spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΑποστολή στην Ιαπωνία Κymco ionex

Αποστολή στην Ιαπωνία Κymco ionex

του Νίκου Βιτσιλάκη
Περίπου 50 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον πλανήτη βρεθήκαμε στο Τόκυο προσκεκλημένοι της Kymco Κymco ionex 27και γίναμε μάρτυρες ενός συστήματος που προσδοκεί στην απρόσκοπτη μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους.
Η Kymco παρουσιάζει το σύστημα ionex, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής ηλεκτρικής μετακίνησης με καινοτόμα οχήματα και ανοικτές ενεργειακές πλατφόρμες. Το ionex είναι μια λύση που αλλάζει το κατεστημένο εξαλείφοντας όλα τα εμπόδια για τον “πράσινο” δρόμο:
1. Με την αρχιτεκτονική ionex το ηλεκτρικό scooter για πρώτη φορά ξεπερνά τους συμβιβασμούς που χαρακτηρίζουν ένα αντίστοιχο όχημα.
Κymco ionex 162. Με την ενεργειακή φιλοσοφία του συστήματος ionex, η φόρτιση δεν απαιτεί πλέον αναμονή.
3. Με το σύστημα ionex καλύπτονται όλα τα σενάρια φόρτισης σε ιδιωτικό ή/και δημόσιο περιβάλλον, προσφέροντας μέγιστη εμβέλεια 200 χλμ.
4. Με τη δημόσια υποδομή φόρτισης μπαταριών του συστήματος ionex, οι συμμετέχουσες χώρες έχουν ένα οικονομικά εφικτό σχέδιο για την εφαρμογή πράσινης επανάστασης σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Στα χέρια τους είναι τώρα ένα πλήρες οικολογικό σχέδιο που αλλάζει το κατεστημένο.

Κymco ionex 10“Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της προσωπικής μας μετακίνησης”, δήλωσε ο Allen Ko, Πρόεδρος της Kymco. “Με το Ionex, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο πιο πράσινο, τις πόλεις πιο καθαρές και την ηλεκτρική μετακίνηση μια ρεαλιστική πραγματικότητα για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η Kymco έχει δεσμευτεί στη δημιουργία της σημαντικότερης μεταμόρφωσης στην πρόσφατη ιστορία”.

Μέχρι σήμερα, η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος σήμαινε αποδοχή τεράστιων συμβιβασμών. Η εύρεση ενός χώρου φόρτισης ήταν δύσκολη, η μπαταρία απαιτούσε μεγάλο χώρο αποθήκευσης, η αφαίρεσή της ήταν επίσης κουραστική και το μεγάλο βάρος της Κymco ionex 11πολύ περιοριστικό στη μεταφορά. Η Kymco πρωτοπορεί τεχνολογικά και δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των μπαταριών με πολύ εύκολο τρόπο. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει το δάπεδο και ένας αθόρυβος μηχανισμός φέρνει τις μπαταρίες στην επιφάνεια και σε ιδανική θέση για τη συρταρωτή ανύψωσή τους. Οι χειρολαβές στο πάνω σημείο κάνουν την προσθαφαίρεση εύκολη και γρήγορη. Οι μπαταρίες του συστήματος ionex είναι compact διαστάσεων και ιδιαίτερα κομψές σε σχεδίαση. Ζυγίζουν λιγότερο από 5 κιλά και μεταφέρονται εύκολα από οποιονδήποτε. Η τοποθέτησή τους κάτω από το δάπεδο, πέραν της ευχρηστίας, βοηθά και στην Κymco ionex 12επίτευξη χαμηλότερου κέντρου βάρους του οχήματος. Ταυτόχρονα, αυτή η αρχιτεκτονική προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ωστόσο και αν ο αναβάτης απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του οχήματος, αυτός ο ίδιος χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις εξτρά μπαταρίες!

Τέλος στην αναμονή για φόρτιση
Η πεποίθηση που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι πως, αφού συνδέσετε το όχημα για να το φορτίσετε μέσω πρίζας, θα πρέπει να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, αν βγάλετε τη μπαταρία για να τη φορτίσετε σε άλλο χώρο, δεν μπορείτε Κymco ionex 14να πάτε πουθενά. Η Kymco αναθεωρεί αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση και δημιουργεί μια επαναστατική εφαρμογή μέσω του συστήματος ionex. Αυτό σημαίνει πως τώρα πια, μπορείτε να οδηγήσετε το όχημα ακόμα και όταν αφαιρεθούν οι μπαταρίες. Γιατί απλά κάθε scooter Κymco ionex διαθέτει και μια μόνιμη εσωτερική μπαταρία. Όταν οι αναβάτες φορτίζουν τις αφαιρούμενες εκτός του οχήματος, το scooter τη χρησιμοποιεί σαν μοναδική πηγή ενέργειας προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν απαιτεί μέριμνα από τον αναβάτη, καθώς διατηρείται συνεχώς πλήρως φορτισμένη από τις προσθαφαιρούμενες. Το σύστημα ionex κάνει όλες τις μπαταρίες να συνεργάζονται άψογα και με τον τρόπο αυτό οι αναβάτες οδηγούν χωρίς να ανησυχούν για κάτι.

KYMCO Ionex

Κymco ionex 13Απρόσκοπτη οδήγηση, μεγάλη αυτονομία
Το άγχος της εμβέλειας και ο περιορισμένος αριθμός σταθμών φόρτισης είναι οι βασικοί δισταγμοί όλων όσων σκέπτονται να προβούν σε αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Το σύστημα ionex δίνει τη λύση σε κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν ανέφικτο. Με τα δημόσια σημεία φόρτισης και τις πολλαπλές επιλογές που δίνει στον αναβάτη, η ηλεκτρική μετακίνηση πλέον δεν έχει όριο. Η φόρτιση μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους και με τις μπαταρίες μέσα ή έξω από το όχημα.

Κymco ionex 15Δίκτυο σημείων φόρτισης
Περιστασιακά οι αναβάτες θέλουν να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σύστημα ionex προσφέρει ένα εκτεταμένο δίκτυο, όπου οι αναβάτες μπορούν να τις παραδώσουν για να φορτιστούν και με τη χρονική περίοδο που απαιτείται να μη ξεπερνά τη μία ώρα. Μπορούν επίσης να τις ανταλλάξουν με πλήρως φορτισμένες και να μη χάσουν καθόλου χρόνο.

Δυνατότητα ενοικίασης μπαταριών
Στην περίπτωση που ο αναβάτης θέλει να καλύψει μεγάλη απόσταση, το δίκτυο ionex του προσφέρει τη Κymco ionex 18δυνατότητα να νοικιάσει μπαταρίες. Κάθε scooter που υποστηρίζει το σύστημα ionex μπορεί να δεχθεί κάτω από τη σέλα του έως και τρεις εξτρά μπαταρίες, που συνδυαστικά με τις υπάρχουσες προσφέρουν αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα.

Μια διαφορετική προσέγγιση
Για το πέρασμα στο επόμενο επίπεδο, η Kymco ενστερνίζεται το πνεύμα της κοινής χρήσης. Όλοι καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτό το ανοικτό ενεργειακό δίκτυο. Εκτός από τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας τους, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο κοινό.

Κymco ionex 23Το μέλλον μόλις ξεκίνησε
Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Kymco θα παρουσιάσει δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ενστερνίζονται τη φιλοσoφία ionex. Παράλληλα θα οργανώσει τη δημιουργία σημείων εξυπηρέτησης σε είκοσι χώρες και θα διοχετεύσει στην αγορά περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά μοντέλα. Tο σύστημα ionex, σίγουρα αποτελεί την πλέον σημαντική κοινωνική προσφορά της Kymco από τη στιγμή της ίδρυσής της. Η πλατφόρμα είναι ανοικτή για ενσωμάτωση και από άλλους κατασκευαστές, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να εκμεταλλευτεί το σύστημα ionex. Τώρα το πόσοι και αν Κymco ionex 19ακολουθήσουν είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Η Kymco άνοιξε το δρόμο και τίποτα δεν τη σταματά σε μια συνεισφορά που όλοι μας, αργά η γρήγορα, θα εκτιμήσουμε.

Mια σύντομη συζήτηση με τον Allen Ko
Αμέσως μετά την παρουσίαση του συστήματος ionex είχα την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Kymco. Σε πρώτη φάση ενθουσιάστηκε μόλις του είπα ότι ήμουν από την Ελλάδα και άρχισε να περιγράφει τις διακοπές του στη Ρόδο προ ετών, μιλώντας για την εμπειρία του με τα καλύτερα λόγια. Παραδέχθηκε ότι σύντομα θα εισχωρήσουν και στο χΚymco ionex 26ώρο της μοτοσυκλέτας με μοντέλα που θα απευθύνονται στις αγορές όλου του κόσμου και πως ορισμένα εξ αυτών θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Ρωτώντας τον αν αυτό θα γίνει σε συνεργασία με άλλους μεγάλους κατασκευαστές, καθόσον αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται με BMW και Kawasaki, η απάντησή του ήταν άμεση ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι προϊόντα 100% made by Kymco. Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια συνέντευξη ουσίας στην επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι. Οπότε, μένουμε συντονισμένοι!

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO