spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ2021 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

2021 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

Αναζωογονώντας της κατηγορία των Adventure μοτοσυκλετών με την παρουσίαση των μοντέλων της Αυστριακής εταιρίας πάνω από τα 1000cc τα τελευταία οχτώ χρόνια, η KTM εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις πληροφορίες που συνέλλεξε προκειμένου να παρουσιάσει την επόμενη γενιά μοντέλων που έχουν τον αναβάτη στο κέντρο του σχεδιασμού τους και χρήση κορυφαία τεχνολογίας. Το αποτέλεσμα είναι η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE S του 2021.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio_front right

Παρουσιάζοντας την τρίτη γενιά των KTM ADVENTURE πάνω από τα 1000cc, η KTM 1290 SUPER ADVENTURE S αποτελεί την πιο sport και την πιο τεχνολογικά προηγμένη Adventure μοτοσυκλέτα που βγήκε ποτέ από την γραμμή παραγωγής του Mattighofen, Austria. Σφυρηλατημένο να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πολυπρόσωπης sports-tourer με έμφαση στην εργονομία και άνεση σε κάθε τερέν. Με λίγα λόγια είναι η απόλυτη Adventure μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων.

Επανασχεδιασμένη εργονομία
Με την έμφαση στην ευελιξία η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE S παρουσιάζει μια αναβάθμιση του πλαισίου που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κατανομή των μαζών και την ευελιξία κατά την οδήγηση. Η αίσθηση που λαμβάνει ο αναβάτης μέσα στις στροφές είναι ακόμα πιο λεπτομερείς και επιτυγχάνεται με την μετατόπιση του λαιμού της τιμονόπλακας προς τα πίσω κατά 15 mm και αλλάζοντας τις θέσεις της εμπρός έδρασης του κινητήρα. Επιπλέον το μεγαλύτερο μήκος του ψαλιδιού συνεισφέρει στην μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την επιτάχυνση. Το υποπλαίσιο βοηθά στο μειωμένο ύψος της σέλας του αναβάτη δίχως να θυσιάζει την αξιοπιστία και την πρακτικότητα.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio_front left

Το αναβάτη τον περιβάλει ένα ρεζερβουάρ 23-liter, η keyless τάπα του ρεζερβουάρ αλλά και τα εντελώς επανασχεδιασμένα πλαστικά που ενισχύουν το αίσθημα ευελιξίας που δίνει η μοτοσυκλέτα. Κάθε εκατοστό των πλαστικών έχει σχεδιαστεί ώστε να μην εμποδίζει την οδηγική απόλαυση. Η νέες σέλες δυο επιπέδων προσδίδουν αυξημένη άνεση για τις μεγαλύτερες αποστάσεις και είναι ρυθμιζόμενες κατά 20 mm. Ρυθμιζόμενα είναι επίσης τα χειριστήρια η εντελώς νέα TFT οθόνη αλλά και η ζελατίνα η οποία έχει εξελιχθεί με χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και ρυθμίζει κατά 55 mm. Συνολικά το νέο KTM 1290 SUPER ADVENTURE S ξεχωρίζει για τις χαμηλά συγκεντρωμένες του μάζες και την ραφιναρισμένη ισορροπία του συνολικού βάρους. Σε παραλαλάει να το οδηγήσεις ακραία ή αν θες να ευχαριστηθείς την ταχύτητα ταξιδιού σε μεγάλες αποστάσεις.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Static

Τεχνολογία που ενισχύει την απόδοση
Η οδήγηση ελέγχεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών βοηθημάτων με χαμηλότερη παρεμβατικότητα του traction control στα προγράμματα RAIN, STREET, SPORT, OFFROAD αλλά και το νέο προαιρετικό πρόγραμμα RALLY. Για να φτάσεις ακόμα και στον πιο απόμακρο προορισμό με την λιγότερη έγνοια τη νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE S διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα Adaptive Cruise Control ως βασικό εξοπλισμό για το 2021. Εξελιγμένο σε συνδυασμό με την Bosch, το σύστημα χρησιμοποιεί ένα ραντάρ στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας προκειμένου να ρυθμίσει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ανάλογα με τις πέντε επιλογές που έχει στην διάθεση του ο αναβάτης από τα επανασχεδιασμένα χειριστήρια.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Action-3

Η οδηγική εμπειρία γίνεται ακόμα πιο μοναδική με την εντελώς νέα TFT οθόνη των 7” η οποία διαθέτει μια νέα μονάδα Connectivity Unit για ευκολότερη σύνδεση με τα κινητά smartphone. Η μεγαλύτερη οθόνη διαθέτει ένα ταχύτερο και πιο πρακτικό μενού και νέα πιο εντυπωσιακά γραφικά που δείχνουν επι μέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας. Το νέο όργανο κάθεται πάνω σε μια επανασχεδιασμένη θήκη με ενσωματωμένη USB θύρα. Για να επικοινωνεί με την νέα οθόνη η KTM 1290 SUPER ADVENTURE S έρχεται με επανασχεδιασμένους διακόπτες και στα δυο άκρα του τιμονιού που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης στον αναβάτη. Νέες συντομεύσεις και πλήκτρα με επιλογές αγαπημένων επιλογών επιτρέπουν αστραπιαίες αλλαγές εν κινήσει και ενώ ο αναβάτης δεν χάνει ποτέ την επαφή με τον δρόμο.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio_right-1

Κορυφαία περιφερειακά
Η καρδία της νέας KTM 1290 SUPER ADVENTURE S είναι ο επανασχεδιασμένος και Euro5 δικύλινδρος κινητήρας διάταξης V με απόδοση 160 hp και 138 Nm έχει μειωμένο βάρος κατά -1.6 kg χάρη στο νέο κύκλωμα λαδιού και τα επανασχεδιασμένα κάρτερ. Ο κινητήρας αναπνέει από ένα νέο αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής και αλλάζει ταχύτητες με έναν επανασχεδιασμένο μηχανισμό γραναζιών της PANKL που προσφέρει σημαντικά καλύτερη λειτουργία του προαιρετικού Quickshifter+.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio front

Τα νέα πιστόνια αυξάνουν την αξιοπιστία της μονάδας η οποία απέκτησε ακόμα καλύτερη ψύξη χάρη στο νέο κύκλωμα νερού/λαδιού. Δυο νέα ψυγεία σε συνδυασμό με τα επανασχεδιασμένα πλαστικά κατευθύνουν τον ζεστό αέρα μακριά από τα πόδια του αναβάτη. Τα 15,000 km παραμένουν ως διάκενα για το service ενώ η χαμηλή κατανάλωση συνεχίζει να είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία του κορυφαίου κινητήρα.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio_right

Επιπλέον το Motorcycle Traction Control παραμένει ευαίσθητο ως προς την κλίση διαθέτοντας δυο διαφορετικούς ελεγκτές, έναν για πρόσφυση του τροχού και έναν που ελέγχει την στροφή γύρω από τον άξονα της μοτοσυκλέτας, ο καθένας λαμβάνοντας τα δικά του δεδομένα και διαθέτοντας την δικιά του στρατηγική παρέμβασης. Τα συστήματα Cornering ABS και Offroad ABS λαμβάνουν εντολές από την Bosch Motorcycle Stability Control, ενώ το Motor Slip Regulation είναι προαιρετικό.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Action-2

Η KTM 1290 SUPER ADVENTURE S διαβάζει με ευκολία κάθε εμπόδιο του δρόμου χάρη στις τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικές ημι-ενεργητικές αναρτήσεις WP APEX Semi-Active Technology. Οι νέες αναρτήσεις διαθέτουν επαυξημένες συμπιέσεις εξαιτίας των νέων βαλβιδών αλλά και του 6D αισθητήρα κλίσης ο οποίος τροφοδοτεί με δεδομένα την μονάδα τους.

Μέρος των KTM PowerParts που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE S είναι το πακέτο Suspension Pro το οποίο προσφέρει την δυνατότητα προσωπικών ρυθμίσεων αποσβέσεων τόσο στα μπροστινά όσο και στο αμορτισέρ, αυτόματη απόσβεση επαναφοράς και on/off Anti Dive ρύθμιση. Με το προαιρετικό Rally Pack που εμπεριέχει το RALLY mode και την αντίστοιχη ρύθμιση του MTC, όλα τα παραπάνω (Suspension Pro, Rally Pack, Quickshifter+, Motor Slip Regulation, Hill Hold Control και adaptive brake light) περιλαμβάνονται στο Tech Pack.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Action-4

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S – MODEL HIGHLIGHTS
// Νέα εργονομία -> νέο ρεζερβουάρ, χαμηλότερη σέλα και νέα πλαστικά
// Επανασχεδιασμένα πλαστικά -> πιο “κοντό” πλαίσιο, νέο υποπλαίσιο και μακρύτερο ψαλίδι
// Ιδανική κατανομή μαζών -> αυξημένη ευελιξία & άνεση
// Νέα γενιά ηλεκτρονικών -> Πρωτοποριακό ACC & αναβαθμισμένο cornering MTC
// Νέα TFT οθόνη 7” -> ευκολότερη πρόσβαση
// Επανασχεδιασμένοι διακόπτες, βελτιωμένη CCU
// Αναβαθμισμένος κινητήρας 1301cc LC8 -> 160 hp & 138 Nm
// Ημι-ενεργητικές αναρτήσεις νέας γενιάς
// Αναβαθμισμένος προαιρετικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός -> Suspension Pro, Rally Pack & Tech Pack

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Studio_rear right

Joachim Sauer – KTM Product Manager: “Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE S του 2021 είναι μια κορυφαία σπορ μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη να προσφέρει απαράμιλλη οδηγική ευχαρίστηση σε κάθε τερέν. Με αυτό το μοντέλο η KTM παρουσιάζει την Τρίτη γενιά των μεγάλων Travel-Enduro μοτοσυκλετών της για τους αναβάτες που θα κινηθούν τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Συλλέγοντας feedback από κάθε αγορά επικεντρωθήκαμε στην ενίσχυση της οδηγικής αίσθησης και εργονομίας ενώ παρουσιάσαμε καινοτόμες τεχνολογίες όπως το Adaptive Cruise Control, πάντα προσαρμοσμένες στο πνεύμα της KTM. Για να εκτιμήσει κανείς την μαγεία του ACC πρέπει να περιμένεις ότι η ιδανικής διαδρομή που θα σου επιτρέψει να βιώσεις στο μέγιστο την εμπειρία της νέας KTM 1290 SUPER ADVENTURE S μπορεί να βρίσκεται μερικές ώρες μακριά. Με αυτοκινητόδρομους ενδιάμεσα το ACC θα σου επιτρέψει να κάνεις την μετάβαση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Η τελευταία γενιά θα σας μεταφέρει όσο πιο μακριά χρειαστείτε οδηγώντας όσο πιο επιθετικά επιθυμείτε διατηρώντας πάντα το μοναδικό KTM DNA δυνατό με την κορυφαία απόδοση του και τον κορυφαίο εξοπλισμό..”

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S_Static-2

Η νέα γενιά KTM 1290 SUPER ADVENTURE S θα είναι διαθέσιμη στους συνεργάτες KTM  τον Μάρτιο του 2021.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO