spot_img
HomeΝΕΑΑΓΟΡΑΣΗ Michelin και Power Rain στο MotoGP

Η Michelin και Power Rain στο MotoGP

Michelin Power Rain MotoGPΤα ελαστικά Power Rain της Michelin βοήθησαν τον Dovizioso να κατακτήσει την νίκη στη βροχερή Sepang.
Η Michelin είδε την γκάμα των βρόχινων ελαστικών της να χρησιμοποιούνται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη Sepang της Μαλαισίας, καθώς ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) νίκησε στο Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix και έγινε ο ένατος νικητής των MotoGP της σεζόν.
Ξεκινώντας από την πρώτη θέση στη σχάρα της εκκίνησης, ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) τέθηκε επικεφαλής στην πρώτη στροφή. Μετά τον πρώτο γύρο στην βρεγμένη πίστα των 5.543μ. της Sepang International Circuit, o Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) πήρε τα ηνία του αγώνα. Λόγω των δύσκολων συνθηκών και της καταρρακτώδους βροχής, οι περισσότεροι αναβάτες διάλεξαν τη μεσαία γόμα των ελαστικών MICHELIN Power Rain για τον εμπρός και πίσω τροχό. Καθώς οι οδηγοί βρήκαν την καλύτερη πρόσφυση στα στάσιμα νερά της πίστας στους αρχικούς γύρους, η πρώτη θέση άλλαξε χέρια πολλές φορές με εντυπωσιακές προσπεράσεις. Ο Dovizioso που βρισκόταν στην τρίτη θέση, στον 12ο γύρο προσπέρασε τον ομόσταυλό του Andrea Iannone (Ducati Team) για να ανέβει στη δεύτερη και στον 15ο γύρο για να τέθηκε επικεφαλής. Έκτοτε, ο Dovizioso δεν γύρισε να δει καθόλου πίσω και απομακρύνθηκε για να πάρει τη νίκη με διαφορά περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα από τον Rossi που εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Η Michelin και ο κόσμος των paddock ήδη επιστρέφουν πίσω στην Ευρώπη για τον 18ο και τελευταίο γύρο αυτής της γεμάτης ρεκόρ χρονιάς καθώς η Valencia είναι η πίστα του μεγάλου τελικού, την Κυριακή στις 13 Νοεμβρίου.
Andrea Dovizioso – Ducati Team:
«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είχα ελαφρώς κάποιον κραδασμό από τη δεξιά πλευρά στην εκκίνηση ωστόσο, δεν χειροτέρεψε στη διάρκεια του αγώνα κι έτσι μπορούσα να διατηρήσω την καλή αίσθηση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την σταθερές επιδόσεις των Michelin, υπήρχε πολύ καλή πρόσφυση από την καινούργια άσφαλτο και πολύ νερό, αλλά με το σκληρότερο ελαστικό η πρόσφυση ήταν πολύ καλή και ήμουν ικανός να διατηρώ τους ίδιους χρόνους στο γυρολόγιό μου από την αρχή μέχρι το τέλος, πράγμα που συνήθως είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα δεν οδηγήσαμε πολύ στο στεγνό αλλά ότι κάναμε ήταν πολύ καλό»

Michelin Power Rain MotoGPNicolas Goubert – Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP:
«Αυτό ήταν άλλο ένα Σαββατοκύριακο που ο καιρός έπαιξε μεγάλο ρόλο σε όλο τον αγώνα. Η πίστα δεν ήταν εντελώς στεγνή ούτε σε ένα σκέλος των τριών ημερών που σημαίνει ότι δεν είδαμε την πλήρη δυνατότητα των slick ελαστικών που φέραμε στην πίστα. Με τα βρεγμένα σημεία στην πίστα οι αναβάτες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά ανάφεραν ότι είχαν πολύ καλή αίσθηση κι από τα δύο ελαστικά, το εμπρός και το πίσω και το επίπεδο φθοράς ήταν καλό. Ελπίζαμε σε ένα στεγνό αγώνα αλλά για αυτό δεν υπήρχε περίπτωση αφού οι ουρανοί άνοιξαν και έκαναν την πίστα πολύ επικίνδυνη οπότε ήταν η σωστή η απόφαση να καθυστερήσει η εκκίνηση του αγώνα. Κατά την διάρκεια του αγώνα είδαμε πολλές εντυπωσιακές προσπεράσεις και ήταν εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι οι οδηγοί είχαν τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στο να πιέσουν σκληρά την μοτοσικλέτα τους. Τα βρόχινα ελαστικά δούλεψαν πολύ καλά κάτω από αυτές τις συνθήκες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις σταθερές επιδόσεις τους καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θέλω να συγχαρώ τον Andrea Dovizioso για την νίκη του, είναι απίστευτο το ότι έχουμε εννέα νικητές σε αυτή τη σεζόν γεγονός που μας κάνει χαρούμενους που έχουμε συμβάλει σε αυτό. Τώρα κατευθυνόμαστε στη Valencia και στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος αλλά συνάμα είναι η αρχή μίας νέας σεζόν γιατί έπειτα ακολουθεί μία σημαντική εβδομάδα δοκιμών, συνεπώς θα ετοιμάσουμε κάποια νέα ελαστικά για να τα δοκιμάσουν οι αναβάτες.»

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO