spot_img

Kymco RevoNEX

Kymco RevoNEX studio

Το RevoNEX είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μια εντελώς νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, ένα μοντέλο που σπάει το κατεστημένο των μοτοσυκλετών και το οποίο τοποθετεί τη φιλοσοφία της μάρκας Kymco “Win My Heart” σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

“Το βασικό σημείο που χαρακτηρίζει το RevoNEX είναι ότι ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε μια μοτοσυκλέτα δρόμου υψηλών επιδόσεων σε μια προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα και όχι απλά να μετατρέψουμε μια μοτοσυκλέτα σε ηλεκτρική. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσουμε την τελευταία ηλεκτρική τεχνολογία για να φτιάξουμε την ιδανική μοτοσικλέτα”, δήλωσε ο Allen Ko, πρόεδρος της Kymco.

Στην EICMA του 2018 η Kymco παρουσίασε το επαναστατικό πρωτότυπο SuperNEX, μια supersport μοτοσυκλέτα υπερ-επιδόσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα και στη φετινή έκθεση του Μιλάνου έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για την επόμενη εποχή των μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης. Το RevoNEX κληρονομεί την αρχιτεκτονική σχεδίασης του SuperNEX και έρχεται στη ζωή από το 2021 χαρακτηριζόμενο από πέντε απτές διακρίσεις: Κιβώτιο ταχυτήτων, Κορυφαία Απόδοση, Ηλεκτρονικά Βοηθήματα, Οδηγικά Προγράμματα και Ήχος!

KYMCO REVONEX (5)

Κιβώτιο ταχυτήτων

To RevoNEX εξελίχθηκε πάνω στη φιλοσοφία που λέει πως οι αλλαγές ταχυτήτων είναι η τέχνη στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να απολαμβάνουν κάθε λεπτό πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Και το καλό είναι πως μπορεί να μείνει με μία σχέση στο κιβώτιο όταν κινείται μέσα σε αστικό περιβάλλον, χωρίς να έχει να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη. Η κάθε μέρα είναι μια οδηγική εμπειρία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει κατά βούληση το στυλ της οδήγησής του. Εξελίσσεται οδηγικά έτσι όπως αυτός επιθυμεί. Με το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει στη διάθεσή του, το RevoNEX του παρέχει την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής που επιθυμούν όλοι οι αναβάτες μοτοσυκλέτας.

KYMCO REVONEX (7)

Απόδοση Kymco EFA

Το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνει το RevoNΕΧ μόνο με τη σκέψη, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι. Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100χλμ/ω σε μόλις 3,9’’ και το 0-205χλμ/ω σε μόλις 11,8’’! Και αν είστε μέσα στην πόλη και δεν θέλετε να κάνετε αλλαγές ταχυτήτων, κανένα πρόβλημα, αφήστε τη 2α να σας μετακινεί χωρίς πρόβλημα μέχρι τα 115χλμ/ω!  

KYMCO REVONEX (11)

Έλεγχος Kymco FEP

Το RevoNEX -μεταξύ άλλων- δεσμεύεται και για την ασφάλεια του αναβάτη του. Πως; Με το FEP (Full Engagement Performance), το σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί και κανένας τροχός δεν θα εγκαλείψει την άσφαλτο.     

KYMCO REVONEX (10)

Ήχος– Kymco AAM

Τι θα ήταν οι μοτοσυκλέτες δίχως “φωνή”; Είναι μια ερώτηση πολλών, την οποία η Kymco έρχεται να απαντήσει με το AAM, δηλαδή το Active Acoustic Motor, ένα σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς αντιλαμβάνεται τις στροφές να ανεβαίνουν, χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να “στολάρει”. Το παραπάνω συντελεί στο “δέσιμο” αναβάτη και μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση.

KYMCO REVONEX (9)

Modes Kymco AMP

Η καθημερινότητα αλλάζει συνεχώς τις συνθήκες της και όλες οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον μέσω των επιλογών στις οδηγικές τους επιλογές (Riding Modes). Το RevoNEX όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έρχεται με το πλέον εκκεντρικό -ως προς την ονοματολογία- πακέτο επιλογών. Έτσι, στις ρυθμίσεις του AMP (Adaptive Machine Personality) η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αποκτά προσωπικότητα. Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme, με τη λέξη να προδίδει και τον τρόπο λειτουργίας και απόκρισης του RevoNEX.

“Μια μοτοσυκλέτα δρόμου και επιδόσεων επόμενης γενιάς σαν το RevoNEX, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ιδανική μοτοσυκλέτα που ονειρεύονται όλοι οι σύγχρονοι αναβάτες δρόμου. Συνδυάσαμε 2 δεκαετίες εξειδίκευσης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την πιο προοδευτική σχεδιαστική φιλοσοφία για να επαναπροσδιορίσουμε τις προσδοκίες των μοτοσυκλετιστών του είδους στην επόμενη περίοδο των μοτοσυκλετών δρόμου υψηλών επιδόσεων.” Σίγουρα τα λεγόμενα του προέδρου της Kymco φανερώνουν ένα όραμα που πρωτίστως φοβάται ο ανταγωνισμός.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO