spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΈνα πράσινο Love Story

Ένα πράσινο Love Story

Το “Πράσινο Ford Fiesta”, ο κεντρικός πρωταγωνιστής της διαφορετικής αυτής ιστορίας που θα σας διηγηθούμε στη συνέχεια, δεν είναι ένα απλό Fiesta μιας άλλης εποχής, ένα “παλιό” Fiesta από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 σαν όλα τ’ άλλα. Και αυτό γατί κουβαλά μία μοναδική και γεμάτη αγάπη ιστορία. Μία ιστορία πάθους και αφοσίωσης ενός νεαρού άνδρα από τη χώρα μας, του Λουκά, που πριν πολλά χρόνια… ερωτεύτηκε το πρώτο του αυτοκίνητο.

Για όλους τους ανθρώπους, άλλωστε, πίσω από κάθε αγορά ενός αυτοκινήτου, πάντα υπάρχει μια ιστορία αγάπης – μικρή ή μεγάλη. Βλέπετε, το αυτοκίνητο, ένα σύμβολο του σύγχρονου πολιτισμού μας, ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα “ζωντανό” και “ενεργό” μέλος της ελληνικής οικογένειας. Μαζί του περνάμε μία ολόκληρη ζωή, μαζί του μοιραζόμαστε χαρές, λύπες, στενοχώριες, αποτυχίες και επιτυχίες, ζώντας “δίπλα” του πολλές μικρές ή μεγάλες καθημερινές ιστορίες.

Ford love story_03

Όλα ξεκινούν από τη στιγμή που θα ονειρευτούμε ότι γίνεται δικό μας, ότι το οδηγούμε, ότι το φροντίζουμε.

Ποιος, στ’ αλήθεια, είναι αυτός που δεν θυμάται το πρώτο του αυτοκίνητο με νοσταλγία;

Ο Λουκάς, ο πρωταγωνιστής  του διαφορετικού αυτού “Love Story”, έχει να μας πει μία διαφορετική ιστορία που φαντάζει με όνειρο και σίγουρα αξίζει να ακούσει κανείς. Μια ιστορία μοναδική, αλλά συγχρόνως και διαφορετική σε σχέση με όλες τις άλλες.

Ford love story_04

Το “Πράσινο Ford Fiesta” κατασκευάστηκε τον Μάρτιο του 1981 και ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 13 Μαΐου της ίδιας χρονιάς. Ο “δικός” μας Λουκάς το αγόρασε πολύ αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1999, από μια μάντρα παλιών αυτοκινήτων, έναντι του ποσού των 400.000 δραχμών. Την κίνηση στον τετράτροχο… έρωτα του πρωταγωνιστή μας παρέχει ένας προηγμένο για την εποχή του 4κύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 1.117 κυβικών εκατοστών και μέγιστη ισχύ 40 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 4 μόλις σχέσεις. Άλλες εποχές, βλέπετε, όχι κατά ανάγκη “υποδεέστερες” των σημερινών. Άλλωστε, ο… έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Ford love story_05

Ο Λουκάς είναι ένας νέος άντρας με πολλές “ανησυχίες” από μικρό παιδί, που ζει και εργάζεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Η ιστορία του με το “Πράσινο Ford Fiesta” ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια… ή  μάλλον πολύ πιο παλία!

Ο παππούς του Λουκά ήταν ο μοναδικός στην οικογένεια που είχε στην κατοχή του αυτοκίνητο. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο παππούς του Λουκά αποφάσισε το αυτοκίνητό του ή να περάσει στα χέρια του εγγονού του -που τότε ήταν μόλις 10 χρονών- ή να πουληθεί και με τα χρήματα αυτά ο αγαπημένος του εγγονός να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο.

Μια μέρα, στο δρόμο προς το σχολείο, ο μικρός και μαθητής τότε πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, βρέθηκε έξω από μια μεγάλη μάντρα παλαιών αυτοκινήτων. Τότε ήταν που …ερωτεύτηκε! Ο Λουκάς γοητεύτηκε με μιας από το πράσινο και τρακαρισμένο, από τη μια πλευρά, Ford Fiesta, που παρατημένο σε μια γωνιά, αναζητούσε κάτω από τον καυτό ήλιο την προσοχή κάποιου. Αυτό το Fiesta έμελλε, τελικά, να γίνει το 1999 το πρώτο αυτοκίνητο του Λουκά. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πρωταγωνιστής μας αποφάσισε με το κληροδότημα του παππού του να αγοράσει το “ταλαιπωρημένο” Fiesta βάζοντας συγχρόνως σκοπό της ζωής του να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

Ford love story_06

H “αναγέννηση” του “Πράσινου Ford Fiesta” έγινε με τον Λουκά να χρησιμοποιεί  αυθεντικά ανταλλακτικά Ford, με μερικές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, εξαιρέσεις: τον δεξιό καθρέφτη, το φινιστρίνι του συνοδηγού, το στροφόμετρο και δύο διακόπτες στο ταμπλό (ο αριστερός για να ανοίγει το βεντιλατέρ του ψυγείου και ο δεξιός για έξτρα προβολείς ομίχλης). Οι ζάντες RS προέρχονται από την αγωνιστική ομάδα που προετοίμαζε τα Group2 Ford Fiesta της εποχής.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν ώστε ο “δραστήριος” και σφόδρα… ερωτευμένος Λουκάς της ιστορίας μας να κάνει το Fiesta του σαν καινούργιο! Ο “FiestakiasMarkone”, όπως ήταν γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις ατέλειωτες ώρες αναζητήσεων στο διαδίκτυο για αυθεντικά ανταλλακτικά, ύστερα από πολύ κόπο, και πάντοτε με περίσσια αγάπης για το “Πράσινο Ford Fiesta”, τελικά τα κατάφερε!

Ford love story_07

Από τότε, το… αναγεννημένο από τις στάχτες του Fiesta συντροφεύει πιστά τον περήφανο ιδιοκτήτη του σε κάθε πτυχή της κοινωνικής του ζωής. Στις διαδρομές από και προς την δουλειά,  στις βόλτες με τη κοπέλα του, στις ώρες ξεγνοιασιάς με τους φίλους του. Παντού και πάντα, το “Πράσινο Ford Fiesta” ήταν εκεί, δίπλα του. Και τι δεν έκανε μαζί του: μέχρι και Ράλλυ Ακρόπολις παρακολούθησαν “μαζί”. Μα πάντα με μία… ιερή και απαράβατη προϋπόθεση:

“Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός”.

Ford love story_08

Ο Λουκάς αρνήθηκε πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να οδηγήσει το αγαπημένο “Πράσινο Ford Fiesta” – αυτή ήταν μάλιστα μια απόφαση που πολλές φορές τον έφερε σε σύγκρουση με τους αγαπημένους του φίλους που διακαώς επιθυμούσαν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του. Έτσι, ο Λουκάς παρέμενε ακλόνητος στην απόφαση του – όχι όμως πια!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με αφορμή την επίσκεψη του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή του WRC, Sebastien Ogier, στην Ελλάδα, ο Λουκάς έκανε… πίσω για πρώτη φορά παραδίδοντας το πηδάλιο του αγαπημένου του αυτοκινήτου σε έναν από τους “θεούς” του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Τελικά, ο Λουκάς παρέμεινε απόλυτα πιστός στην απόφαση του:

“Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός”

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO