spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑJaguar Mk 2 - 60 χρόνια ιστορικής πορείας

Jaguar Mk 2 – 60 χρόνια ιστορικής πορείας

Είναι ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών! Το Jaguar Mk 2, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, το οποίο τώρα γιορτάζει τη 60η επέτειό του. Το Jaguar Mk 2 κυκλοφόρησε το 1959.

jaguar_mark2_03

Η Jaguar σηματοδοτεί την 60η επέτειο του Mk 2 με ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο φωτογραφιών που αποτίουν  φόρο τιμής στο στυλ, τη δημιουργικότητα και την ατομικότητα ενός από τα πιο αγαπημένα σαλούν αυτοκίνητα στον κόσμο. Η Jaguar Mk 2 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο – αναμφισβήτητα πολύ όμορφο.

jaguar_mark2_04

Η  Mk 2 που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας ‘Rooms by Rankin’ και είναι ένα μοντέλου σκούρου μπλε 3.8 λίτρων από την Jaguar Classic Collection. Εκτός από την ενεργό συλλογή οχημάτων που στεγάζεται στο κλασικό εργοστάσιο στο Coventry, η Jaguar Classic προσφέρει πωλήσεις, εξυπηρέτηση, αποκατάσταση και ανταλλακτικά, προκειμένου να κρατήσει αυτά τα πολύτιμα κλασικά αυτοκίνητα στο δρόμο και για τις επόμενες γενιές.

jaguar_mark2_05

Η Jaguar Mk 2, ξεκίνησε το 1959 από το Λονδίνο. Με καλαίσθητες καμπύλες και  ισχυρούς εξακύλινδρους κινητήρες που προερχόταν από τη XK, συμπεριλαμβανομένων των 3.8 λίτρων της κορυφαίας κατηγορίας  μα ισχύ  220bhp και μέγιστη ταχύτητα 125mph.

jaguar_mark2_06

Εκτός από την εξαιρετική οδική συμπεριφορά του, το Jaguar Mk 2 ήταν εξαιρετικό και στις πίστες αγώνων, κερδίζοντας αμέτρητες νίκες στα χέρια μεγάλων οδηγών, όπως ο Roy Salvadori και ο Graham Hill.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO