spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ21η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

21η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

XEIMERINH041216_020Η «Χειμερινή Πανελλήνια» όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε, ήταν πάντα μία εκδήλωση που αφορούσε τον σκληρό πυρήνα του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού. Μία συνάντηση που εξελίχθηκε σε σχεδόν οικογενειακή υπόθεση, αφού αποτελεί την τελευταία αφορμή της χρονιάς για να κάνουν μία εκδρομή και συναντηθούν τα μέλη της ΜΟΤΟΕ και των λεσχών της.

Όχι ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος ο κάθε φίλος της μοτοσυκλέτας που θέλει να συμμετέχει, αλλά η πλειοψηφία αυτών που την στηρίζουν γνωρίζονται πολλά πολλά χρόνια και συναντιούνται πολλές φορές κάθε χρονιά με διάφορες αφορμές.

XEIMERINH041216_033Τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας που η μοτοσυκλέτα και ο μοτοτουρισμός ήταν επίσης πολύ ανεβασμένα, η Χειμερινή είχε φθάσει να ξεπερνά και τις 400 συμμετοχές, αν και ο μέσος όρος ήταν περίπου στις 250. Τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές θεωρούνται ικανοποιητικές ξεπερνώντας τις 100, όπως έγινε και αυτή τη χρονιά που είδαμε ξανά μαζεμένη την γνωστή παρέα με αρκετά νέα μέλη.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι την διοργάνωση πήρε στις πλάτες της για μία ακόμη φορά η δραστήρια λέσχη των Καβείρων από την Δράμα, που απλά απέδειξε και πάλι ότι αγαπάει ιδιαίτερα τις συναντήσεις αυτού του είδους.

XEIMERINH041216_063Η περιοχή που μας φιλοξένησε είχε πολλά σημαντικά πράγματα να δει, όποιος δεν την είχε ήδη εξερευνήσει. Οι εντουροβόλτες τράβηξαν τους «χωματερούς » της παρέας ενώ τα εκδρομικά είχαν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Την μία ημέρα στην αρκετά γνωστή Λίμνη της Κερκίνης και το Σάββατο στο Οχυρό του Ρούπελ. Εκεί όσοι βρεθήκαμε για πρώτη φορά ακούσαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε για την ιστορία του χώρου αλλά και για τον τρόπο δημιουργίας του μεγάλου αυτού έργου.

Δεν θέλω να κάνω από εδώ μάθημα ιστορίας, αλλά να σας παρακινήσω να επισκεφτείτε τον χώρο ή έστω να διαβάσετε για αυτόν. Η απρόσμενα δυσάρεστη πληροφορία που πήραμε, ήταν πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν παρέχει κανένα κονδύλι για την συντήρηση του σημαντικού ιστορικού μνημείου. XEIMERINH041216_071Όλα γίνονται με τα λιγοστά έσοδα από το κυλικείο που λειτουργεί εκεί και με το φιλότιμο όσων υπηρετούν εκεί την θητεία τους. Απίστευτο και όμως ελληνικό!

Τα απογεύματα στον χώρο του ξενοδοχείου Πηγή που μας φιλοξενούσε, έγινε παρουσίαση ταξιδιωτικού μοτοσυκλέτας από τον Νίκο Κάβουρα, μία αναδρομή στην ελληνική ιστορία της μοτοσυκλέτας από τον Λευτέρη Αγαθαγγελίδη και μία αναδρομή στην ιστορία της Χειμερινής Πανελλήνιας από τον Άγγελο Σινάνη.

Οι σημαντικότερες στιγμές στις χειμερινές αυτές συναντήσεις, είναι συνήθως τα βράδια της Παρασκευής και κυρίως του Σαββάτου, όπου μαζεύονται όλοι μαζί για φαγητό, απονομές και XEIMERINH041216_205κυρίως διασκέδαση.

Άνθρωποι που αγαπούν την μοτοσυκλέτα και έχουν περάσει μεγάλο μέρος της ζωής τους επάνω σε μία σέλα, έρχονται από κάθε άκρη της Ελλάδας για να συναντηθούν με τους φίλους και συνταξιδιώτες τους και να περάσουν καλά. Δεν τους ενδιαφέρουν οι κάθε είδους διαφορές που θα μπορούσαν να έχουν . Ταξικές, πολιτικές, μορφωτικού επιπέδου, θρησκευτικές ή ότι άλλο βάλει το μυαλό σας.

Μας ενώνει η μοτοσυκλέτα και τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει μαζί ή χώρια.

Ραντεβού στην επόμενη συνάντηση μοτοσυκλέτας……

Δείτε όλες τις φωτογραφίες τις

21η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

XEIMERINH041216_021

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO