spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑRoyal Enfield Κx Concept 2019

Royal Enfield Κx Concept 2019

Μέσα σε ένα futuristic-ο περιβάλλον όπως φυσικά αρμόζει και στο κομψοτέχνημα που θα παρουσιάσουμε, η Royal Enfield, στην έκθεση του Μιλάνου φέτος το φθινόπωρο του 2018, παρουσίασε ένα concept bike δείχνοντάς μας τα σχέδια που έχει για το μέλλον αλλά και την δυναμική παρουσία στο χώρο με πρωτοπόρα χαρακτηριστικά εκπλήσσοντας του πάντες και όχι αδικαιολόγητα…  

Μιλώντας για το νέο μοντέλο Concept Kx, ο Mark Wells, Global Head για την Στρατηγική Προϊόντων και το Βιομηχανικό Σχέδιο, δήλωσε: “Το 1938 Model Kx είναι η τέλεια μοτοσικλέτα για να ερμηνεύσει την ιστορία μας και να φέρει μια νέα, δημιουργική στροφή στο σχεδιασμό με ικανότητες ανάπτυξης. Το Concept Kx 2019 είναι ένας τέλειος συνδυασμός πρωτοποριακής τεχνολογίας και παραδοσιακής χειροτεχνίας’’.  

IMG_4563

Σχεδιαστικά….

Ξεκάθαρα το Royal Enfield Concept Kx δείχνει τις σχεδιαστικές ικανότητες της εταιρείας και ωθεί τα όρια σε νέα επίπεδα γενικότερα….

Η Royal Enfield δήλωσε με σαφήνεια ότι το Concept Kx είναι για να επιτρέψει στους σχεδιαστές της εταιρείας να αυξήσουν το προφίλ – prestige – κύρος της εταιρείας. Και τα κατάφεραν όπως φαίνεται…. Το Kx σίγουρα προσελκύει την προσοχή με το μείγμα του ρετρό και του μοντέρνου στυλ, η RE λέει ότι έδωσε την έμπνευσή της από το Royal Enfield KX στα τέλη της δεκαετίας του 1930… Και ιδού το αποτέλεσμα!!!!

IMG_4925

Από το σχέδιο στην πραγματικότητα σε μόλις έξι μήνες!!! Συνεργαζόμενοι στην Ινδία και στο Τεχνικό Κέντρο Royal Enfield στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα ξεκίνησε το έργο τον Απρίλιο με το σχεδιασμό του v-twin engine ως βάση γύρω από την οποία αναπτύχθηκε η μοτοσικλέτα.  Αναπτύχθηκε από άσπρο χαρτί μέσα σε έξι μήνες το καλοκαίρι, το Concept Kx ήταν εμπνευσμένο από το αρχικό μοντέλο KX του Royal Enfield από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, μια ισχυρή μηχανή πλευρικής βαλβίδας 1,140cc που περιγράφτηκε στο σύγχρονο διαφημιστικό υλικό ως «η τελευταία λέξη σε μια πολυτελή μοτοσυκλέτα ».

 State-of-the-art design methods and rich materials such as copper, bronze and leather.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να αποδομούμε αυτόν τον μύθο εισάγοντας η εταιρεία καινοτόμες ιδέες αλλά κρατώντας παράλληλα την φιλοσοφία και σχεδιαστικές γραμμές του παρελθόντος δίνοντας έτσι στο μοντέλο της μια new age retro look. Από όπου και να την κοιτάξεις το φινίρισμά της είναι εξαιρετικό με απίστευτες λεπτομέρειες παντού. Ένα πραγματικά σχεδιαστικό workshop για μάθημα σχεδιασμού σε σχολή!

Από πού να αρχίσει κανείς βλέποντας αυτό το concept bike, το οποίο όπως φαίνεται είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα… Δυστυχώς από πληροφορίες η συγκεκριμένη είναι μια σχεδιαστική άσκηση αλλά δεν αποκλείεται οι μελλοντικές RE να επηρεαστούν από αυτήν….

IMG_4915 IMG_4921

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνδυασμός του μπροστινού πιρουνιού και της συναρμολόγησης προβολέων. Ο σχεδιασμός του μπροστινού πιρουνιού με δοκούς  επαναπροσδιορίζεται με έναν κλασικό, προπολεμικό προβολέα αναζωογονώντας την σχεδίαση με έναν σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο. Τα εμπρός και πίσω πανέμορφα φώτα led ενσωματώνουν επίσης μια τυποποιημένη έκδοση του παλαιού Redditch ‘E’ για το λογότυπο Enfield, ενώ τα μειονεκτήματα που συνήθως παρατηρούνταν στις προπολεμικές μοτοσικλέτες που δεν ήταν γεμάτες από μεγάλες μπαταρίες, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και πολύπλοκες καλωδιώσεις, τώρα απλά σχεδόν εξαφανίζονται. Το όλο σύνολο ολοκληρώνεται με ένα στρόγγυλο πολύχρωμο πλήρως ηλεκτρονικό minimal καντράν. Επιπλέον, ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας, είναι η τολμηρή τοποθέτηση γραναζιού-δισκόπλακας στην ίδια πλευρά.

IMG_4567

Το μονόπλευρο swingarm είναι ξεκάθαρα σεξουαλικό – ειδικά όταν περιτυλίσσεται ‘κρύβοντας’ πολύ διακριτικά κάτω από το εξαιρετικό μονόσελο την ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση. Ενώ τα ελαστικά Maxxis και τα εντυπωσιακά αγκαλιάσματα προσδίδουν στη Kx μια αίσθηση cruiser, η θέση της έχει μια ελαφριά πορεία προς τα εμπρός, κάνοντας να αισθάνεσαι λίγο πιο χαλαρός επάνω της. Η σέλα απέχει 740χιλ από το έδαφος πατώντας σε τροχούς 19 ιντσών εμπρός και πίσω.

Για τον κινητήρα το μόνο που είναι γνωστό είναι για τα κυβικά του που είναι 838 όπως αναγράφεται διακριτικά στον κινητήρα της.

Το μόνο που μας μένει είναι να περιμένουμε – ως το εγγύς μέλλον – αν η εταιρεία κάνει πράξη τα σχέδιά της….

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO