spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια

Οικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια

Οικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια

Στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία  με την ECOCITY και την επιμέλεια της  Επιστημονικής της  Επιτροπής  οργανώνουν  στο νησί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Οικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια». Συμπράττουν η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η ΚΕΔΕ και ο ΕΟΤ. Σκοπός του Οικολογικού Τριήμερου είναι η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση επί των κρίσιμων, επίκαιρων και σημαντικών ζητημάτων – περιβαλλοντικών και οικονομικών- που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών, την τουριστική ταυτότητα του νησιού και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες συνεδρίες δημόσιας διαβούλευσης ενεργοποιώντας στο μέγιστο την κοινωνία των πολιτών καθώς και εργαστήρια και βιωματικές πρακτικές δράσεις με την συμμετοχή των νέων.

Με διαφορετική θεματική την κάθε ημέρα, στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου,  στο πλαίσιο του «Οικολογικού Τριήμερου στην Αστυπάλαια»,  επιστήμονες  και  εξειδικευμένοι ειδικοί εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν ερωτήματα για τα παρακάτω ζητήματα:

  • Αιολική Ενέργεια & ΑΠΕ – τα υπέρ και τα κατά των Ανεμογεννητριών, εναλλακτικές προτάσεις. Το σχέδιο εγκατάστασης στο Ν. Αιγαίο και η ενεργειακή αυτονόμηση της νησιωτικής χώρας.
  • Κυκλική Οικονομία – Ανακύκλωση και Αξιοποίηση Απορριμμάτων – Δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομίας του νησιού. Επιπτώσεις στον Τουρισμό – παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων και του αντίστοιχου εγχειριδίου εφαρμογής της Κ.Ο του ECOCITY– ο πρωταγωνιστικός ρόλος της αυτοδιοίκησης.
  • Βιώσιμη Κινητικότητα – Οικολογική Μετακίνηση – Ηλεκτροκίνηση. Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και των νέων στη βιώσιμη μετακίνηση. Η Οικολογική Μετακίνηση ως εργαλείο ανάπτυξης και τουριστικής αξιοποίησης.

Παράλληλα,  θα διεξαχθεί παραγωγικός και συντεταγμένος διάλογος ενώ θα πραγματοποιούνται  ενέργειες θεωρητικής  και βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης νέων, εκπαιδευτικών και στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Αιολική Ενέργεια- Κυκλική Οικονομία – Οικολογική Μετακίνηση, Ο δρόμος για την Πράσινη Ταυτότητα της Αστυπάλαιας.

Περισσότερες  πληροφορίες στο  210- 6196757 ή τηλ. 6971742610 info@ecocity.gr

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO