spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑKYMCO SuperNEX Concept

KYMCO SuperNEX Concept

Στην EICMA του Μιλάνου η KYMCO μας  παρουσίασε τα νέα της scooter για το 2019,αλλά μας είχε και μία έκπληξη. Σε αίθουσα έξω από την έκθεση έγινε μία ξεχωριστή παρουσίαση μόνο σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους. Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας Allen Ko που είναι φανατικός μοτοσυκλετιστής, ανέλαβε τον ρόλο του παρουσιαστή και μας έδειξε κάτι που δεν περιμέναμε. Ένα ηλεκτρικό Superbike με εντυπωσιακές επιδόσεις και δύο καινοτομίες που το φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που εμείς λέμε πραγματική μοτοσυκλέτα.

supernex020

Το SuperNEX σχεδιάστηκε με βάση την διάθεση της εταιρείας να χτίσει ένα νέο προφίλ που θα κερδίσει την καρδιά του αληθινού μοτοσυκλετιστή. Αν και είναι μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την σχέση με τον αναβάτη, αφού στον σχεδιασμό της δεν αγνόησαν αυτά που αποτελούν βασικά στοιχεία οδήγησης που προσφέρουν ευχαρίστηση στον μοτοσυκλετιστή. Ένα από αυτά είναι οι αλλαγές ταχυτήτων. Το SuperNEX έχει εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που λειτουργεί σαν να διαθέτει UP-DOWN QUICK SHIFTER. Αν και διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη, η χρήση του είναι προαιρετική χάρη στην κεντρική μονάδα (Η KYMCO την ονομάζει FEP- Full Engagement Performance) που ελέγχει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα:  Launch Control, Traction Control, Lift control.

 

supernex015

Δεύτερη καινοτομία για να γίνει πιο ελκυστικό το Concept Bike της KYMCO είναι η ύπαρξη ήχου! Οι περισσότεροι θέλουν να ακούν την λειτουργία του κινητήρα. Να νοιώθουν και να ακούν την επιτάχυνση. Τα αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα μας ξενίζουν. Το SuperNEX έχει ήχο, αλλά όχι ψεύτικο ήχο. Δεν ηχογράφησαν τον ήχο από κάποιο συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά επέλεξαν να ενισχύσουν τον ήχο του ηλεκτροκινητήρα  όσο χρειάζεται για να γίνει επιβλητικός και να δημιουργεί την απαιτούμενη αίσθηση.

Ως εδώ καλά. Από επιδόσεις όμως τι γίνεται? Σύμφωνα με την παρουσίαση της ΚYMCO οι επιδόσεις  είναι τουλάχιστον συναρπαστικές. Ειδικά στον τομέα της επιτάχυνσης. Με 250km τελική ταχύτητα, το SuperNEX επιταχύνει 0-100km/h σε 2,9sec, 0-200 km/h σε 7,5sec και 0-250km/h σε 10,9ec! Όπως καταλαβαίνετε η Kymco δεν έφτιαξε απλά μία ακόμη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αλλά μία εξελιγμένη υπερμοτοσυκλέτα για να τραβήξει την προσοχή των απαιτητικών μοτοσυκλετιστών που μέχρι τωρα αντιμετωπίζουν με άρνηση τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

supernex017

Το KYMCO SuperNEX είναι ένα πραγματικό SUPERBIKE που θέλει όμως να καλύψει όλες τις ανάγκες χρήσης ενός μοτοσυκλετιστή. Χάρη στην μονάδα FEP το SuperNEX διαθέτει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα χρήσης.  Τα ονομάζει POISED, ASSERTIVE, BOLD και EXTREME. Κάθε ένα από αυτά επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την απόδοση, την κατανάλωση και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χρήστη.

supernex018

Για όσους θα βιαστούν να αμφισβητήσουν την δυνατότητα της Kymco να κατασκευάσει μία τόσο εξελιγμένη μοτοσυκλέτα, να θυμήσουμε ότι η εταιρία συνεργάζεται εδώ και χρόνια ως κατασκευαστής με εταιρείες όπως η BMW και η Kawasaki που την εμπιστεύονται απολύτως. Επίσης το πάθος του προέδρου της εταιρείας για τις μοτοσυκλέτες είναι τεράστιο, γνωρίζει τι θέλει ένας μοτοσυκλετιστής  και τίποτα δεν τον εμποδίζει να επενδύσει στο χόμπι του. Άλλωστε εκεί τουλάχιστον, Λεφτά υπάρχουν!

supernex019

Για την ώρα μας είπαν ότι το SuperNEX είναι ένα concept bike αλλά κάτι μας λέει ότι δεν θα μείνει για πολύ στο ράφι. Αν δεν το δούμε αυτούσιο στην παραγωγή, σίγουρα θα δούμε πολλές από τις καινοτομίες του στα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα του Ταϊβανικού κολοσσού.

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO