spot_img

Jaguar Classic

 

Οι εμπειρογνώμονες της Jaguar Classic απεκατέστησαν μια Jaguar  XK120 του 1954 για ενθουσιώδη πελάτη της μάρκας, ακολουθώντας όλες τις αυστηρές  προδιαγραφές. Η όλη αναδημιουργία απαίτησε 2.700 ώρες εργασίας. Και κάτω από το καπό φιλοξενεί τον πρωτότυπο εξακύλινδρο κινητήρα XK των 3,4 λίτρων που προσφέρει  225bhp, 45 ίππους περισσότερους από την αρχική έκδοση και βελτιωμένη ανθεκτικότητα με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

jaguar-xk120-restored_ 03

Το όλο εγχείρημα της αποκατάστασης της XK120 ολοκληρώθηκε σε διάστημα 11 μηνών, σε στενή συνεργασία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του David Gandy και της Jaguar Classic στην μονάδα Classic Works στο Warwickshire.

Τώρα το μοναδικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο για κλασσικές εκδηλώσεις όπως το Jaguar Classic Challenge, ενώ οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου εμπνέονται από το πρωτότυπο XK120 Lightweight.

jaguar-xk120-restored_ 04
Η ομάδα της Jaguar Classic έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Διατήρησε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του αρχικού αυτοκινήτου, με την εν σειρά εξακύλινδρη κινητήρια μονάδα να ανακατασκευάζεται σε διάστημα ενάμισι μηνών, με τελικό στόχο τη χρήση του αυτοκινήτου για αγώνες. Το αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση της απόδοσης από την αρχική ισχύ των  180 bhp σε 225bhp και η βελτιωμένη ανθεκτικότητα για υψηλότερες ταχύτητες.
jaguar-xk120-restored_ 05

Ένα ολοκαίνουριο, αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης διαθέτει διπλούς αγωγούς αντί για το συνηθισμένο μονό σωλήνα. Περαιτέρω βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη χρήση ενός ταχύτερα μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι πιο ανθεκτικό κάτω από υψηλές καταπονήσεις και αναβαθμισμένα φρένα με την εμπρός διάταξη να διαθέτει δισκόφρενα με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ το πίσω μέρος διατηρεί τα αρχικά ανακαινισμένα φρένα. Η ανάρτηση διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

jaguar-xk120-restored_ 06

Ο Calum McKechnie, επικεφαλής της Jaguar Classic, δήλωσε: “Αυτό το μοναδικό XK120 εμπεριέχει την τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και την τεχνική που διαθέτει σήμερα η Jaguar Classic για όλους τους πελάτες της. Όχι μόνο είμαστε σε θέση να φέρουμε αυτό το σπορ αυτοκίνητο πίσω στη ζωή μηχανικά, αλλά η προσοχή στη λεπτομέρεια το καθιστά πλέον μοναδικό.

jaguar-xk120-restored_ 07

Το εξωτερικό μαύρο χρώμα έχει τέσσερις στρώσεις βαφής, ενώ επιπλέον εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι μια τάπα καυσίμου εμπνευσμένη από τους αγώνες. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο είναι εξίσου μοναδικό.

jaguar-xk120-restored_ 08

Να σημειώσουμε ότι, η Jaguar Classic είναι η επίσημη πηγή αυθεντικών αυτοκινήτων, με εξειδικευμένες υπηρεσίες, γνήσια ανταλλακτικά και σημαντικές εμπειρίες για τους κλασικούς ενθουσιώδες φίλους της Jaguar παγκοσμίως.

jaguar-xk120-restored_ 09

Όσοι αναζητούν εξειδικευμένες πληροφορίες για τα κλασικά Jaguar θα πρέπει να απευθυνθούν στο  info@classic.jaguar.co.uk / +44 (0) 203 601 1255 / ή στο  www.jaguar.com/about-jaguar/jaguar-classic

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO