spot_img
HomeΝΕΑΑΓΟΡΑΣΗ MICHELIN ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η MICHELIN ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ενημέρωση Τύπου

MIchelin MotoGPΗ Michelin είδε το πρωτάθλημα MotoGP 2016 να κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα καθώς ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) τελείωσε την σεζόν ακριβώς όπως την ξεκίνησε στο Qatar παίρνοντας τη νίκη και σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας και ρεκόρ αγώνα και κάνοντας τον συντομότερο συνολικό χρόνο αγώνα MOTOGP που εχει γίνει ποτέ στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Πλήθος θεατών πλημμύρισε τις κερκίδες. Αναμεσά τους και ελληνική αντιπροσωπεία 8 συνεργατών της Michelin Ελλάδος μαζί με τον πρωταθλητή των 600cc Supersport Μιχάλη Κουτσουμπό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα φιλοξενούμενοι στο VIP Village της Michelin. Οι Έλληνες καλεσμένοι της Michelin άκουσαν τον Andrea Dovizioso να μιλά για τις νέες συνθήκες και την εξέλιξη των ελαστικών από τη Michelin στη διάρκεια της χρονιάς, επισκέφθηκαν τα paddocks της OCTO PRAMAC DUCATI παρακολούθησαν την τοποθέτηση των ελαστικών στα εργαστήρια της Michelin και απόλαυσαν τα pit lane walks του Σαββάτου και της Κυριακής.Greek team at VIP village

Ως προς το αγωνιστικό μέρος, ο Lorenzo ξεκίνησε από την πρώτη θέση στη σχάρα της εκκίνησης. Χρησιμοποιώντας την τελευταία έκδοση των MICHELIN Power Slick στο μπροστινό ελαστικό με μεσαία γόμα, το οποίο έχει καινούργιο προφίλ και προορίζεται για τη σεζόν του 2017, ο Ισπανός έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και πήρε τα ηνία του αγώνα έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο Lorenzo ποτέ δεν απειλήθηκε στην ουσία όσο ήταν επικεφαλής και διατήρησε την θέση του στην διάρκεια του αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα στον πέμπτο γύρο καθώς έγραψε το 1’31.171. Ολοκλήρωσε τους 30 γύρους του αγώνα σε χρόνο 45’54.228 σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνα στην Valencia, επίτευγμα που είχε επίσης καταφέρει στο Qatar στην διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής με τα ελαστικά της Michelin.

2016 GP ValenciaΠίσω του η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου ήταν έντονη και συναρπαστική, καθώς τον Lorenzo ακολουθούσαν: ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda), ο Andrea Iannone (Ducati Team), ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), ο Maverick Viñales (Team SUZUKI ECSTAR) και ο Andrea Dovizioso (Ducati Team). Αυτοί οι αναβάτες εκμεταλλευόντουσαν κάθε ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν αναρίθμητες προσπεράσεις αλλάζοντας συνεχώς θέσεις και κάνοντας τον αγώνα πιο συναρπαστικό. Προς το τέλος του αγώνα ο Marquez άφησε πιο πίσω τους υπόλοιπους της τετράδας και προσπάθησε να κυνηγήσει τον Lorenzo, γράφοντας πολύ καλούς χρόνους καθώς το νέο MICHELIN Power Slick του 2017 μπροστινό ελαστικό με τη σκληρή γόμα δούλεψε άψογα στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Ο Marquez κατάφερε να μειώσει την απόσταση από την μεγάλη διαφορά ασφαλείας που είχε χτίσει ο Lorenzo, αλλά ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση.

Η Michelin είχε διαθέσιμο ένα νέο μπροστινό ελαστικό με καινούργιο προφίλ αυτό το Σαββατοκύριακο που αποτελεί μέρος των σχεδίων για το 2017. Δόθηκε η επιλογή σε όλους τους αναβάτες να χρησιμοποιήσουν την τελευταία έκδοση του MICHELIN Power Slick και οι περισσότεροι αναβάτες σε ποσοστό άνω του 75% επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ελαστικό στον αγώνα. Περισσότερες εκτιμήσεις αυτού του ελαστικού καθώς και κάποιες νέες εκδόσεις ελαστικών της Γαλλικής εταιρείας θα δοκιμαστούν κατά το διήμερο των δοκιμών που θα ακολουθήσει στην πίστα της Valencia.

2016-8 valenciaΗ Michelin θα δώσει το παρόν σε πολλές χειμερινές δοκιμές για την εκτίμηση νέων ελαστικών και την συλλογή δεδομένων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την σεζόν του 2017, που αναμένεται να ξεκινήσει στο Qatar τον ερχόμενο Μάρτιο.

Jorge Lorenzo – Movistar Yamaha MotoGP
«Θέλω να συγχαρώ τη Michelin για τη δουλειά που έκανε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Το μπροστινό ελαστικό βελτιώθηκε τόσο πολύ, ώστε να ανταποκρίνεται στην πρόσφυση του πίσω ελαστικού. Σιγά-σιγά έχουμε βελτιώσει επιπλέον και το πίσω έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην Αργεντινή και την Sepang και τώρα αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ ανταγωνιστικά ελαστικά. Αυτό αποδείχτηκε με το ρεκόρ που σπάσαμε το Σάββατο και το ρεκόρ γύρου που κατέρριψα την Κυριακή καθώς και το ρεκόρ συνολικού χρόνου του αγώνα στο τέλος της ημέρας.»

paddocs rossiNicolas Goubert – Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP:
«Αυτό ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για εμάς και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Φέραμε ένα από τα μπροστινά ελαστικά με το καινούργιο προφίλ που έχουμε για το 2017 για αυτό το Σαββατοκύριακο και το δοκίμασαν όλοι οι οδηγοί και οι περισσότεροι από αυτούς επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη για το ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για την επόμενη χρονιά και οι αναβάτες είναι χαρούμενοι με αυτά που έχουμε στη διάθεσή τους. Σήμερα είδαμε το ρεκόρ γύρου και το ρεκόρ συνολικού χρόνου του αγώνα να καταρρίπτονται και χθες σπάσαμε το ρεκόρ πίστας και αυτό έγινε επίσης στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar και στο Misano και είμαστε ευχαριστημένοι που είχαμε αυτά τα αποτελέσματα μιας και αποδεικνύεται η συνεχής πρόοδος που έγινε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όχι απλά σε ένα και μόνο αγώνα. Γνωρίζουμε ότι ακόμη έχουμε πολύ δουλειά και θα αρχίσουμε άμεσα την Τρίτη με τις πρώτες δοκιμές του 2017. Στο σύνολο είμαστε ευχαριστημένοι με όλα όσα περάσαμε στη σεζόν του 2016 και είχαμε να λύσουμε προβλήματα και πιστεύουμε ότι ήρθαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις και δοκιμάσαμε να βρούμε λύσεις στα περισσότερα προβλήματα. Όλη η ομάδα της Michelin εργάστηκε σκληρά και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τον επαγγελματισμό τους και την αφοσίωσή τους και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερες επιτυχίες την επόμενη χρονιά.»

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO