spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΗ APRILIA Tuono 660 παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της 

Η APRILIA Tuono 660 παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της 

APRILIA Tuono 660

Ελαφριά και ισχυρή με 2-κύλινδρο κινητήρα 95 CV προηγμένα ηλεκτρονικά και την αρχιτεκτονική πλαισίου που μόνο μια μοτοσυκλέτα με το όνομα TUONO μπορεί να έχει.

Η πολυαναμενόμενη Tuono 660 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα APRILIA.COM και φέρνει την εμβληματική Aprilia Tuono V4 στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού.

Αυθεντική απόγονος της αξεπέραστης Tuono V4 1100, η νέα Tuono 660 συνδυάζει απόλυτα αξιοποιήσιμη ισχύ και χαμηλό βάρος, για εξαιρετική απόδοση που είναι προσιτή σε όλους. Συνδυάζει επίσης, βελτιωμένη αρχιτεκτονική πλαισίου με ένα πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων που προέρχεται απευθείας από την Tuono V4.

05 Aprilia Tuono 660

Η Aprilia Tuono 660 εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία σπορ ευελιξίας, ευκολίας και διασκέδασης που έχει εισάγει η Aprilia για μία νέα γενιά αναβατών.

Η Aprilia υπήρξε το πρώτο εργοστάσιο που κατασκεύασε naked μοντέλο, ξεκινώντας από μία τεχνολογική βάση που είχε αναπτυχθεί για χρήση σε πίστα, παρέχοντας στα μοντέλα Tuono 1000 V-twin και κατόπιν στις ασύγκριτες V4, απαράμιλλη ποιότητα στην οδήγηση και την απόδοση.

Με την ίδια λογική, από τη νέα σπορ Aprilia RS 660 γεννήθηκε η Tuono 660, μία γυμνή έκδοση που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλή τεχνολογία, αλλά και από τον έντονο προσανατολισμό στην καθημερινή χρήση στον δρόμο, κυρίως χάρη στην πιο ψηλή θέση οδήγησης που ενισχύει την εργονομία για αναβάτες κάθε σωματότυπου και εξασφαλίζει φυσική και άνετη οδήγηση.

Η Aprilia Tuono 660 έχει τον ίδιο πρωταρχικό στόχο με την RS 660, την επίτευξη εκπληκτικής αναλογίας βάρους/ισχύος: 183 κιλά βάρους σε κατάσταση λειτουργίας προς 95 CV ισχύος. Είναι ένα ρεκόρ για την κατηγορία, το οποίο εκφράζει την ιδανική φόρμουλα για απόλαυση στον δρόμο, προσιτή σε κάθε αναβάτη. Η Tuono 660 απευθύνεται και σε μικρότερης εμπειρίας μοτοσυκλετιστές, καθώς είναι διαθέσιμη και σε έκδοση 35 kW, αλλά και σε νεαρής ηλικίας αναβάτες που κάνουν τη μετάβασή τους σε μια μοτοσυκλέτα μεγαλύτερου κυβισμού, αναζητώντας μια υψηλών προδιαγραφών sport naked που μπορεί να προσφέρει καθημερινή διασκέδαση, αλλά και μοναδικές εμπειρίες σε κάθε περιστασιακή συμμετοχή σε track day.

01 Aprilia Tuono 660

Η Tuono 660 έχει την επιθετική, σπορ εμφάνιση της οικογένειας Tuono και ξεχωρίζει από τις μικρές διαστάσεις που τονίζουν τον δυναμικό, σπορ χαρακτήρα της, ακόμη κι όταν είναι σταματημένη. Όπως η RS 660, έτσι και η νέα Tuono διαθέτει καινοτόμο διπλό φέρινγκ με αεροδυναμικό προσάρτημα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω ενδελεχούς έρευνας σε αεροδυναμική σήραγγα. Διαθέτει επίσης, τριπλό προβολέα LED με φώτα ημέρας DRL.

Η Tuono 660 είναι εφοδιασμένη με πλαίσιο και ψαλίδι από κράμα αλουμινίου που συμβάλουν στη διατήρηση του συνολικού βάρους σε χαμηλό επίπεδο. Διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Kayaba με ειδικό αποκλειστικό setting.

Το ψηλό τιμόνι και οι διαστάσεις του πλαισίου διαφοροποιούν την Tuono 660 από την RS και παρέχουν ακρίβεια στον έλεγχο, άμεση απόκριση και ευελιξία στον χειρισμό, χάρη στο διαφορετικό offset των πλακών του τιμονιού.

Ο κινητήρας χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο του πλαισίου και συμβάλλει στη δημιουργία μιας μικρών διαστάσεων, ελαφριάς και στιβαρής δομής. Ο τελευταίας γενιάς κινητήρας διαθέτει δύο κυλίνδρους με εμπρόσθια κλίση, είναι μικρός και ελαφρύς και για την κατασκευή του αξιοποιήθηκε η εμπειρία από τον πανίσχυρο κινητήρα Aprilia V4, από τον οποίο προέρχονται η φιλοσοφία κατασκευής και οι κύριες τεχνολογικές αρχές. Ο χρονισμός ανάφλεξης 270° επέτρεψε την επίτευξη του χαρακτήρα και της συναρπαστικής απόδοσης που αναζητά ο κάθε αναβάτης. Η τελική μετάδοση είναι πιο κοντή από τη μετάδοση της RS 660 και προσφέρει άμεση απόκριση και ταχύτητα.

13 Aprilia Tuono 660

Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι τα κορυφαία στην κατηγορία της μοτοσυκλέτας και πιο προηγμένα από πολλών μοντέλων της κατηγορίας superbike. Το ηλεκτρονικό γκάζι RidebyWire παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρονικών ελέγχων  APRC, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλών επιπέδων έλεγχο πρόσφυσης, έλεγχο ανύψωσης μπροστινού τροχού (σούζας), cruise control, έλεγχο φρένου κινητήρα και χάρτες κινητήρα κατ’ επιλογή, τα οποία συμπληρώνονται από σύστημα ABS. Για ευκολότερο έλεγχο των ηλεκτρονικών συστημάτων μέσω της έγχρωμης οθόνης TFT, η Aprilia έχει εξελίξει πέντε προγράμματα οδήγησης (Riding Modes), τρία για οδήγηση στον δρόμο και δύο για την πίστα. Ο αναβάτης πρέπει απλά να επιλέξει το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα με το οδηγικό στυλ και τις απαιτήσεις του, έχοντας παράλληλα, τη δυνατότητα να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις.

Η Tuono 660 θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: μαύρο Concept Black, γκρι Iridium Grey και το ολοκαίνουριο και εξαιρετικά ελκυστικό χρυσό Acid Gold, το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στην RS 660. Πρόκειται για ένα χρώμα που πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε μοτοσυκλέτα, θέτει νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το σπορ στυλ και εγγυάται εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η Tuono 660 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής της Tuono 660 είναι 10.550 € και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

Για την Tuono 660, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια
aprilia

*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO