spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ37η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

37η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Δύο τροχοί σε δύο παράλληλους κόσμους. Ποιος από τους δύο είναι η πραγματική «Πανελλήνια»?
Ήταν μία «Πανελλήνια» με πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες.
Όλα ξεκίνησαν με τους νέους κανονισμούς που απαγόρευαν την είσοδο σε αυτοκίνητα και την χρήση φωτιάς (ψησταριές) μέσα στον χώρο της εκδήλωσης. Αυτά από μόνα τους κράτησαν αρκετά άτομα έξω από την είσοδο. Το μεγάλο χτύπημα ήρθε όμως από τις καιρικές συνθήκες. Ειδικά οι έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής που μετέτρεψαν το μέρος σε λασπότοπο περιόρισαν αρκετά τις συμμετοχές, ενώ τα δελτία καιρού που προέβλεπαν βροχοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οδήγησαν σε ακύρωση (αναβολή σε άλλη ημερομηνία) των κεντρικών συναυλιών.
Σίγουρα δεν ήταν μια επιτυχημένη οικονομικά Πανελλήνια, αλλά μερικά πράγματα είναι και θέμα επιλογών….
Όσοι τόλμησαν να αντιμετωπίσουν την λάσπη της Παρασκευής και έμειναν στο μέσα στον χώρο, τελικά πέρασαν καλά γιατί από το βράδυ της Παρασκευής οι βροχές απομακρύνθηκαν και η υγρασία άρχισε να υποχωρεί. Μέσα στον χώρο έμεναν λιγότερα από 500 άτομα οπότε είχαν άνεση χώρου, δεν υπήρχε καθόλου αναμονή στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (μπάνια , wc ) και επικρατούσε μία ασυνήθιστη ηρεμία.

37 Pamellinia 2018 011 37 Pamellinia 2018 012

Έξω από την πύλη ήταν ένας άλλος κόσμος. Η Ινδιανούπολις! Πως λέμε Ινδιανάπολις? Καμία σχέση! Δεκάδες θερμοκέφαλοι αναβάτες με βγαλμένα τα τελικά των εξατμίσεων, έκαναν επίδειξη ικανοτήτων, ακροβατικά, κόντρες, ή απλά φασαρία. Γύρω τους εκατοντάδες άτομα που διψούσαν για θέαμα και φασαρία. Το Κολοσσαίο της μοτοσυκλέτας. Οι πιθανότητες για δυστυχήματα πολλές. Όσοι έκαναν επίδειξη ήταν χωρίς κράνη και άλλα προστατευτικά. Πολλοί από αυτούς με σαγιονάρες. Τι να πεις? Ένας άλλος κόσμος. Και όμως για πολλούς, αυτή είναι η «Πανελλήνια». Κάπου έχουμε χαθεί σε δύο παράλληλους κόσμους.

Οι μισοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις Πανελλήνιες πριν από μερικές δεκαετίες προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι όλοι οι μοτοσυκλετιστές αλήτες μηχανόβιοι και οι άλλοι που εμφανίστηκαν από μία εποχή και μετά δείχνοντας στον έξω κόσμο την αντίθετη εικόνα. Συνήθως όμως αυτός που κάνει περισσότερη φασαρία, είναι αυτός που φαίνεται περισσότερο στο ευρύ κοινό. Αυτούς θα θυμάται η περιοχή της Δράμας. Οι περισσότεροι δεν έμαθαν καθόλου ότι υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η έκθεση ζωγραφικής και η συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων μέσα στο εντυπωσιακό σπήλαιο του Αγγίτη! O καθένας έζησε την δική του «Πανελλήνια». Δύο παράλληλοι κόσμοι!

37 Pamellinia 2018 013 37 Pamellinia 2018 014

Αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στην «Πανελλήνια» πληρώνοντας είσοδο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραστηριότητες με ενδιαφέρον. Οι οργανωμένες εκδρομές στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής και η ξεχωριστή εκδρομή για την παρακολούθηση του αγώνα ταχύτητας στην πίστα των Σερρών, προσέλκυσαν όσους διψούσαν για εικόνες και χιλιόμετρα. Η παρουσίαση του Ν. Κάβουρα ενός οδοιπορικού στις ΗΠΑ, έδωσε σε πολλούς τροφή για όνειρα. Τα μουσικά σχήματα που έπαιξαν τελικά τα βράδια, έδωσαν αφορμή για γλέντι με πολλές όψεις. Rock, Blues, λαϊκό, παραδοσιακό. Αυτά μέσα. Οι έξω στον δικό τους κόσμο, με τους δικούς τους φίλους.

Δεν θέλω ούτε να σχολιάσω πολλά, ούτε να κρίνω πολλούς. Εγώ έχω να πω ότι η φετινή «Πανελλήνια» ήταν μία φιλόδοξη προσπάθεια με τόλμη και άποψη που ανέλαβε ο Θόδωρος Δημητριάδης με τους Κάβειρους (για λογαριασμό της ΑΜΟΤΟΕ) και δεν πήγε όπως θα της άξιζε. Ο μεγάλος εχθρός ήταν ο καιρός. Κανείς όμως από την οργανωτική ομάδα δεν έκανε πίσω. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε για όλους όσους την αγκάλιασαν και δεν το έβαλαν στα πόδια. Για όλους όσους είναι κάθε χρόνο στην «Πανελλήνια» και την στηρίζουν όπου και αν γίνεται και κάτω από όλες τις συνθήκες. Αυτοί πλήρωσαν συμμετοχή, έμειναν μέσα, πέρασαν καλά, εξερεύνησαν την περιοχή δίνοντας ζωή (και χρήματα) και θα είναι και στην 38η!

Οι μεγάλες συναυλίες δεν έγιναν γιατί το οικονομικό ρίσκο σε περίπτωση βροχής ήταν μεγάλο.

Ο Παπακωνσταντίνου, η Βιτάλη, ο Ζιώγαλας και τα Μωρά στη Φωτιά θα παίξουν κανονικά στον ίδιο χώρο Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου και όσοι πλήρωσαν συμμετοχή στην 37η «Πανελλήνια» έχουν το δικαίωμα δωρεάν διαμονής στον ίδιο χώρο και φυσικά το δικαίωμα να παρακολουθήσουν και τις συναυλίες που αναβλήθηκαν.

37 Pamellinia 2018 094 37 Pamellinia 2018 094 

Africa Twin Adventure 2018

Αυτό ήταν το όχημα που μας ταξίδεψε φέτος στην «Πανελλήνια». Ένα μαγικό χαλί για ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων. Με υπεράνετη σέλα και αναρτήσεις που καταπίνουν τα πάντα, σε κάνει να νοιώθεις στο ταξίδι βασιλιάς! Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι απίστευτα βολικό και η επιλογή manual χρησιμοποιήθηκε μόνο σε πολύ κλειστό ανηφορικό κομμάτι με κίνηση. Η προστασία που προσφέρει τη τεράστια ζελατίνα του φαίρινγκ φάνηκε πολύ χρήσιμη όταν έπιασε βροχή κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ενώ οι δυνατότητες φόρτωσης είναι πολύ μεγάλες. Είναι όμως μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για ψηλούς αναβάτες. Αν έχετε ύψος κάτω από 1.80 και θέλετε μία μοτοσυκλέτα και για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, καλύτερα να αγοράσετε την απλή εκδοχή του Africa που είναι πολύ πιο ευέλικτη και προσιτή. Το Africa Twin Adventure 2018 δεν βρήκα τον χρόνο να το οδηγήσω σε απαιτητικές συνθήκες εκτός δρόμου, αλλά αν ήμουν ιδιοκτήτης του θα με άγχωνε η πιθανότητα μιας πτώσης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μια μοτοσυκλέτα για χιλιομετροφάγους που δεν θέλουν να τους ενοχλεί κανενός είδους οδόστρωμα. Το μεγάλο ρεζερβουάρ (24l) φυσικά περιορίζει τις στάσεις και μεγαλώνει την ακτίνα βολής του πολυτελούς τουριστικού όπλου. Ήταν πολύ μικρό το ταξίδι που έκανα για μια τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα!

Εδώ θα δείτε όλες τις φωτογραφίες της 37ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO