spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΠοιο Nissan κατασκευάστηκε πρώτο στην Ευρώπη?

Ποιο Nissan κατασκευάστηκε πρώτο στην Ευρώπη?

Με μια τεράστια κληρονομιά στην τετρακίνηση, η Nissan γιορτάζει τα 35 χρόνια κατασκευής του Patrol, του πρώτου της μοντέλου που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη.

Nissan Patrol_ 03

Έχοντας κατασκευάσει  196.000 οχήματα του θρυλικού,  4X4 μοντέλου από το 1983 έως το 2001, η Nissan “μετουσιώνει” την κληρονομιά τριών δεκαετιών στα 4Χ4, σε μια νέα γκάμα pickup που κατασκευάζονται στην Ισπανία.

Δείτε το Patrol σε δράση

<

Ορισμένα οχήματα σηματοδοτούν ένα ορόσημο στην ιστορία μιας μάρκας.  Ένα από αυτά  είναι αναμφισβήτητα το Patrol, το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη.

Nissan Patrol_ 04

Το 1983, η Nissan άρχισε να κατασκευάζει το Patrol στην Ευρώπη στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στην Γηραιά Ήπειρο. Κατά τα επόμενα 18 χρόνια και μέχρι το 2001, 196.000 οχήματα αυτού του εμβληματικού μοντέλου, έμελε να βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Nissan Patrol_ 05

Το Patrol άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή περισσότερων SUVs και pickups στο εργοστάσιο Zona Franca, κάτι που συνεχίστηκε  το 1993 με το Nissan Terrano II.

Nissan Patrol_ 06

Το εργοστάσιο της Βαρκελώνης παρήγαγε 375.000 οχήματα αυτού του μοντέλου μέχρι τον Μάιο του 2005, δίνοντας τη “σκυτάλη” στo Pathfinder και στην πρώτη έκδοση τoυ Navara pickup.

Nissan Patrol_ 07

“Το Nissan Patrol είναι μια πραγματική πηγή υπερηφάνειας για το εργοστάσιο της Βαρκελώνης”, δήλωσε ο Genís Alonso, αντιπρόεδρος της Nissan Motor Ibérica. “Το ταξίδι που ξεκινήσαμε με αυτό το μοντέλο – ναυαρχίδα για την εταιρεία μας, συνεχίζεται σήμερα με τα pickup μας, που συνδυάζουν την κληρονομιά στην κατασκευή  οχημάτων 4X4, με την κορυφαία τεχνολογία αιχμής”.

Nissan Patrol_ 08

Το Patrol είχε τέτοια επιτυχία που το 1988, ένα στα δύο SUV που πωλήθηκαν στην Ισπανία ήταν  Nissan Patrol και το μερίδιο αγοράς του μοντέλου στην Ισπανία, ανερχόταν στο 52%! Το Patrol διατίθεται στην Ευρώπη, καθώς  και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και  σε χώρες όπως η Αγκόλα, η Αργεντινή, η Νέα Καληδονία, η Τανζανία και η Ουρουγουάη. Συμμετείχε ακόμη και στο ράλι του Paris – Dakar του 1987, με το μοντέλο Nissan Patrol Fanta Limón.

Nissan Patrol_ 09
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO