fbpx

Μοτοσυκλέτες

×

Προειδοποίηση

Plugin JoomAdditionalImageFields: The XML file 'additional.xml' could not be found. Maybe you have to rename it in directory 'plugins/joomgallery/joomadditionalimagefields/additionalfields/' from 'additional.tmp.xml'. Please also read the documentation of this plugin.

H εξέλιξη δεν σταματά

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ

MV AGUSTA BRUTALE 800 RR (10)Μια από τις ομορφότερες μοτοσυκλέτες παραγωγής αναβαθμίζεται για το 2017. Ο λόγος για το Brutale 800RR, που δείχνει κτηνώδες μέσα στην ομορφιά του

Έχοντας ήδη κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της ομορφότερης μοτοσυκλέτας για το 2016, η μητέρα Agusta προχωρά σε αισθητικές βελτιώσεις αλλά και καίριες μηχανικές. Ο τρικύλινδρος κινητήρας του νέου RR (και προκειμένου να δικαιολογήσει το διπλό R) δέχθηκε τις απαραίτητες περιποιήσεις των μηχανικών του ιταλικού εργοστασίου, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στους 140 ίππους και στα 8,8 χλγμ. ροπής. Οι αλλαγές που έγιναν στα ενδότερα αφορούν νέους εκκεντροφόρους, οδηγούς βαλβίδων και αντικραδασμικούς άξονες, νέα μίζα και γρανάζι πρωτεύουσας μετάδοσης, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο ομαλές αλλαγές, καθώς και διαφορετικό τεντωτήρα καδένας. Παράλληλα γίνεται χρήση διπλών μπεκ ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο και όλες αυτές οι αλλαγές, εκτός από την επίτευξη αυξημένης ιπποδύναμης και ροπής, συνέβαλαν τόσο στην πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα κατά 50% όσο και στην εναρμόνιση με τις προδιαγραφές Euro4.

MV AGUSTA BRUTALE 800 RR (16)Τα ηλεκτρονικά του νέου μοντέλου φέρουν και αυτά βελτιώσεις. Τα οδηγικά προγράμματα έχουν γίνει τέσσερα, ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και υδραυλικός, νέα είναι η μονάδα γκαζιού ενώ στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και quick shifter EAS 2.0, που επιτρέπει αλλαγές σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ενώ στην πρώτη περίπτωση δεν απαιτείται καν το κλείσιμο του γκαζιού. Το traction control ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα, ενώ στα όργανα υπάρχει διαγνωστικό OBD (On Board Diagnostics). Το σταμπιλιζατέρ (αμορτισέρ τιμονιού) είναι επίσης νέο και έχει τοποθετηθεί πάνω από το τιμόνι, μπροστά στο πάνελ.

MV AGUSTA BRUTALE 800 RR (4)Η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από ένα «κτηνώδες» (για μοτοσυκλέτα δρόμου) ανεστραμμένο πολυρυθμιζόμενο πιρούνι 43mm της Marzocchi, ενώ πίσω προτιμήθηκε αμορτισέρ της Sachs, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο. Το σετ των φρένων προέρχεται από τη Brembo, με δύο δίσκους 320mm μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 220mm με διπίστονη δαγκάνα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το δικάναλο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος Bosch ABS 9 Plus, μάλλον ότι το καλύτερο μπορεί να βρεθεί στην αγορά σήμερα. Με μεταξόνιο 1400mm και βάρος 175kg, δύσκολα θα βρεθεί κάτι να αντισταθεί στο RR σε δρόμους χωρίς ευθείες.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.