Ιστορία

Αυτό είναι το πρώτο minivan παγκοσμίως

Ένα από τα εννέα Stout Scarab - το πρώτο παγκοσμίως 'minivan' παραγωγής πρόκειται να παρουσιαστεί στο Concours of Elegance τον επόμενο μήνα (6-8 Σεπτεμβρίου), στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φημολογείται ότι το αυτοκίνητο αυτό φιλοξένησε μια σπουδαία συνάντηση μεταξύ του στρατηγού Eisenhower και του Charles de Gaulle κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Stout-Scarab_03

Το πρώτο minivan παραγωγής στον κόσμο - το εκπληκτικό Art Deco-inspired 1936 Stout Scarab θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον  στο φετινό Concours of Elegance στο Hampton Court Palace. Το Scarab ήταν το πνευματικό παιδί του δημοσιογράφου και του μηχανικού της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροπορίας William Bushnell Stout.

Stout-Scarab_04

Εμπνευσμένος από τον «φουτουριστικό» συγγραφέα, αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Buckminster Fuller , δημιούργησε ένα αποτέλεσμα από τον κόσμο των δακρύων, μιας και παραπέμπει σε σταγόνα από δάκρυ. Ο Stout θεωρούσε το Scarab ότι είναι ένα 100ετές φαινόμενο παραγωγής σε μια εποχή ανεξερεύνητου σχεδιασμού αυτοκινήτων.

Δυστυχώς για το Stout, το χρονοβόρο έργο της παραγωγής του και η τιμή των 5.000 δολαρίων (σχεδόν 100.000 δολάρια σήμερα) σήμαινε ότι η ιδέα δεν απέκτησε ποτέ την απαραίτητη πρόσφυση, προκειμένου να γίνει επιτυχία και το όνειρο της Scarab πέθανε μόλις ολοκληρώθηκε.

Stout-Scarab_05

Αυτό το συγκεκριμένο Stout Scarab βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο ενός θρύλου του πολέμου. Λέγεται ότι ήταν το σκηνικό της συνάντησης μεταξύ του στρατηγού Eisenhower και του Charles de Gaulle κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Stout-Scarab_06

Καθ 'όλη τη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από ιδιοκτήτη τσίρκου, κρατώντας πιθήκους στο αυτοκίνητο ενώ περιόδευαν από χώρα σε χώρα.  Στη συνέχεια πωλήθηκε σε γαλλικό βιομηχανικό σχεδιαστή ο οποίος είχε τοποθετήσει το όχημα σε μουσείο στο Reims. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έχουν αποκαταστήσει πλήρως το όχημα αυτό το 2001 και το έχουν  διατηρήσει σε άριστη κατάσταση από τότε.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok