spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔελτίο Τύπου ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.

Δελτίο Τύπου ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.

Δελτίο Τύπου ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.

Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά σταθμός για τον ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. Και αυτό γιατί φέτος κλείνει 40 χρόνια ύπαρξης.

40 χρόνια εξερεύνησης, δημιουργίας, πρωτοπορίας και ανιδιοτελούς προσφοράς στον Ελληνικό μοτοσυκλετισμό.

Πριν από 40 χρόνια, κάποιοι άνθρωποι είχαν την έμπνευση να συνδέσουν δυο αγάπες τους, την μοτοσυκλέτα και την φωτογραφία. Με έναν κοινό παρανομαστή. Την εξερεύνηση.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η λέσχη μας (από τις πρώτες της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα) με το όνομα Σύνδεσμος Μοτοσυκλετιστικής και Φωτογραφικής Εξερεύνησης.

Οι δράσεις του ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές (θα τις δείτε αναλυτικά παρακάτω). Οι περισσότερες πρωτοπόρες για τα Ελληνικά δεδομένα, με γνώμονα πάντα την ανιδιοτελή προσφορά στον μοτοσυκλετισμό της χώρας.
Έχοντας αυτές τις στιβαρές βάσεις και χωρίς να υποχωρούμε ούτε στο ελάχιστο στις αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές της λέσχης μας και  μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά έως τα σημερινά μέλη, συνεχίζουμε δυνατά και προσθέτουμε το λιθαράκι μας  για να συνεχίσει να υπάρχει ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. για πολλές δεκαετίες ακόμα!

Ποιός είναι ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.(Σύνδεσμος Μοτοσυκλετιστικής και Φωτογραφικής Εξερεύνησης) λοιπόν και τι κάνει εδώ και 40 χρόνια!!

Ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, ιδρύθηκε το 1982 από λάτρεις της μοτοσυκλέτας, της εξερεύνησης και της φωτογραφίας. Τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε πόλο έλξης για μοτοσυκλετιστές κάθε ηλικίας.

IMG-7154a6955bf0f6cd9ad71dda7772767f-V (1)

Ο σύνδεσμος μας πραγματοποίησε δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους και όχι μόνο στα μέλη του.

  • Από το 1985 αρχίσαμε την οργάνωση των trail Ride (παιχνίδια πλοήγησης) που εξελίχθηκαν σε έπαθλο που υιοθετήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων Μοτοσυκλέτας (ΕΘΕΑΜ). Θεσμός που μέχρι σήμερα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μοτοσυκλετιστές.
  • Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 θεσμοθετήσαμε τη διεξαγωγή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα «άνθρωπος και μοτοσυκλέτα» με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εκθέσεις φωτογραφίας των διαγωνισμών ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα.
  • Πρώτοι το 1992 οργανώσαμε αγώνες SCRAMBLE με κανονισμό που προτείναμε στην ΕΘΕΑΜ, και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από άλλους φορείς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
  • Το 1994 για πρώτη φορά τολμήσαμε να οργανώσουμε διεθνή αγώνα ENDURO. Έναν αγώνα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο και οδήγησε στην επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου πανευρωπαϊκού αγώνα ENDURO στην Ελλάδα το 1998 με την συνεργασία του φίλου συλλόγου μοτοσυκλετιστών της Σπάρτης.
  • Από το 2002 οι αγώνες GATOULIS ENDURO TROPHY αποτέλεσαν μια νέα πρόταση και έδωσαν την δυνατότητα σε νέους από όλη τη χώρα να μπουν στο πνεύμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, 7 αγώνες, εκατοντάδες συμμετέχοντες, με κάποιους από αυτούς μετέπειτα πρωταθλητές.
  • Το 2011 διοργανώσαμε με επιτυχία, διήμερη πολιτιστική εκδήλωση σε κατασκηνωτικό χώρο με θέματα μοτοσυκλέτα, πολιτισμός και οδική ασφάλεια με την συμμετοχή των: Ι.Ο.ΑΣ. (Ινστιτούτο Οδικής ΑΣφάλειας Πάνος Μυλωνάς), Ε.Ο.Δ. Αττικής (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) και Θανάση Χούντρα (Riding school) στην διεξαγωγή των σεμιναρίων.
  • Από το 2013 έως και σήμερα οργανώνουμε «ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ με ROADBOOK». Διεξάγεται σε πολύ όμορφες διαδρομές της Αττικής, με πολλές συμμετοχές διαφόρων κατηγοριών μοτοσυκλέτας. Οι λύσεις πρωτότυπων γρίφων οδηγούν στον θησαυρό. Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Το σημαντικότερο όμως πρόσωπο του ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε είναι το εκδρομικό-εξερευνητικό. Οι αποδράσεις μας έχουν στόχο την ανακάλυψη πανέμορφων αλλά ξεχασμένων περιοχών της πατρίδας μας και την φωτογραφική και περιηγητική τους εξερεύνηση, πολλές φορές μέσα από δύσβατες διαδρομές.

Προβολές φωτογραφιών και video στον χώρο μας και σε άλλες δημόσιες αίθουσες σε συνεργασία με συλλόγους μοτοσυκλέτας, φωτογραφίας αλλά και κινηματογραφόφιλων περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες του συνδέσμου μας.

Στο χώρο του συνδέσμου μας συχνά πραγματοποιούνται σεμινάρια με θέματα όπως: η σωστή συντήρηση της μοτοσυκλέτας, χειμερινή διαβίωση, φωτογραφία και βέβαια οδική ασφάλεια.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO