Ιστορία

Skoda Auto - 1895-2020: 125 χρόνια δημιουργίας

Πριν από 115 χρόνια ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων

Πρόκειται για μια σπουδαία ιστορική επέτειο. Η Skoda Auto ιδρύθηκε το 1895, καθιστώντας την έναν από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σήμερα. Γιορτάζει τη 125η επέτειό της με πολυάριθμες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και παράλληλα η εταιρεία γιορτάζει, επίσης, 115 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής αυτοκινήτων.

Skoda_03

 Ο Τσέχικος κατασκευαστής αυτοκινήτων γιορτάζει 125 χρόνια από την ίδρυσή του και 115 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων. Αρκετά από τα ιστορικά σημαντικά μοντέλα της μάρκας γιορτάζουν και αυτά φέτος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Auto, Bernhard Maier τονίζει: "Η Skoda Auto είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σήμερα. Το θάρρος και η εφευρετικότητα των δύο ιδρυτών, Βέκλαβ Λαουρίν και Βακέλ Κλεντ, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της μοναδικής ιστορίας επιτυχίας και ταυτόχρονα μια υποχρέωση και κίνητρο να οδηγήσει την εταιρεία προς ένα ευημερούμενο μέλλον. Αυτό ακριβώς κάνουμε μέσω της στρατηγικής μας 2025, μετατρέποντας τη εταιρεία από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων σε μια «Απλά έξυπνη εταιρεία για τις καλύτερες λύσεις κινητικότητας».

Skoda_04

"Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Skoda Auto συνεχίζει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020, παρουσιάζοντας την έκδοση σειράς παραγωγής του VISION iV κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η 125η επέτειος της ίδρυσης της εταιρίας σηματοδοτεί επίσης την αρχή μιας νέας εποχής για τον κατασκευαστή: το ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο όχημα της μάρκας που βασίζεται στην Modular Electric Platform της Volkswagen (MEB). Στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας προϊόντων της, η Skoda θα προωθήσει 30 νέα μοντέλα από το 2019 έως τα τέλη του 2022, περισσότερα από δέκα από τα οποία θα είναι εν μέρει ή πλήρως ηλεκτρικά.

Skoda_05

Οι ιδρυτές της εταιρείας Václav Laurin και Václav Klement έθεσαν τα θεμέλια για την άνοδο της Skoda για να γίνει διεθνώς επιτυχημένος κατασκευαστής αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 1895: η επισκευή και η παραγωγή ποδηλάτων ξεκίνησε στην κεντρική  πόλη της Mladá Boleslav. Η εταιρεία πήρε την επωνυμία Laurin & Klement (L & K) και θα προσέφερε σύντομα πολυάριθμα δίκυκλα και τρίκυκλα σε αρκετές εκδόσεις, ενώ η παραγωγή μοτοσυκλετών ξεκίνησε το 1899. Τα τεχνικά καινοτόμα μοντέλα κέρδισαν σύντομα τη δημοτικότητα, από τις πιο απαιτητικές εξαγωγικές αγορές.

Skoda_06

Το πρώτο αυτοκίνητο Laurin & Klement, το Voiturette A, έκανε το ντεμπούτο του ήδη από το 1905. Αποδείχθηκε γρήγορα ότι είναι ένα υψηλής ποιότητας καθημερινό όχημα με εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης. Η L & K επέκτεινε εκτενώς τη γκάμα των μοντέλων της και σύντομα προσέφερε και αθλητικά και επαγγελματικά οχήματα υψηλής απόδοσης που θα κερδίσουν τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Εκατόν δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές, παραδίδοντας 1,24 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Skoda_07

Η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της ιστορίας επιτυχίας ήταν η συγχώνευση της Laurin & Klement το 1925 και η ομάδα μηχανικών Skoda, η οποία εξασφάλισε το απαραίτητο κεφάλαιο για επέκταση. Έκτοτε, το φτερωτό βέλος παρουσιάστηκε στο λογότυπο της μάρκας των οχημάτων από το Mladá Boleslav.

Skoda_08

Η Skoda Auto  γιορτάζει την 125η επέτειό της το 2020 με πολυάριθμες δραστηριότητες, εκστρατείες και εκδηλώσεις για τους υπαλλήλους της εταιρείας, τους λάτρεις της μάρκας και τους λάτρεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για παράδειγμα, ιστορικά σημαντικά μοντέλα θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις οδήγησης στην Κίνα και την Ινδία καθώς και σε άλλες διεθνείς αγορές. Μια ιδιαίτερη συναυλία της παγκόσμιας φήμης Τσέχικης Φιλαρμονικής θα αποτελέσει το επίκεντρο της χρονιάς των εορτασμών. Επίσης, για αυτήν την επέτειο, η Skoda ξεκινά μια εκτεταμένη εκστρατεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας για όλα τα κοινωνικά δίκτυα της μάρκας και την ιστοσελίδα της εταιρείας Skoda Storyboard, με το σύνθημα «Οδηγώντας εφευρέσεις από το 1895».

Skoda_09

Σε όλη την ιστορία της εταιρείας, οι τσεχικές και διεθνείς παραγωγικές μονάδες έχουν κατασκευάσει πολλά ιστορικά σημαντικά μοντέλα, μερικά από τα οποία θα γιορτάσουν την επέτειο των παγκόσμιων πρεμιέρων τους ή την κυκλοφορία τους το 2020: για παράδειγμα, πριν από 85 χρόνια, το 1935, η Skoda παρουσίασε συναρπαστικό Skoda 935 Dynamic.

Skoda_10

Πριν από εξήντα χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1960, η Skoda παρουσίασε το πρώτο Skoda OCTAVIA COMBI στη Διεθνή Έκθεση Μηχανικών στο Μπρνο και το κομψό 2 + 2 coupé Skoda 110 R έκανε το ντεμπούτο του το 1970. Η 70η επέτειος της συμμετοχής του εργοστασιακού πληρώματος το 1950 το 24ωρο Le Mans σε ένα Skoda Sport τιμά τη μεγάλη παράδοση της Skoda Auto στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok