spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΥΤΗ είναι η Ομοσπονδία που θέλουμε!

ΑΥΤΗ είναι η Ομοσπονδία που θέλουμε!

ΑΜΟΤΟΕ Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

Αγαπητά μέλη της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, αγωνιζόμενοι, και φίλοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ, έπειτα από 19 σχεδόν έτη λειτουργίας της, από τα οποία τα τελευταία 10 είναι και επίσημα η ομοσπονδία που εκπροσωπεί το άθλημα της μοτοσυκλέτας λόγω της Αθλητικής Αναγνώρισης που έλαβε το 2011 από την Πολιτεία. Μια κατάσταση που πιστεύω ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αθλητών αλλά και των μελών της, αλλά που δυστυχώς συντηρείται.

Δεν γίνονται βήματα προόδου και ανάπτυξης και πολλά έχουν κολλήσει στο παρελθόν. Η ανανέωση είναι το ζητούμενο και πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

 

Θέλουμε μια Ομοσπονδία:

 

  • Με προσήλωση στους σκοπούς του καταστατικού της και του Αθλητικού Νόμου.
  • Με διαφάνεια στον απολογισμό και στα έξοδα, κάθε 3μηνο, στηρίζοντας ισότιμα ΟΛΑ τα Σωματεία που οργανώνουν αγώνες, κι όχι μόνο ορισμένα. Με τακτικό οικονομικό απολογισμό και αναλυτικές καταστάσεις κινήσεως του λογαριασμού σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Τα χρήματα να διακινούνται με αποφάσεις του Δ.Σ. Που να καταβάλει στις οφειλές προς τα σωματεία που οργάνωσαν αγώνες Πρωταθλήματος Enduro το 2017, και προέρχονται από χορηγίες, και να μην μετακυλά χρέη δικής της υπαιτιότητας σε αυτά.
  • Αποτελεσματική / γρήγορη / αποφασιστική με πλάνο, όραμα, έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό. Με μια διοίκηση που να μην κυνηγά να λύσει τα προβλήματα υπερβολικά καθυστερημένα, αλλά να τα έχει προβλέψει – τουλάχιστον κάποια από αυτά – για να μην δημιουργηθούν. Χωρίς καθυστερημένα προγράμματα, καθυστερημένες προκηρύξεις – αδειοδοτήσεις, καθυστερημένες αποφάσεις, καθυστερημένες συμφωνίες με promoters, μεταγραφές…
  • Με Εξωστρέφεια και ανάπτυξη συστήματος επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Επιτροπές Αθλημάτων και τις λοιπές επιτροπές (Πειθαρχική / Εκπαίδευσης / Εξελεγκτική). Με θεσμική επικοινωνία με τους αθλητές, οι οποίοι πρέπει να απευθύνονται στο σωματείο τους, το οποίο και (θα) είναι υποχρεωμένο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους και να απαντήσει στα ερωτήματα / ζητήματά τους με την βοήθεια της ομοσπονδίας. Μια διοίκηση χωρίς μυστικά που θα ενημερώνει όλο το Σώμα για τα πάντα και θα απαντά στα ερωτήματά των μελών του, θα εμφανίζει άμεσα τα Πρακτικά των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και τους αναλυτικούς όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ατυχήματος και αστικής ευθύνης, χωρίς αυτά να είναι επτασφράγιστα μυστικά ακόμη και για τα μέλη του Δ.Σ.
  • Με οργανωμένα ΑΝΟΙΧΤΑ γραφεία στον χώρο που ήδη έχουμε στο ΟΑΚΑ, με μόνιμο υπάλληλο, με τηλέφωνο που θα απαντά με ωράριο, fax, email κτλ. Μια σύγχρονη τεχνοκρατική διοίκηση, με υπηρεσιακή γραμματεία που θα είναι υπεύθυνη για την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των αθλητών, των αθλητικών σωματείων, με την διοίκηση και τους υπευθύνους των αγωνισμάτων.
  • Μια διοίκηση με οργανόγραμμα, κάτι που επιβάλλεται μετά από 19 χρόνια λειτουργίας, χωρίς συγκεντρωτισμό σε πρόσωπα που δρουν κατά το δοκούν – με την ανοχή των υπόλοιπων μελών
  • Μια διοίκηση ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ που θα αντιμετωπίζει ισότιμα Σωματεία, αθλητές και καταστάσεις, χωρίς επιλεκτική επικοινωνία της αλληλογραφίας, ή επιλεκτική διευθέτηση θεμάτων. Που θα διευκολύνει κι δεν θα δυσκολεύει την γραφειοκρατία τόσο σωματείων όσο και αθλητών. Και που δεν θα καθαιρεί -για παράδειγμα- την πειθαρχική επιτροπή ενώ εκδίκαζε ήδη την υπόθεση αθλητών!
  • Με δημιουργία Ακαδημίας Εκπαίδευσης παιδιών / Γυναικών και νέων αθλητών που αναζητούν τα πρώτα τους βήματα στην αθλητική μοτοσυκλέτα, από εξειδικευμένους για το σκοπό αυτό προπονητές. Προκήρυξη ξεχωριστών πρωταθλημάτων για τους μικρούς αθλητές, που αποτελούν τα κύτταρα και το μέλλον του μοτοσυκλετιστικού αθλητισμού, καθώς και συστηματική Σχολή Εκπαίδευσης Προπονητών, Στελεχών, Κριτών, Τεχνικών Εφόρων, Ιατρών κτλ. με το ελάχιστο συμβολικό κόστος για τους ενδιαφερόμενους.
  • Με οργανωμένο Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, με σεβασμό στον Ειδικό Τύπο μοτοσυκλέτας, με συνεχή αποστολή Δελτίων Τύπου πριν και μετά τους αγώνες, λειτουργική Σελίδα στο facebook, και 15μερη σταθερή ενημέρωση στα μέσα και στους αθλητές για την αγωνιστική κίνηση που έγινε, αυτή που έρχεται, καθώς και νέα που αφορούν την ομοσπονδία και τους αθλητές.
  • Με οργανωμένη ΝΕΑ ιστοσελίδα, με ανανέωση και συστηματοποίηση του ανεβάσματος ΟΛΩΝ των πληροφοριών που αφορούν την διοίκηση και τους αγώνες, αποφάσεις, βαθμολογίες, αρχείο κτλ. Και που βασικά θα παρέχει ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που χρειάζεται ένα σωματείο για να λειτουργήσει σωστά και να οργανώσει τους αγώνες του.
  • Που θα τολμήσει αλλαγή του καταστατικού της, με τις σύγχρονες επιταγές του Αθλητικού Νόμου.

 

Επίσης προτείνουμε:

  • Την ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία με την πολιτεία, τις αρχές, την κεντρική Διοίκηση (Γ.Γ.Α και αρμόδια υπουργεία) αλλά και με τους τοπικούς φορείς ανά την Ελλάδα, για ρύθμιση θεμάτων αδειοδότησης των αγώνων, στήριξης σε διοργανώσεις, κ.τ.λ.
  • Προσπάθεια συνεργασίας με ανάδοχους οργανωτές – promoters, όπως γίνεται διεθνώς, που θα συνεργάζονται με τα αθλητικά σωματεία για την άρτια και ομοιογενή οργάνωση των θεσμών των αγώνων.
  • ΑΜΕΣΗ ανανέωση των κανονισμών των αγώνων, σε κάθε άθλημα καθώς και λειτουργία του κανονισμού οργάνωσης αγώνων σε συνεργασία με τον Παρατηρητή.
  • Δημιουργία / απόκτηση Υλικοτεχνικής Υποδομής για την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων που τελούν αγώνες. Αγορά πάγιου εξοπλισμού όπως συστήματα χρονομέτρησης, υλικά κριτών, και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά και οχήματα κτλ.
  • Βαθμολόγηση του κάθε αγώνα από τον παρατηρητή, σε συνεργασία με τους οργανωτές.
  • Τελετή Απονομής ενιαία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε χώρο ανάλογου κύρους, και αντίστοιχα Τελετές Απονομής των περιφερειακών θεσμών ανά την Ελλάδα.
  • Επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων ασφαλιστικής κάλυψης των αγώνων, με σκοπό την καλύτερη διασφάλιση των αθλητών και των σωματείων.
  • Έγκαιρη κατάρτιση προγράμματος αγώνων για την επόμενη χρονιά, για καλύτερο προγραμματισμό ομάδων, αγωνιζομένων, οργανωτών, υποστηρικτών.

Δεν ονειροβατούμε και είμαστε ρεαλιστές μπροστά στην σημερινή πραγματικότητα που ζούμε, μια πραγματικότητα που έχει πληγώσει αφάνταστα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τόσο από πλευράς οργανώσεων αγώνων, όσο και από πλευράς δυνατότητας ύπαρξης θεατών. Τα πράγματα γίνονται ακόμη και πιο δύσκολα για τα Σωματεία που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στα έξοδα μιας διοργάνωσης χωρίς θεατές, και το ίδιο δύσκολη θα είναι και η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου έως την προοδευτική επάνοδο στην “κανονικότητα”.

Οι ανωτέρω προτάσεις ευελπιστούμε να αποτελέσουν έναυσμα για επανεκκίνηση σε σωστή βάση των Ελληνικών αγώνων και να δημιουργήσουν κλίμα, στα μεν Αθλητικά σωματεία στήριξης από την Ομοσπονδία και το αντίστροφο, στους δε αθλητές σιγουριά αλλά και καλή ψυχολογία σωστής προετοιμασίας για καλούς και σωστά οργανωμένους αγώνες. Οι σωστές προδιαγραφές των αγώνων θα ανεβάσουν την ποιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις: αγωνιστικά, γεμάτες κατηγορίες, θέαμα και -ευελπιστούμε σύντομα- θεατές, ώστε να υπάρξει μέλλον και να δημιουργηθεί ανάπτυξη.

Η επόμενη μέρα της ομοσπονδίας πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ για να πράξουμε αυτό που είναι απαραίτητο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, με την χρησιμοποίηση πολλών ειδικοτήτων από αθλητές και λάτρεις του χώρου, οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες επιθυμούν. Όποιο μέλος / σωματείο / αθλητής μπορεί να βοηθήσει από το δικό του μετερίζι, θα είναι σημαντικό!

Ως εκπρόσωπος του Ε.Δ.Ο. προτίθεμαι να συμμετέχω στις εκλογές για την θέση του Προέδρου, σε συνεργασία με μία ομάδα ανθρώπων από Σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ έχουμε κοινές ιδέες, κοινό όραμα και προοπτικές, και προπάντων όρεξη για δουλειά προς αυτή την νέα κατεύθυνση.

Οι περισσότεροι με γνωρίζετε και σαν αθλητή και σαν ένα άνθρωπο που έχει συνδέσει ολόκληρη τη ζωή του με τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λοιπά μέλη της ομάδας, καθώς ο καθένας έχει γράψει την δική του ιστορία στο χώρο της μοτοσυκλέτας, μικρή ή μεγάλη. Γι’ αυτό σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε ώστε να βγάλουμε την ΑΜΟΤΟΕ από την εμβρυακή κατάσταση όπου είναι κολλημένη για 19 χρόνια και να κάνουμε επιτέλους κάποια βήματα προς τον εκσυγχρονισμό.

Σέβομαι απόλυτα το ρόλο που διαδραμάτισαν οι προηγούμενες ηγεσίες, αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι δεν αρκεί για την εποχή που ζούμε και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και έχουμε μείνει πίσω τραγικά σε πολλά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε αυτή η ομάδα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, και να υποστηριχθεί η προσπάθεια από όλα τα σωματεία!

Καλούμε όλους τους εκπροσώπους των Σωματείων να κάνουν την επιλογή τους βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το καλό του Αθλήματος, της ΑΜΟΤΟΕ και των Αθλητών – μελών τους. Σας καλούμε να επιλέξτε για το Δ.Σ. αυτούς που πραγματικά πιστεύετε ότι μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, να αφουγκραστείτε τον σφυγμό των μελών σας, των Αθλητών, αφού από αυτούς ξεκινάνε και σε αυτούς καταλήγουν όλα. Εμείς δεν είμαστε παρά αυτοί που θα κληθούμε να υπηρετήσουμε τους Αθλητές, τα σωματεία και την αγωνιστική μοτοσυκλέτα ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο μέλλον.

Ας έχουμε επιτέλους την ΑΜΟΤΟΕ και την διοίκηση που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

doc-

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO