέδαση στην πίστα, αλλά και την καθημερινή μετακίνηση στον δρόμο.

Η Aprilia RS 125 είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα. Το Aprilia Black, έναν συναρπαστικό συνδυασμό μαύρου, κόκκινου και η φωτεινή απόχρωση Sintesi Blue. Η RS 125 είναι διαθέσιμη και στην έκδοση GP Replica με γραφικά που αντλούν έμπνευση από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Aprilia RS-GP MotoGP. Αυτή η έκδοση διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό, ηλεκτρονικό κιβώτιο με σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quick shift) και κάλυμμα της σέλας συνεπιβάτη για τη δημιουργία μονόσελου.

Η Aprilia Tuono 125 είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα. Το Aprilia Black, χαρακτηρίζεται από τον συναρπαστικό συνδυασμό μαύρου και κόκκινου χρώματος. Το Lightning White αποτελείται από έναν εξαιρετικής αισθητικής συνδυασμό λευκού ματ και γκρι χρώματος. Το πιο “σκοτεινό” Arrow Gray συνδυάζει γυαλιστερό γκρι και μαύρο.

tuono125_latdx_rosso

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η νέες RS 125 και Tuono 125 είναι διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Aprilia.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι 5.270€ για την RS 125 και 4.870 € για την Tuono 125, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

Για τις RS 125 και Tuono 125, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprilia, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια

*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

APRILIA RS 125 – Tuono 125 – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Tύπος κινητήρα

Μονοκύλινδρος, 4-χρονος, υγρόψυκτος 4-βάλβιδος με ηλεκτρονικό ψεκασμό, δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής (DOHC)

Διάμετρος Διαδρομή

58 x 47 mm

Κυβισμός κινητήρα

124,2 cc

Μέγιστη ροπή

11 kW στις 10.000 σ.α.λ.

Μέγιστη ισχύς στον στρόφαλο

11,2 Nm στις 8.000 σ.α.λ.

Σχέση συμπίεσης

12,0 12,6 : 1

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονική ECU Magneti Marelli MIUG4 ø 32 mm

Ανάφλεξη

Ηλεκτρονική με σύστημα CDI

Εκκίνηση

Μίζα

Σύστημα λίπανσης

Υγρό κάρτερ

Μετάδοση

Κιβώτιο 6 ταχυτήτων, σχέση μετάδοσης :

1η 11/33 (0,33)

2η 15/30 (0,50)

3η 18/27 (0,67)

4η 20/24 (0,83)

5η 25/27 (0,92)

6η 23/22 (1,05)

Αρχική μετάδοση

Γρανάζια με ίσια δόντια, σχέση μετάδοσης : 69/29

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα, σχέση μετάδοσης : 13/58

Τύπος συμπλέκτη

Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης

Πλαίσιο

Περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου

Ανάρτηση εμπρός

Ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια 40 mm, διαδρομή 110 mm

Ανάρτηση πίσω

Ασύμμετρο ψαλίδι, μονό αμορτισέρ με διαδρομή τροχού 120 mm.

Φρένα

Εμπρός : Δίσκος ανοξείδωτου χάλυβα Ø 300 mm, 4-πίστονη ακτινική δαγκάνα

Πίσω : Δίσκος ανοξείδωτου χάλυβα Ø 218 mm με δαγκάνα μονού εμβόλου 30 mm μεταλλικοί σωλήνες σύνδεσης

Τροχοί

Ζάντα κράματος αλουμινίου με 6 μπράτσα

ABS

2-κάναλο Bosch ABS με σύστημα anti-rollover

Ελαστικά

Εμπρός : 100/80 – 17″

Πίσω : 140/70 – 17″

Διαστάσεις

Μήκος : 1968 mm

Πλάτος : 760 mm

Μεταξόνιο : 1350 mm

Μέγιστο ύψος : 1135 mm

Ύψος σέλας : 820 mm (Tuono 810 mm)

Βάρος

144 Kg (βάρος γεμάτο με πλήρες ρεζερβουάρ καυσίμου)

Κατανάλωση (κύκλος WMTC)

2,6 l/100 km

Εκπομπές ρύπων CO2 (κύκλος WMTC)

60 g/km

Έγκριση τύπου

Euro 5

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO