spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ2021 Ducati Multistrada V4

2021 Ducati Multistrada V4

Ducati Multistrada V4 action

  • Η Ducati παρουσιάζει την τέταρτη γενιά μιας από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της: τη Multistrada V4
  • Οι επιδόσεις και ο σπορ χαρακτήρας Ducati συνδυάζονται με άνευ προηγουμένου άνεση και ευελιξία, με τη νέα Multistrada V4 να επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες
  • Εξοπλισμένη με τον κινητήρα V4 Granturismo, η νέα Multistrada δημιουργεί ρεκόρ διαστημάτων συντήρησης, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης και είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που διαθέτει εμπρός και πίσω ραντάρ
  • Η αποκάλυψη της νέας Multistrada V4 έγινε διαδικτυακά από τον Claudio Domenicali και το σχετικό video είναι διαθέσιμο στο http://bit.ly/NEA_MULTISTRADA_V4

Η Ducati παρουσίασε τη νέα Multistrada V4 σε παγκόσμια πρεμιέρα, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή σειρά Ducati World Première, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τους φίλους της μάρκας!

04_DUCATI_MULTISTRADA_V4_S

Η Multistrada έχει ένα όνομα που ενσωματώνει από μόνο του μια φιλόδοξη υπόσχεση: την ικανότητα να προσφέρει μεγάλη ευελιξία σε κάθε δρόμο. Πραγματικά, η Multistrada γεννήθηκε με την πρόθεση να είναι μια σπορ αλλά άνετη μοτοσυκλέτα, ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οδική κατάσταση, άσφαλτο ή χωματόδρομο, με ασφάλεια και σταθερότητα.

Σε 18 χρόνια, από το λανσάρισμά της το 2003, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 110.000 μονάδες. Η πρώτη Multistrada ήταν μία σπορ μοτοσυκλέτα, με καλή ροπή και κυρίως κατάλληλη για χρήση στο δρόμο. Η έκδοση του 2010 ήταν η πρώτη «4 μοτοσυκλέτες σε μία». Το 2015, ωστόσο, παρουσιάστηκε ο πρώτος κινητήρας με μεταβλητό χρονισμό, ο οποίος βελτίωσε ακόμα περισσότερο την απόδοση της μοτοσυκλέτας.

06_DUCATI_MULTISTRADA_V4_S

Η τέταρτη γενιά Multistrada είναι μία μοτοσυκλέτα ακόμα υψηλότερων επιδόσεων αλλά και ακόμα πιο ευκολοδήγητη. Πιο στιβαρή και ταυτόχρονα ελαφρύτερη. Πιο ευέλικτη και άνετη αλλά και πιο αποτελεσματική σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Η Multistrada V4 έχει τετραπλή υπόσταση, πιστή στον όρο Multi.

  • Είναι “Sport” επειδή είναι ελαφριά και compact, διαθέτει 170 ίππους, ηλεκτρονικά βοηθήματα MotoGP και ένα ευέλικτο σασί για μια συναρπαστική οδήγηση σε άσφαλτο και χώμα.
  • Είναι “Touring” χάρη στα μεγάλα διαστήματα συντήρησης που ορίζονται κάθε 60.000 χλμ., την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια σε όλα τα στάδια ανάπτυξης για κορυφαία άνεση και ασφάλεια, χάρη και στα κορυφαία συστήματα ραντάρ (η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που έχει εμπρός και πίσω), στο σύστημα πλοήγησης με χάρτη που μπορεί να προβληθεί στον πίνακα οργάνων και στα φώτα που στρίβουν μαζί με την μοτοσυκλέτα
  • Είναι “Enduro” χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου, την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τον ομαλό τρόπο με τον οποίο περνάει τη δύναμη στους τροχούς και τις κατάλληλα επιλεγμένες σχέσεις μετάδοσης.
  • Είναι “Urban” επειδή διαθέτει χαμηλό ύψος σέλας και ομαλή λειτουργία κινητήρα στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά επίσης χάρη στη συνδεσιμότητα του smartphone και την προσεκτική μελέτη της θερμοκρασίας που βγάζει ο κινητήρας στην κίνηση της πόλης.

Όλα αυτά συνδυαστικά εξηγούν γιατί η κυριαρχία σε όλους τους δρόμους δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη.

Οι ατέλειωτες ώρες στο κέντρο σχεδίασης για τη Multistrada V4, είχαν ως αποτέλεσμα ένα compact, στιβαρό, αλλά και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι σχεδιαστές της Ducati έδωσαν έμφαση στις αναλογίες και τη συμπαγή αίσθηση της μοτοσυκλέτας, για να τελειοποιήσουν το συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Αυτό το γεγονός είναι άμεσα αντιληπτό από τους κυρίαρχους όγκους στο μπροστινό μέρος με μυώδεις αλλά ελκυστικές γραμμές για την ενσωμάτωση του νέου ρεζερβουάρ 22 λίτρων, σε συνδυασμό με το λεπτό πίσω μέρος που επιτρέπει τη βέλτιστη θέση οδήγησης ακόμα και όταν ο αναβάτης στέκεται όρθιος σε τμήματα εκτός δρόμου. Παράλληλα, η μελέτη των αεροδυναμικών ροών είχε ως στόχο να εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή άνεση για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

07_DUCATI_MULTISTRADA_V4_S

Ο κινητήρας V4 Granturismo είναι η πραγματική καρδιά αυτής της μοτοσυκλέτας. Ελαφρύς (66,7 kg) και compact, έχει μεγάλη ισχύ, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά ομαλός και γλυκός χαμηλά, με άφθονη δύναμη στις μεσαίες και συναρπαστικός στις υψηλές στροφές. Ο V4 Granturismo έχει χωρητικότητα 1.158 κ.εκ. και αποδίδει 170 ίππους (125 kW) στις 10.500 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 125 Nm (12,7 χλγρμμ.) στις 8.750 σ.α.λ..

Επιπλέον, η υιοθέτηση αυτού του κινητήρα επιτρέπει σημαντική επιμήκυνση των διαστημάτων μεταξύ των εργασιών συντήρησης: στη Multistrada V4 η αλλαγή λαδιού προγραμματίζεται κάθε 15.000 χλμ., ενώ απαιτείται έλεγχος και ενδεχόμενη ρύθμιση βαλβίδων κάθε 60.000 χλμ.. που αποτελεί ρεκόρ για μοτοσυκλέτα παραγωγής.

09_DUCATI_MULTISTRADA_V4_S_SPORT

Το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων της Multistrada V4 είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μοτοσυκλέτες για ασφάλεια, άνεση, απόδοση και συνδεσιμότητα. Η IMU πλατφόρμα διαχειρίζεται όλα τα κορυφαία συστήματα :  Cornering ABS , Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Cornering Lights (DCL).

Επίσης στάνταρ στη Multistrada V4 S είναι το Vehicle Hold Control (VHC), το οποίο καθιστά εύκολη την επανεκκίνηση σε δρόμους με κλίση . Στη Multistrada V4 S, η IMU επικοινωνεί επίσης συνεχώς με το ημι-ενεργό σύστημα ελέγχου Ducati Skyhook Suspension (DSS) που ρυθμίζει αυτόματα το ύψος της μοτοσυκλέτας, ανεξάρτητα του φορτίου.

10_DUCATI_MULTISTRADA_V4_DASHBOARD

Με τη Multistrada V4, η Ducati παρουσιάζει επίσης μία απόλυτη πρεμιέρα  στον κόσμο των μοτοσυκλετών: το επαναστατικό σύστημα εμπρός και πίσω ραντάρ, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD). Τα προηγμένα αυτά βοηθητικά συστήματα που έχει αναπτύξει η Ducati μαζί με τη Bosch, κάνουν την οδήγηση πολύ πιο άνετη και πιο ασφαλή.

Η Multistrada V4 είναι εξοπλισμένη με αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο, εμπρός τροχό 19 ιντσών και νέο διπλό ψαλίδι που δίνει την  δυνατότητα εξοπλισμού ζαντών με ακτίνες. Έχει μεταξόνιο (1.567 χιλ.), αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές (εμπρός τροχός 170 χιλ. και πίσω τροχός 180 χιλ.), αυξημένη απόσταση από το έδαφος 220 χιλ. και βάρος 215 κιλά. Όλα αυτά επιτρέπουν στη Multistrada V4 να είναι ιδιαίτερα  αποτελεσματική στις στροφές όπως μία πραγματική Ducati και ταυτόχρονα εύκολη στην οδήγηση και ευέλικτη για χρήση τόσο σε άσφαλτο όσο και εκτός δρόμου.

Με σκοπό να κάνουν τα μεγάλα ταξείδια πιο άνετα, οι μηχανικοί της Ducati έδωσαν μεγάλη προσοχή στο στάδιο σχεδιασμού και ανάπτυξης σε αυτό που αποκαλείται NVH –  θόρυβος, δόνηση, σκληρότητα ή μάλλον το μέτρο του γενικού επιπέδου άνεσης της μοτοσυκλέτας.

Υπό αυτήν την έννοια, πραγματοποιήθηκε μια προσεκτική αεροδυναμική μελέτη – με δοκιμή και σε αεροδυναμική σήραγγα – για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη από τον αέρα, να μειωθεί ο θόρυβος και να εκτραπεί η θερμότητα που προέρχεται από τον κινητήρα μακριά από τα πόδια του αναβάτη.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φέρινγκ με νέο σχήμα, ρυθμιζόμενο σε ύψος με μια μόνο κίνηση. Το σχήμα της χούφτας και των τμημάτων που εκτίθενται περισσότερο στον αέρα μελετήθηκαν λεπτομερώς, καθώς και ο «ήχος» του κινητήρα, ο οποίος είναι εκλεπτυσμένος αλλά πάντα παρών και “Ducati”. Ο κινητήρας V4 Granturismo υιοθετεί επίσης τη στρατηγική απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων στο ρελαντί. Με αυτόν τον τρόπο, όταν η μοτοσυκλέτα σταματά στα φανάρια, οι δύο πίσω κύλινδροι απενεργοποιούνται βελτιώνοντας έτσι τη θερμική άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη χάρη στη μείωση της θερμοκρασίας, μειώνοντας παράλληλα και  την κατανάλωση καυσίμου.

11_DUCATI_MULTISTRADA_V4_S

Η Multistrada V4 έχει πολλές διαφορετικές δυνατότητες διαμόρφωσης για να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών πελατών. Η βασική έκδοση V4 διατίθεται με κόκκινο χρώμα και αντιπροσωπεύει την έκδοση αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τον κινητήρα 170 ίππων και εκτιμούν τα μόλις 215 κιλά βάρους.

Το κεντρικό μοντέλο της γκάμας, η V4 S, διατίθεται σε χρώμα “Aviator Grey” καθώς και σε κόκκινο. Η Ducati Multistrada V4 S μπορεί να παραγγελθεί τόσο με ζάντες αλουμινίου όσο και με ακτίνες. Για αυτήν τη μοτοσυκλέτα, η Ducati διαθέτει εκδόσεις με διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού – Essential, Travel, Travel & Radar, Performance, Full – που ο πελάτης παραγγέλνει απευθείας στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο Συνεργατών Ducati.

Η τρίτη έκδοση είναι η Multistrada V4 S Sport, η οποία προσφέρει ένα ιδιαίτερα τολμηρό συνδυασμό χρώματος/διακοσμητικού γραφικού και το τυπικό πακέτο Performance, με εξάτμιση Akrapovič και εμπρός φτερό από ανθρακονήματα.

Η νέα Ducati Multistrada V4 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τις αρχές Ιανουαρίου, με τιμή εκκίνησης τις 20.800 €.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO