spot_img

BMW CONCEPT LINK

BMW CONCEPT LINK 14H ΒΜW παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτότυπο που ποτέ δεν θα δει το φως της ευρείας παραγωγής και που θα κυκλοφορήσει από έκθεση σε έκθεση ανά τον πλανήτη. Ο λόγος απλός. Θα συλλέξει εντυπώσεις και σχόλια, θα ζυγίσει καταστάσεις και πράγματα και αμέσως μετά θα δώσει εντολή στους σχεδιαστές και μηχανικούς της να κάνουν πράξη αυτά που ζητά ο κόσμος.

Και σίγουρα, αυτός ο ίδιος ο κόσμος, δεν επιθυμεί κάτι με τη σέλα αυτού του πρωτότυπου, που περισσότερο για σανίδα skate board μοιάζειBMW CONCEPT LINK 10 παρά με κάθισμα scooter. Άσχετα αν στη μορφή που το βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται σε μονή ή διπλή, για μεταφορά ενός αναβάτη, δύο αναβατών, ακόμα και αντικειμένων.

Το Concept Link είναι εμπνευσμένο από το επίσης εντυπωσιακό σε εμφάνιση Vision Next 100, ένα ομοίως 100% ηλεκτρικό όχημα που παρουσιάστηκε το 2016 σε αμερικάνικη έκθεση και που περισσότερο θυμίζει μοτοσυκλέτα σούπερ ήρωα σε χολιγουντιανή παραγωγή παρά μοντέλο γήινης φιλοσοφίας.

BMW CONCEPT LINK 11Σύμβολο μιας νέας εποχής
Σύμφωνα με τον Edgar Heinrich, επικεφαλής της BMW Motorrad, “το Concept Link αντιπροσωπεύει μια νέα κατανόηση της αστικής μετακίνησης, συνδέοντας τον ψηφιακό και αναλογικό κόσμο και δίνοντας έμφαση στον αναβάτη και στις καθημερινές ανάγκες του. Με τον τρόπο που συνδέει τη λειτουργικότητα και την ψηφιοποίηση εκτελεί τόσο σαν μέσο μεταφοράς όσο και σαν συσκευή επικοινωνίας. Με το διαχρονικό και μινιμαλιστικό στυλ του, είναι κάτι περισσότερο από μια έννοια, είναι μάλλον σύμβολο μιας νέας εποχής”.

BMW CONCEPT LINK 12Σύνδεση οδηγού, οχήματος και περιβάλλοντος

Το BMW Concept Link αντιπροσωπεύει τη σύνδεση μεταξύ αναβάτη, οχήματος και περιβάλλοντος. Διατηρεί τον αναβάτη “δικτυωμένο” κατά την οδήγηση, διευρύνοντας έτσι τον κόσμο του κινητού ή του tablet του. Μπορεί να σχεδιάσει την ταχύτερη ή πιο ευχάριστη (φανταζόμαστε εννοεί όμορφη) διαδρομή, να αποφύγει σημεία με έντονο κυκλοφοριακό, να ενημερώσει για κοντινά βενζινάδικα, φαρμακεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίς κλπ, ακόμα και να επιλέξει την πιο κατάλληλη μουσική, αν φυσικά αυτό BMW CONCEPT LINK 13απαιτείται.

Ταχύτητα, πλοήγηση, κατάσταση μπαταρίας και πληθώρα άλλων πληροφοριών προβάλλονται υπό μορφή “head-up display” απευθείας στο οπτικό πεδίο του αναβάτη, ενώ δευτερεύουσες πληροφορίες εμφανίζονται σε ένα ευμεγέθες ψηφιακό πάνελ οργάνων, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί είτε με επαφή (touch screen) είτε με μπουτόν από το τιμόνι.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO