spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΝέο Piaggio Medley 2020

Νέο Piaggio Medley 2020

τα καινούργια piaggio medley και medley-s μπορστά στη θάλλασα

Κύρια σημεία νέου Piaggio Medley

  • Νέοι κινητήρες 125 και 150 cc iget
  • Νέος σχεδιασμός
  • Full LED προβολέας και DRL
  • Πολύ-λειτουργικό LCD ψηφιακό ταμπλό οργάνων
  • Σύστημα διασύνδεσης Piaggio MIA, στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης S
  • Νέες ζάντες και νέο πιο φαρδύ πίσω ελαστικό
  • Νέα εργονομική σέλα
  • Νέα μαρσπιέ συνεπιβάτη
20-medley-s-150

Το Piaggio Medley συνδυάζει την ευελιξία ενός οχήματος με αστικό προσανατολισμό με τον δυναμισμό ενός σκούτερ με μεγάλους τροχούς και την άνεση και ικανότητα φόρτωσης ενός μεγάλου σκούτερ GT: ιδανική επιλογή μετακίνησης με μια εντελώς ανανεωμένη δυναμική εμφάνιση, ακόμα πιο αποδοτικό και τεχνολογικά προηγμένο.

Ο νέος σχεδιασμός εστιάζει στον σπορ χαρακτήρα: το μπροστινό μέρος είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, όπως και το τιμόνι, το οποίο φιλοξενεί τον νέο full LED εμπρόσθιο προβολέα και ένα νέο ψηφιακό LCD ταμπλό οργάνων.

Στο νέο Piaggio Medley τοποθετείται για πρώτη φορά η τελευταία εξέλιξη στην οικογένεια κινητήρων Piaggio i-get, στους κυβισμούς 125 και 150 cc: αμφότεροι υγρόψυκτοι, με σύστημα χρονισμού 4 βαλβίδων και ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ με απόδοση ισχύος 11 και 12,1 kW αντίστοιχα συγκαταλέγονται στους πιο ισχυρούς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Piaggio Medley έχει εξελιχθεί και στον τομέα της συνδεσιμότητας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αυτόν τον εξοπλισμό στην κατηγορία των μεσαίων σκούτερ με μεγάλους τροχούς: μέσω του συστήματος Piaggio MIA (περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης S) είναι εφικτή η σύνδεση smartphone με το όχημα μέσω Bluetooth για διαχείριση κλήσεων, φωνητικών εντολών και μουσικής μέσω του πίνακα οργάνων και των κουμπιών στο τιμόνι.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η λειτουργία «Start & Stop», η οποία συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμου, μέσω της διακοπής και αυτόματης εκκίνησης του κινητήρα κατά τις στάσεις. Επιπλέον με το δικάναλο ABS το Piaggio Medley προσφέρει ένα πακέτο βασικού εξοπλισμού που αντιστοιχεί σε σκούτερ ανώτερης κατηγορίας.

34-medley

 

Πάντα συνδεδεμένοι με το PIAGGIO MIA

To σύστημα συνδεσιμότητας PIAGGIO MIA, στον βασικό εξοπλισμό του Medley S, επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με το ηλεκτρονικό σύστημα του Piaggio Medley μέσω Bluetooth, προσφέροντας αποκλειστικές λειτουργίες για πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.

Μόλις συνδεθεί το smartphone με το Piaggio Medley μέσω της Piaggio App, που είναι διαθέσιμη στα App Store και Google Play, εμφανίζονται στην οθόνη ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα. Το σύστημα επιτρέπει τη διαχείριση των κλήσεων μέσω του κουμπιού MODE που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο του τιμονιού, αλλά και τη χρήση φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την αναπαραγωγή μουσικής από λίστα. Για να απολαύσετε πλήρως όλες αυτές τις λειτουργίες, διατίθεται ως αξεσουάρ ένα ειδικά σχεδιασμένο κράνος Jet με ενσωματωμένα ακουστικά και ενδοεπικοινωνία Bluetooth.

Επιπλέον των λειτουργιών διαχείρισης κλήσεων και μουσικής που χρησιμοποιούν την ψηφιακή οθόνη του οχήματος, η πλατφόρμα πολυμέσων PIAGGIO MIA επιτρέπει την απεικόνιση στο smartphone, μέσω της Piaggio App, πολυάριθμων πληροφοριών σχετικά με τη διαδρομή και την κατάσταση του οχήματος, ενώ παρέχει και ένα σύστημα αποθήκευσης της θέσης όταν σβήνει η ανάφλεξη, που διευκολύνει τον εντοπισμό του σκούτερ στις χαοτικές περιοχές των πόλεων. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να απεικονίσει τις στροφές του κινητήρα, τη στιγμιαία ισχύ και ροπή, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, τάση της μπαταρίας και μία αξιολόγηση του στυλ οδήγησης. Όλα τα δεδομένα καταγράφονται στην εφαρμογή και μπορούν να αναζητηθούν απευθείας στο smartphone μέσω συνοπτικών στατιστικών και γραφημάτων. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης τον εντοπισμό του δικτύου τεχνικής εξυπηρέτησης Piaggio και την ενσωμάτωση ενός προγράμματος για υπενθύμιση των εργασιών προγραμματισμένης συντήρησης.

 

Εκδόσεις και χρώματα

 Το νέο Piaggio Medley διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: Medley και Medley S, η τελευταία με πιο σπορ φινιρίσματα.

 

Piaggio Medley

Medley 150

Το Piaggio Medley προτείνεται στους κλασικούς και κομψούς χρωματισμούς, το Λευκό «Bianco Luna» και τα δύο μεταλλικά χρώματα  Μαύρο «Nero Abisso» και Μπλε «Blu Orione». Συνδυάζονται με καφέ σέλα και μπρονζέ ματ φινιρίσματα (χειρολαβές συνεπιβάτη, πλαϊνά πλαστικά τμήματα της ποδιάς, κεντρικό τούνελ και πλαίσιο πίνακα οργάνων). Οι ζάντες των τροχών είναι χρώματος γκρι.

Piaggio Medley S

23 Medley S 150

Το Piaggio Medley S ξεχωρίζει καταρχήν από τα σπορ μαύρα ματ φινιρίσματα, στις ζάντες, τα πλαϊνά πλαστικά τμήματα της ποδιάς, το κεντρικό τούνελ και τις χειρολαβές συνεπιβάτη. Ο σπορ χαρακτήρας υπογραμμίζεται και από τα κόκκινα ελατήρια των αμορτισέρ, ενώ κόκκινο χρώμα συναντάμε επίσης στις ραφές της σέλας και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως η κορνίζα της μπροστινής «γραβάτας». Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης S περιλαμβάνονται τα εμπρός και πίσω δισκόφρενα τύπου «μαργαρίτα» με δαγκάνες χρυσού χρώματος και το σύστημα διασύνδεσης Piaggio MIA. Επιπλέον το Medley S διαθέτει τη λειτουργία bike finder, που ενεργοποιείται με τηλεχειριστήριο. Το bike finder ενεργοποιεί από απόσταση τα φλας για την εύκολη αναγνώριση του οχήματος.

Προτείνονται τρεις χρωματισμοί, που συνδυάζονται με μαύρο χρώμα στη σέλα και το εσωτερικό της ποδιάς: Λευκό «Bianco Luna», Γκρι «Grigio Materia» και Μαύρο ματ «Nero Meteora».

  

Τιμές

Η νέα γκάμα Piaggio Medley είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Piaggio, στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής, , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα test-ride.

Piaggio Medley 125 –        3.050€

Piaggio Medley 125 S       –        3.150€

Piaggio Medley 150 –        3.190€

Piaggio Medley 150 S       –        3.290€

  

Αξεσουάρ

Η σειρά αξεσουάρ για το Piaggio Medley δημιουργήθηκε υπό το πρίσμα της τεχνολογίας και προς όφελος της λειτουργικότητας. Πρόκειται για μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ που ενισχύουν την άνεση και αυξάνουν τις πιθανές χρήσεις του οχήματος.

Οι γραμμές, τα υλικά και τα φινιρίσματα του ανεμοθώρακα, κατασκευασμένου από μεθακρυλικό υλικό ανθεκτικό στα χτυπήματα και τις χαρακιές, προσφέρουν την καλύτερη δυνατή προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προβάλλοντας ταυτόχρονα την κομψότητα του οχήματος. Το μικρό παρμπρίζ (διάφανο ή φιμέ) τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του Medley.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Συνδυαστικά με τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, η Piaggio προτείνει το κλασικό 32λιτρο βαλιτσάκι, που χωράει ένα ανοιγόμενο κράνος ή δύο κράνη Piaggio Style και το 37λιτρο βαλιτσάκι, που μεγιστοποιεί την ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Και τα δύο βαλιτσάκια διαθέτουν καπάκι βαμμένο στα χρώματα του οχήματος και μπορούν να εξοπλιστούν με πλάτη συνεπιβάτη.

Για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας, μπορεί να τοποθετηθεί το αντιολισθητικό ταπέτο. Η ειδικά σχεδιασμένη προστασία ποδιών αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Διατίθεται επίσης μια ειδικά σχεδιασμένη αδιάβροχη κουκούλα οχήματος με λογότυπο και ανοίγματα για τα αξεσουάρ (ανεμοθώρακας και βαλιτσάκι).

Η σειρά των αξεσουάρ δεν παραβλέπει το θέμα της ασφάλειας του οχήματος: το μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα σέλας-τιμονιού είναι διαθέσιμο για το Medley και είναι απλό και εύχρηστο. Το καινοτόμο ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, το οποίο είναι αυτό-τροφοδοτούμενο με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλότερη απορρόφηση ενέργειας στην αγορά και η ισχυρή σειρήνα του, συνδυαστικά με το immobilizer, λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιασδήποτε προσπάθεια παραβίασης του οχήματος.

 

Piaggio Medley 125 / 150 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας

Μονοκύλινδρος, 4-χρονος Piaggio i-get με σύστημα “Start & Stop”

Κυβισμός

124,7 cc

155,2 cc

Διάμετρος x Διαδρομή

52 mm x 58,7 mm

52 mm x 58,7 mm

Μέγιστη ισχύς

11 kW στις 9000 σαλ

12,1 kW στις 8750 σαλ

Μέγιστη ροπή

12 Nm στις 6500 σαλ

15 Nm στις 6500 σαλ

Σύστημα χρονισμού

1 ΕΕΚ – 4 βαλβίδες

Κύκλωμα ψύξης

Με υγρό

Σύστημα καυσίμου

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Λίπανση

Με υγρό κάρτερ

Εκκίνηση

Ηλεκτρική

Μετάδοση

Αυτόματη συνεχώς μεταβαλλόμενη (CVT) με διαχειριστή ροπής

Συμπλέκτης

Αυτόματος φυγοκεντρικός ξηρός

Πλαίσιο

Ατσάλινο σωληνωτό με πρεσσαριστές ενισχύσεις

Ανάρτηση εμπρός

Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 88 mm

Ανάρτηση πίσω

Αιωρούμενος βραχίονας με υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας ρυθμιζόμενης προφόρτισης 5 θέσεων, διαδρομή 76 mm

Σύστημα πέδησης

ABS 2 καναλιών Bosh 10.0

Φρένο εμπρός

Δισκόφρενο Ø 260mm με πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων Ø 25,4mm

Φρένο πίσω

Δισκόφρενο Ø 240mm με πλευστή δάγκανα 2 έμβολων Ø 22mm

Ελαστικό εμπρός

Χωρίς αεροθάλαμο 100/80-16”

Ελαστικό πίσω

Χωρίς αεροθάλαμο 120/70-14”

Ύψος σέλας

799 mm

Μεταξόνιο

1395 mm

Βάρος ξηρό

136 kg

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

7 Λίτρα (περιλαμβάνεται 1,5 λίτρο ρεζέρβα)

Κατανάλωση (κύκλος WMTC)

41,5 km/l

41 km/l

Εκπομπές καυσαερίων CO2

59 g/km

59 g/km

Έγκριση τύπου

Euro 4

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO