fbpx

Μοτοσυκλέτες

×

Προειδοποίηση

Plugin JoomAdditionalImageFields: The XML file 'additional.xml' could not be found. Maybe you have to rename it in directory 'plugins/joomgallery/joomadditionalimagefields/additionalfields/' from 'additional.tmp.xml'. Please also read the documentation of this plugin.

Πλήρως ανανεωμένο, με σπορ εμφάνιση και μικρότερο βάρος

Αναβαθμίσεις μοντέλου: Το σκούτερ Forza 300 της Honda έρχεται πλήρως ανανεωμένο, με σπορ εμφάνιση, πιο συμπαγείς διαστάσεις και μικρότερο βάρος, ενώ διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ηλεκτρικά Honda Forza 300 MY18 11ρυθμιζόμενη ζελατίνα, φώτα full LED και προαιρετική μπαγκαζιέρα 45 λίτρων, ελεγχόμενη από το έξυπνο κλειδί Smart Key. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Selectable Torque Control (HSTC) – το οποίο αποτελεί πρωτιά για σκούτερ της Honda – και νέο, εύχρηστο πίνακα οργάνων.
Το όνομα Forza έχει μεγάλη δυναμική εδώ και χρόνια στην γκάμα της Honda. Η ιστορία του σαν ένα πολυτελές σκούτερ της μεσαίας κατηγορίας ξεκινά από το 2000: το πρώτο μοντέλο αποτέλεσε πρότυπο, προσφέροντας ζωντάνια στην οδήγηση, άφθονους χώρους και ένα καινοτόμο σύστημα συνδυασμένης πέδησης. Το Forza είχε μεγάλη αποδοχή στην Ευρώπη, καθώς οι ιδιοκτήτες του εκτίμησαν τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του σε κάθε πλευρά της καθημερινότητας.

Διατηρώντας το χαρακτήρα του, ένα κράμα σπορ και GT ταπεραμέντου, το Forza δε σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μετάδοση Συνεχώς Μεταβαλλόμενων Σχέσεων CVT – τη λεγόμενη S MATIC της Honda, αντικλεπτικό έξυπνο κλειδί (Smart Key), υψηλής απόδοσης ηλεκτρονικό ψεκασμό PGM-FI Honda Forza 300 MY18 10στον κινητήρα, συνδυασμένο ABS και χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα.

Το 2008 το Forza εμπλουτίστηκε με κάποια στοιχεία πολυτέλειας, όπως σύστημα ήχου και το βελτιωμένο S MATIC . Το 2016, έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα, όταν το Forza υιοθέτησε νέα σχεδίαση σέλας, ώστε δύο άτομα να μπορούν να ταξιδεύουν με απόλυτη άνεση, ακόμη και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Το 2018 σηματοδοτεί την παρουσίαση ενός δραστικά ανανεωμένου Forza 300. Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο μικρότερος αδερφός του, το Forza 125, το οποίο είχε πωλήσεις 30.000 μονάδων στην Ευρώπη μέσα σε τρία χρόνια από το λανσάρισμά του, το Forza 300 είναι τώρα ελαφρύτερο, λιγότερο ογκώδες, πιο «έξυπνο» και σπορ, χωρίς να χάσει στο ελάχιστο τα πλεονεκτήματα του ‘GT’ χαρακτήρα του.

Περιγραφή Μοντέλου
Το Forza 300 του 2018 διακρίνεται για τη ρηξικέλευθη, σπορ, νέα του εμφάνιση και για τις σημαντικά μικρότερες διαστάσεις του από το προηγούμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο και το συνολικό μήκος του σκούτερ έχουν μειωθεί, ενώ είναι στενότερο, αλλά διαθέτει επίσης ψηλότερο ύψος σέλας για καλύτερη ορατότητα. Παρά την μεγαλύτερη Honda Forza 300 MY18 14διάμετρο του πίσω τροχού, είναι κατά 12 kg ελαφρύτερο, χάρη στο βελτιωμένο πλαίσιο και τον επανασχεδιασμένο σκελετό, κάτι που συνεπάγεται καλύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Η νέα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα εξασφαλίζει μέγιστη προστασία από τον άνεμο στις υψηλές ταχύτητες όσο και την απαραίτητη ευελιξία στην πόλη. Επίσης, το Forza 300 έχει υιοθετήσει το σύστημα Selectable Torque Control της Honda (HSTC) το οποίο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από το αριστερό σκριπ.

Ο βελτιωμένος πίνακας οργάνων, πέραν των βασικών αναλογικών οργάνων, διαθέτει πιο πλούσιες ψηφιακές ενδείξεις και LED φωτισμό. Το Smart Key διαχειρίζεται τώρα και την προαιρετική μπαγκαζιέρα των 45 λίτρων.

Κύρια Χαρακτηριστικά
Εξοπλισμός & Σχεδίαση
• Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα από διακόπτη στο αριστερό σκριπ
• Ανανεωμένος πίνακας οργάνων με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις
• Χώρος για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
• Full LED φώτα
• Νέες, ζωηρές γραμμές για πιο σπορ, «σβέλτη» εμφάνιση
Honda Forza 300 MY18 12Οι σχεδιαστικές γραμμές του νέου Forza 300 αποτελούν συνέχεια μίας νέας ηλεκτρικής ζελατίνας με εύρος ρύθμισης έως 140 mm, από ένα διακόπτη στο αριστερό σκριπ. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αεροδυναμική προστασία προωθώντας τη ροή του αέρα πάνω από το κεφάλι του αναβάτη και περιορίζοντας τους θορύβους. Προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και άνεση σε μεγαλύτερες ταχύτητες και για μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ μπορεί να χαμηλώνει στη στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής των 140 mm με το απλό πάτημα ενός διακόπτη.

Δύο full-face κράνη χωράνε κάτω από τη σέλα, όπου ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να διαχωριστεί ώστε να φιλοξενήσει ένα κράνος και/ή αδιάβροχο μαζί με σακίδιο διαστάσεων Α4. Το αριστερό ντουλαπάκι στο φέρινγκ κλειδώνει και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για τον αναβάτη, δημιουργώντας χώρο για ένα κινητό και ένα μπουκάλι νερό, για παράδειγμα. Διαθέτει επίσης παροχή ρεύματος 12V. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED.

Honda Forza 300 MY18 17Το έξυπνο κλειδί (Smart Key) του Forza 300, πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά της σέλας, είναι συμβατό και με την προαιρετική, αφαιρούμενη μπαγκαζιέρα των 45 λίτρων, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε σκούτερ της Honda. Με το έξυπνο κλειδί στην τσέπη, η μπαγκαζιέρα κλειδώνει αυτόματα όταν απομακρυνθεί ο αναβάτης, ενώ μπορεί να την κλειδώσει και ο ίδιος από το κλειδί. Ο διακόπτης της μπαγκαζιέρας βρίσκεται στο κάτω μέρος του ενώ ο μηχανισμός ασφάλισης βρίσκεται στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας ώστε να μην καταλαμβάνει χώρο στο εσωτερικό της.

Τα ανανεωμένα όργανα περιλαμβάνουν αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο. Στο κέντρο βρίσκεται μία ψηφιακή οθόνη που ελέγχεται από διακόπτη στο αριστερό σκριπ με τρεις επιλογές ενδείξεων: συνολικό χιλιομετρητή, αυτονομία καυσίμου και στιγμιαία κατανάλωση στην πρώτη, μερικό χιλιομετρητή, μέση κατανάλωση και χρονόμετρο στη δεύτερη, θερμοκρασία περιβάλλοντος και φόρτιση μπαταρίας στην τρίτη.

Honda Forza 300 MY18 20Το Forza 300 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα αφενός το εντυπωσιακό στυλ, αφετέρου την καλύτερη αεροδυναμική. Διατηρεί την εμφάνιση του δημοφιλούς Forza 125 με μοντέρνες γραμμές που του χαρίζουν μία σπορ αίσθηση ελευθερίας. Η εντελώς νέα σχεδίαση δεν έχει καμία σχέση με του προηγούμενου μοντέλου. Οι καμπύλες έχουν δώσει τη θέση τους σε μία πιο αιχμηρή και δυναμική εμφάνιση η οποία συνάδει απόλυτα με τη βελτιωμένη ευελιξία και τις καλύτερες επιδόσεις που προσφέρουν οι πιο συμπαγείς διαστάσεις του. Το ασημί φινίρισμα στο μούτρο και στα μπροστινά και πλευρικά πλαστικά καλύμματα προσδίδουν κομψότητα στο σύνολο και μία premium εν γένει αίσθηση.

Το Forza 300 θα διατίθεται στα παρακάτω χρώματα:
Μπλε Μεταλλικό Crescent
Μαύρο Pearl Nightstar
Γκρι Μεταλλικό Matt Cynos
Λευκό Matt Pearl Cool

Honda Forza 300 MY18 15Πλαίσιο
• Εντελώς νέος ατσάλινος σωληνωτός σκελετός, ελαφρύτερο κατά 12 kg (με τα υγρά)
• Μικρότερο μεταξόνιο και πιο γρήγορη γεωμετρία
• Πολύ πιο συμπαγείς διαστάσεις και ψηλότερο ύψος σέλας
• Τροχοί από χυτό αλουμίνιο, 14 ιντσών ο πίσω

Το Forza 300 του 2018 διαθέτει εντελώς νέο πλαίσιο το οποίο συνεπάγεται χαμηλότερο βάρος κατά 12 kg - στα 182 kg πλέον με υγρά. Τη βάση του αποτελεί ένα σωληνωτός ατσάλινος σκελετός που δίνει μικρότερο μεταξόνιο κατά 35 mm, τώρα στα 1510 mm. Η γωνία κάστερ έχει μικρύνει στις 26,5° (από 27°) και το ίχνος τροχού στα 89 mm, ενώ το ψυγείο και η μπαταρία βρίσκονται τώρα ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, με αποτέλεσμα καλύτερη συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Honda Forza 300 MY18 16Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο το συνολικό μήκος έχει περιοριστεί κατά 25 mm και είναι τώρα 2140 mm. Η σέλα τώρα βρίσκεται 62 mm πιο ψηλά στα 780 mm και η θέση του σώματος είναι πιο όρθια και φυσική, με αποτέλεσμα την εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πλάτος του τιμονιού είναι 755 mm (2 mm πιο στενό από του απερχόμενου μοντέλου) ενώ το μικρότερο πλάτος του μπροστινού τμήματος – 580 mm και 860 mm με τους καθρέπτες – χαρίζουν στο σκούτερ της Honda μεγαλύτερη ευελιξία στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.

Η ανάρτηση αποτελείται από στιβαρό τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω βιδωμένα σε μονοκόμματο αλουμινένιο ψαλίδι με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε 7 επίπεδα.

Ο μπροστινός τροχός των 15 ιντσών από χυτό αλουμίνιο φορά ελαστικό 120/70-15 ενώ ο πίσω τροχός των 14 ιντσών (από 13” του προηγούμενου μοντέλου) φορά ελαστικό 140/70-14 που εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση και κορυφαία άνεση στην οδήγηση.

Honda Forza 300 MY18 13Στα φρένα βρίσκουμε μονό δίσκο 256 mm εμπρός και 240 mm πίσω με δικάναλο ABS για καλύτερο έλεγχο του φρεναρίσματος σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Κινητήρας
• Καλύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, χαμηλότερη κατανάλωση
• Σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC) στο βασικό εξοπλισμό
• Το HSTC απενεργοποιείται από διακόπτη στο αριστερό σκριπ

Το νέο Forza 300 διαθέτει τον ίδιο υδρόψυκτο κινητήρα των 279 cc με ψεκασμό, μόνο Εκκεντροφόρο Επικεφαλής (1ΕΕΚ) και 4 βαλβίδες με το θρυλικό SH300i. Ωστόσο είναι ρυθμισμένος να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά απόδοσης ισχύος (με ειδική μελέτη στην κεφαλή για τη ροή του μείγματος, μακρύτερα μπουζί και διαφορετικό χρονισμό βαλβίδων) για απολαυστική οδήγηση στις χαμηλές, μεσαίες και υψηλές στροφές, αλλά και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Honda Forza 300 MY18 18Η διάμετρος και η διαδρομή κυλίνδρου είναι 72 x 68,5 mm και η σχέση συμπίεσης 10,5:1. Η μέγιστη ισχύς είναι 18,5kW @ 7.000rpm και ροπή 27,2 Nm @ 5.750rpm. Η δίαιτα των 12 kg που έχει υποστεί το νέο μοντέλο φαίνεται στις επιδόσεις του καθώς επιταχύνει από 0-200m σε 11,1 s ενώ έχει τελική ταχύτητα 129km/h, τιμές που είναι βελτιωμένες κατά 0,3 s και 2 km/h σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Βελτιωμένη είναι και η κατανάλωση η οποία επιτρέπει στο σκούτερ να καλύπτει πλέον 31 km/λίτρο στον κύκλο μέτρησης WMTC από 30,8 km/λίτρο του προηγούμενου μοντέλου. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 11,5 λίτρα, χαρίζοντας αυτονομία πάνω από 350 km.

Ένα σημαντικό νέο στοιχείο εξοπλισμού του Forza 300 για το 2018 είναι το σύστημα HSTC της Honda (Honda Selectable Torque Control). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένα σκούτερ Honda υιοθετεί το συγκεκριμένο σύστημα. Το HSTC ανιχνεύει την παραμικρή διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, Honda Forza 300 MY18 16υπολογίζει το σπινάρισμα και ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω του ψεκασμού για να ανακτήσει και πάλι ο πίσω τροχός πρόσφυση. Το HSTC απενεργοποιείται και τίθεται σε λειτουργία από ένα διακόπτη στο αριστερό σκριπ. Η ένδειξη “T” στην ψηφιακή οθόνη αναβοσβήνει όταν το σύστημα επενεργεί ελέγχοντας την πρόσφυση.

Ο κινητήρας του Forza 300 είναι καλά δοκιμασμένος και σχεδιασμένος ώστε να αντέχει στο χρόνο. Διαθέτοντας κοκοράκια με περιστρεφόμενους ολισθητήρες και κουζινέτα στροφαλοφόρου χαμηλών τριβών καθώς και στεγανό στροφαλοθάλαμο, διακρίνεται για την αξιοπιστία και την αντοχή του στο χρόνο. Η χωρητικότητα σε λάδι είναι 1,7 λίτρα ενώ η απόκλιση (offset) του κυλίνδρου κατά 5 mm περιορίζει τις εσωτερικές τριβές. Στη μετάδοση, ένας αυτόματος φυγοκεντρικός συμπλέκτης συνεργάζεται με κιβώτιο V-Matic - με κλιμάκωση σχέσεων για καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές και καλή επιτάχυνση – Honda Forza 300 MY18 21και με ιμάντα στην τελική μετάδοση.

Αξεσουάρ
Μία γκάμα από Αυθεντικά Αξεσουάρ Honda είναι διαθέσιμη για το Forza 300 περιλαμβάνοντας:
Smart μπαγκαζιέρα 45 λίτρων
Βάση μπαγκαζιέρας για εύκολη ασφάλιση
Εσωτερικά σακίδια
Θερμαινόμενα σκριπ
Αντικλεπτικό σύστημα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Honda Forza 300 MY18

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.